pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2015 | 06:05 pm
posted by: aleja in pajautaa

Pēc pārcelšanās mājās regulāri lidinās kodes - visās istabās. Nedz sagrauztu apģērbu, nedz kāpurus/tīmekļus pārtikā neesam novērojuši. Tas ir, vienīgā liecība par kodēm ir pašas kodes, kas lidinās gan guļamistabā, gan bibliotēkā, gan virtuvē, gan priekšnamā, bieži - pie grāmatplauktiem. Nereti viņas lien virsū cilvēkiem, neteiksim, ka tās ir agresīvas, taču brīžiem šķiet apjukušas. Jautājums: ko viņas ēd un kā no viņām tikt vaļā, ja mēs nezinām, ko viņas ēd? Un vai tās vispār ir kodes?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

Dūda

from: [info]zhagata
date: Mar. 3., 2015 - 06:14 pm
#

Apģērba kodes nedzīvo pārtikā un otrādi.

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Mar. 3., 2015 - 06:17 pm
#

okei, bet mēs neesam atraduši nedz vienu, nedz otru radītos kaitējumus. jautājums bija, ko tad tās varētu ēst.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dūda

from: [info]zhagata
date: Mar. 3., 2015 - 06:23 pm
#

Ja tās ir drēbju kodes, tad jāizcilā viss skapja saturs un rūpīgi jāizpēta. Lai gan drēbju kodes ēd tikai vilnas apģērbu, kūniņas var būt arī kokvilnas apģērbā. Cīnīties vajag intensīvi un agresīvi, jo kodes dzīves cikls ir samērā īss - bērnu skaits - milzīgs.

Man bija pirms pāris gadiem pārtikas kodes, to var pamanīt uzreiz, zirnekļu tīkliem līdzīgi veidojumi komplektā ar kūniņām ir visur - traukos ar pārtiku, ļoti labi pamanāms, ja tie ir stikla trauki, viņas tiek iekšā gar tik mikroskopiskām spraugām, ka vajag pārbaudīt visu. Kad es visu revidēju, man bija asaras acīs, jo tas bija tik pretīgi un daudz ko nācās izmest.

http://nra.lv/maja/dzivo-zali/106687-negantas-kodes-ka-ar-tam-cinities.htm

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 3., 2015 - 06:58 pm
#

var arī nebūt redzami tīkli un kūniņas. man nesen bij arī pilna māja ar pārtikas kodēm, viņas izskatās pavisam citādi kā drēbju kodes, un ir, kā ierakstā teikts, tādas kā apjukušas. un redzamas bija tikai kodes, tas viss pārējais bija mazītiņš un ļoti ļoti jāmeklē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


slinkukakis

from: [info]anima_de_nera
date: Mar. 3., 2015 - 10:57 pm
#

mums bija pārtikas kodes iemetušās - mannas biezputra ar gaļu.....

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Mar. 3., 2015 - 06:16 pm
#

Veikaliņos un kioskos, kur pārdod visādus kaitēkļu iznīcināšanas līdzekļus (piemēram, viens ir stacijas A tunelī) vajag nopirkt līmes lamatas pārtikas kodēm. Ja tās tiešām ir pārtikas kodes, tad viņas salips pie lamatām :) Pārikas kodēm (īstajā vārdā pārtikas sviļņiem) lidinās tēviņi; var gadīties, ka ir izsviesta barotne, kur bija mātītes un kāpuri, un tāpēc tēviņi tagad apjukuši. Lamatām šo problēmu vajadzētu atrisināt, ēdamlietas gan jāpieskata, vai tomēr kaut kas nav iedēts.
Ja tās ir drēbju kodes, tad gan nezinu, ko iesākt.

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Mar. 3., 2015 - 06:19 pm
#

ok, ir vērts pamēģināt, pat ja tās nav pārtikas kodes. (doma par izsviesto barotni izklausās sakarīgi, ņemot vērā to, ka nesen pārcēlāmies un izmetām kaudzi visādu mantu; bijām atraduši vienu zem grāmatplaukta paripojušu vilnas kamoliņu, sagrauztu. varētu būt, ka pie vainas bija tikai viens kamoliņš? bet tad jau tās nav pārtikas...)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Mar. 3., 2015 - 06:37 pm
#

nositu vienu un identificēju. pārtikas.

Atbildēt | Iepriekšējais


komentators

from: [info]komentators
date: Mar. 3., 2015 - 06:37 pm
#

a viņas ir kaut kādā sausā vietā iemitinājušās. Man vienu brīdi daļa bija kaut kādā griķu pakā un daļa bija atradusi izpakotu dušas aizkaru stangu, kurā izdomāja ietusēt. Visticamāk, ka tev viņas arī kaut kur ir nobāzējušās.

Atbildēt


from: [info]fedrs
date: Mar. 3., 2015 - 07:00 pm
#

Vai šobrīd nav gavēnis?

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Mar. 3., 2015 - 08:48 pm
#

:D

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Mar. 3., 2015 - 08:09 pm
#

esmu kodes un to kāpurus atradusi kokteiļu salmiņos un zīmuļu kastē, proti, vietās, kur nav nekā 'ēdama'. pārsteidzoši radījumi :)

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Mar. 3., 2015 - 09:24 pm
#

Mēs vairākus mēnešus cīnījāmies. Sākumā izmetu visu kur varētu būt, bet nelīdzēja, tad taisīju ģenerāltīrīšanu - aizdomīgs bija gan cukus, gan kafija, bet visvairāk garšvielu sālī un pilngraudu miltos. Visu ko metu ārā liku maisos un sēju ciet, lai netiek ārā, visus pārtikas plauktus izslaucīju ar slapju lupatu, lai kūniņas nepaliek pa pakšiem izbirušas. Pēc tam tāpat vēl vismaz mēnesi pa kādai kodei lidinājās, domāju, ka atkal viss būs no jauna jāsāk, bet nu jau mēnesi kā neviena nav manīta, cerams, ka tomēr iznīdējām.

Atbildēt


from: [info]kvarks
date: Mar. 3., 2015 - 09:58 pm
#

Es pernvasar ari piedzivoju kozu apsestus miltus,sezama seklinas u.c,bet man bija zel visu mest ara,tapec to,kas bija glabjams,attiriju no kapuriem un saliku plastmasas traukos ledusskapí. Ta ari joprojam turu reti lietoto bakaleju.

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Mar. 3., 2015 - 11:31 pm
#

Ja aizdomas uz pārtikas maitām, tad iesaku pārbaudīt arī garšvielas - pie mums reiz ieperinājās asajos čilli..

Atbildēt


smille

from: [info]smille
date: Mar. 4., 2015 - 09:14 am
#

Te jau daudz padomu, bet uzrakstīšu arī savu pieredzi - mums šīs te kodes mēdz ieperināties arī jebkādos papīra izstrādājumos, kas neiek kustināti. Kartona kastē, kur glabājam sadāvinātās vīna glāzes, neatvērtos pārtikas iepakojumos, sen nekustinātu recepšu grāmatu lapās, švammīšu iepakojumos. Mēdz būt arī plastmasas iepakojumu spraugās, bet biežāk tomēr papīra.

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Mar. 4., 2015 - 09:17 am
#

bet viņas to papīru grauž? tur ir tikai pieaugušas kodes vai arī kūniņas un oliņas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Mar. 4., 2015 - 09:39 am
#

Nezinu, vai grauž, bet viņām patīk visādas šķirbiņas un kaktiņi, kur taisīt kūniņas, man arī visādās dīvainās vietās ieperinās.
Katrā ziņā vienīgā cīņas metode ir līmes lamatas tēviņu izķeršanai kombinācijā ar barotņu atrašanu un izmešanu (ja nepieciešams, vairāki cikli). Vienīgais, kas to nešķīstību var noturēt ārpus beramajiem produktiem, ir burkas, kas hermētiski noslēdzamas (ar kārtīgu blīvi). Visādās skrūvējamās burkās kaut kā viņas tiek iekšā. Mēdz būt arī, ka atnes no veikala (tipiski ar Valdo produkciju), tad var redzēt, ka hermētiskā burkā, kur sabērtas auzu pārslas, kodes ir izšķīlušās, bet netiek ārā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Mar. 4., 2015 - 10:02 am
#

Vo vo ... man ar liekas, ka ar Valdiņa produkciju to zarazu ievazā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Mar. 4., 2015 - 10:12 am
#

mus tā ir bijia vairākas reizes, neko sagrauztu - ne pārtiku, ne apģērbu - tā arī neatradām (moš bijām nevērīgi?). katru reizi pēc kāda laika pazuda pašas, mēs necīnījāmies nekādi, ķipa lai taču lido, ja grib.

Atbildēt | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Mar. 4., 2015 - 10:14 am
#

īstās pārtikas kodes gan mums arī ir bijušas, bet tur sākumā mēs pamanījām tārpiņus uz griestiem un visādas interesantas lietas graudos utt. izmetām, pārbērām citos, slēgtajos traukos, neindējām, pēc īsa laika pazuda pašas.

Atbildēt | Iepriekšējais