pajautaa

ķiršu kauliņu izņemšana

« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2015 | 07:37 pm
posted by: blond in pajautaa

Kamēr visi izklaidējas un bauda brīnišķīgo, silto vasaras piektdienas vakaru, es tupu mājās un figurēju, kā varētu rīt no ķiršiem izdabūt kauliņus, ja nav tā speciālā rīka. Agrāk tādu rīku nebija vispār - kāds zina, kā tad to darīja?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 24., 2015 - 09:00 pm
#

Aha, šitā recepte ir vienkāršāka, nevar nesanākt, iedvesmo mēģināt vēlreiz:) Manējā bija ar atšķirīgu piena treknumu, par daudz miltu, par maz kokosriekstu garšas un krietni par daudz jāņogu, sanāca tāds skābs miltu klucis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 09:02 pm
#

Nu, te ir vēl viena recepte, tikai te visas mērvienības ir tasēs. Atšķiras. Bet saveur es vispār uzticos. Jāņem, jāpārrēķina un jāsalīdzina...
http://www.saveur.com/article/Recipes/Cherry-Clafoutis

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 09:05 pm
#

bet te aizdomīgi maz cukura

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 25., 2015 - 09:26 am
#

Tāpēc, ka saldie ķirši; ar skābajiem es liktu vairāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 25., 2015 - 09:45 am
#

noteikti, jā. bet es nesaprotu, ar kuriem vispār labāk cept? Gandrīz vai ar saldajiem un maz cukura veselīgāk, kā ar skābajiem un tas daudzais cukurs...

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 24., 2015 - 09:08 pm
#

Manējā recepte bija no kaut kāda bloga, ar citādām proporcijām, laikam nav brīnums, ka nesanāca. Saveur liktos ļoti uzticams avots.
Viss, rīt jāiet pēc ķiršiem un jāmēģina vēlreiz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 09:41 pm
#

tikko pārrēķināju to saveur recepti mililitros un gramos - piens un milti ir apmēram tādās pašās devās, bet saveur liek vairāk olas (un tas man patīk), un aizdomīgi maz cukura. 100 g cukura varētu diezgan atšķaidīt to būšanu. vēl tā FB recepte pielej drusku kausēta sviesta mīklai - kas atkal neizklausās slikti. laikam mēģināšu abas apvienot un cukuru likt pēc garšas.

Atbildēt | Iepriekšējais