pajautaa

Biešu aukstā zupa

« previous entry | next entry »
Aug. 28., 2014 | 02:10 am
posted by: morraa in pajautaa

Nopirku bietes.
Gribu biešu auksto zupu, bet konzervētās bietes nav pieejamas.
Ar kefīru arī nē - gribās tādu normālu, kura sarkana un tad var krējumu, gurķus, ol un dil piegāzt un ir prieks un laime.
Vai kāds varētu, lūdzu, pastāstīt rezepti?
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

puasōns

from: [info]anonymous
date: Aug. 27., 2014 - 09:36 pm
#

Bieti pabaksti ar dakšu, kad var bez lielas piepūles iedurt, ir ok.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puasōns

from: [info]anonymous
date: Aug. 27., 2014 - 09:38 pm
#

Pēc tam paliek zem auksta ūdens, miza pati atlec nost, to ārā, un kad atdzisusi, sarīvē.

Ja drīkst iejaukties, man te visos komentāros ļoti pietrūkst loku un diļļu. Kā tad bez tiem? Nezinu gan, vai tur Tev pieejami.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Aug. 27., 2014 - 09:49 pm
#

Lieliski! Dilles tā kā vajadzētu, bet laikam nebūs iespējams atrast, jo tās ir vēl eksotiskākas par bietēm. Lokus tepat pie omītes dārziņā. :) Btw, vai puravi der?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puasōns

from: [info]anonymous
date: Aug. 27., 2014 - 09:50 pm
#

Par puraviem neesmu drošs. Lai paliek loki.

Atbildēt | Iepriekšējais


zintish

from: [info]zin
date: Aug. 28., 2014 - 09:34 am
#

es lieku puravus, man patīk :)
savulaik mana vecmāmiņa vārīja biešu aukstās zupas bāzi, bet viņa grieza jaunas pašu dārzu bietītes, ar visām lapiņām, un tādas sagrieztas arī vārīja. diemžēl es nezinu, ko un vai tur vēl lika klāt. gan jau to pašu etiķi mazliet..
kad "zupa" padzisa, tajā grieza iekšā visus pārējos dārzeņus un lika klāt krējumu + zaļumus.

Atbildēt | Iepriekšējais


zintish

from: [info]zin
date: Aug. 28., 2014 - 09:36 am
#

heh, izrādās, šo pieeju jau aprakstīja lejāk :)
un jā, man arī personīgi īsti nepatīk ne kartupeļi, ne gaļa/desas aukstajās biešu zupās

Atbildēt | Iepriekšējais