Biešu aukstā zupa
« previous entry | next entry »
Aug. 28., 2014 | 02:10 am
posted by: morraa in pajautaa
Nopirku bietes.
Gribu biešu auksto zupu, bet konzervētās bietes nav pieejamas.
Ar kefīru arī nē - gribās tādu normālu, kura sarkana un tad var krējumu, gurķus, ol un dil piegāzt un ir prieks un laime.
Vai kāds varētu, lūdzu, pastāstīt rezepti?
Paldies!
Gribu biešu auksto zupu, bet konzervētās bietes nav pieejamas.
Ar kefīru arī nē - gribās tādu normālu, kura sarkana un tad var krējumu, gurķus, ol un dil piegāzt un ir prieks un laime.
Vai kāds varētu, lūdzu, pastāstīt rezepti?
Paldies!
from: auksts_entelekt
date: Aug. 27., 2014 - 08:21 pm
#
Bet man taa negarsho.
Veel var kreftiigumam pieriiveet marineetu gurki. Visu labaak riiveet skaidinaa, tad izteiktaaka garsha. Un neaizmirsti par vaariitu kartupeli.
Atbildēt | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:29 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 27., 2014 - 08:37 pm
#
ja no marinētā gurķa pietrūkst skābuma, pielec klāt citronu vai apelsīnu sulu, bet ne pārāk daudz ;)
biešu okroškai (tā saucas aukstās zupas, kas nav uz kefīra bāzes) obligāti jāliek klāt arī smalki sakapāta vārīta gaļa - labāk liellopu, un vārīta ola sagriezta palielos gabalos ;))
absolūti nemaz netraucēs kāda karote stipras sinepes vai mārrutka ;0))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:42 pm
#
Vienreiz biju Maskavā, vietējie cienāja ar to ohkrošku, kur kvasā peldēja desas gabali, dārzeņi un vēl kaut kas neidentificējams - man būtībā reti kas negaršo, bet tas bija tas gadījums... Biešu zupa tomēr daudz labāka. :) Tāpēc negribās to jaukumu saukt par ohkrošku.
Būtībā es ir uz vientuļas salas okeāna vidū un man ir eksotiskas bietes, kartfeļ, svaigi gurķi, citrusi, olas, rīsu etiķis un krējums. Ar dillēm tā pašvakāk. Vai rīsu etiķis derēs? Vai to var pilnībā aizvietot ar citrusiem?
Jā, cik tās bietes jāvāra, starp citu? Vai jārīvē pirms vai pēc vārīšanas?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 27., 2014 - 08:44 pm
#
bet sinepes vai mārrutki tur gan labi derēs :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: auksts_entelekt
date: Aug. 27., 2014 - 08:45 pm
#
Par riisu etikji nezinu. Riskee:.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:49 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 27., 2014 - 08:51 pm
#
nogriez saknīti un to daļu kur kāts - ātrāk kļūs mīkstas..
mīksts ir tad, ka iedurta dakša samērā viegli slīd ārā ;))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 27., 2014 - 08:54 pm
#
man pietiktu ar vienu tādu bieti kādām 6-8 porcijām :))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tante
date: Aug. 27., 2014 - 08:46 pm
#
lai ar mizu vārīta biete būtu garšīgāka, vāri sālsūdenī, lai vieglāk mizotos pēc izvārīšanas aplej vairākkārtīgi ar aukstu ūdeni - es parasti katlu zem krāna pagrūžu uz minūtēm 5 un viss :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: anonymous
date: Aug. 27., 2014 - 09:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: anonymous
date: Aug. 27., 2014 - 09:38 pm
#
Ja drīkst iejaukties, man te visos komentāros ļoti pietrūkst loku un diļļu. Kā tad bez tiem? Nezinu gan, vai tur Tev pieejami.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 09:49 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: anonymous
date: Aug. 27., 2014 - 09:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zin
date: Aug. 28., 2014 - 09:34 am
#
savulaik mana vecmāmiņa vārīja biešu aukstās zupas bāzi, bet viņa grieza jaunas pašu dārzu bietītes, ar visām lapiņām, un tādas sagrieztas arī vārīja. diemžēl es nezinu, ko un vai tur vēl lika klāt. gan jau to pašu etiķi mazliet..
kad "zupa" padzisa, tajā grieza iekšā visus pārējos dārzeņus un lika klāt krējumu + zaļumus.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zin
date: Aug. 28., 2014 - 09:36 am
#
un jā, man arī personīgi īsti nepatīk ne kartupeļi, ne gaļa/desas aukstajās biešu zupās
Atbildēt | Iepriekšējais
from: eermaniitis
date: Aug. 28., 2014 - 09:32 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 29., 2014 - 04:22 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Aug. 29., 2014 - 03:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 29., 2014 - 03:55 pm
#
Bet sinepes ir gan!!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: eermaniitis
date: Aug. 29., 2014 - 03:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 29., 2014 - 03:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: auksts_entelekt
date: Aug. 27., 2014 - 08:41 pm
#
Tehnologjijas nav, vismaz man. Saaku riiveet ar to kas mazaak smeeree rokas.
Olu uzriivee kad jau uzliets shkidrums.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:43 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 27., 2014 - 08:44 pm
#
visu jāsmalcina jau vārītā stāvoklī :))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: morraa
date: Aug. 27., 2014 - 08:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: bloodwineroses
date: Aug. 27., 2014 - 09:55 pm
#
Kartupeļus gan jebkurā aukstās zupas variācijā neciešu. Tāpat kā desu. Sinepes gan, maigas, pielieku daudz.
Atbildēt | Diskusija
from: blondaa_truba
date: Aug. 27., 2014 - 10:29 pm
#
Savāra rīvētas bietes, šķidrums paliek, atdzesē.
Olu, gurķi, lokus, dilles griež pa taisno katram šķīvī un lej virsū zupu. Un krējumu.
Atbildēt | Iepriekšējais