pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 14., 2012 | 10:35 am
posted by: reportiere in pajautaa

Iesakiet, lūdzu, kādas foršas zupas (un, ja iespējams, to receptes, ja nav netā atrodamas). Derēs jebkādas, kas nav skābu kāpostu, soļanka, pupiņu, frikadeļu, vistas un burkānu/zirņu krēmzupas, jo tās jau uz riņķi vien iet, gribas dažādību.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

tante

from: [info]tante
date: Jan. 14., 2012 - 10:49 am
#

http://klab.lv/community/vakarinas_klab/6387.html

http://klab.lv/community/vakarinas_klab/9102.html

un vispār - nav takš nemaz tik grūti gūglē ieraxtīt "zupa recepte"

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 14., 2012 - 11:06 am
#

paldies, un nav gan, bet visas latviski atrodamās receptes un populārākās no rietumiem ir izsērfotas, turklāt gribas vienkāršus ieteikumus no cilvēkiem, kas zupas gatavo ikdienā, respektīvi, pietiekami vienkārši pagatavojamas un iegaumējamas, lai katru reizi nav jāmeklējas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jan. 14., 2012 - 11:11 am
#

pa manam visas zupas ir vienkāršas..:)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Jan. 14., 2012 - 10:53 am
#

Biešu zupa ar kauliņiem.
Zirņu zupa.
Zivju zupa.
Krēmzupas var gatavot arī no citiem dārzeņiem - piem., brokoļi, puķkāposti. Mmmm, tomātu krēmzupa ar grauzdiņiem. Ķirbju krēmzupa.
Harčo.
Piena zupa ar makaroniem. Piena zupa ar dārzeņiem.
Kāda taiziemšu tipa zupa ar kokospienu.

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 14., 2012 - 11:08 am
#

kādas tās taizemiešu pēc garšas ir? nekad nav sanācis mēģināt, bet visās bildēs izskatās pēc kaut kā diezgan pasalda

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Jan. 14., 2012 - 11:13 am
#

Es ar' nekad neesmu mēģinājusi :D Nedrīkstu tik garšvielainus ēdienus ēst. Bet nomēģināt gribētu. Pamēģini un pastāsti, kā ir.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kachmox
date: Jan. 15., 2012 - 03:01 pm
#

nav gan saldas, drīzāk tieši asas, sātīgas. Pagatavot viegli un pēc tam var arī improvizēt pēc savas patikas.

vēl garšīgi ķirbju krēmzupa ar kausēto sieru un sausiņiem. taisa kā jau visas krēmzupas un ja vēl timiānu pieliek klāt - ļoti, ļoti garšīgi!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Jan. 14., 2012 - 11:44 am
#

tomātu zupa

novāra visu līdz kauli atdalaš no ādas - izmet kaulus, sakapā gaļu - met atpakaļ un vāra līdz gaļa sadalās pa škiedrām - peld tādas mazas šķiedriņas

noblanšē toma'tus, nomizo, sablenderē un buljonā iekšā

var pievienot burkānus, rīsus vai vienkārši olu nūdeles pēc sirds patikas - bambusu dzinumi ar der kraukšķīgumam - visu var iegādāties maksimās vai rimi ;) bambusa dzinumi konzervēti

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jan. 14., 2012 - 11:45 am
#

vistu vistu nevis visu ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sursurs
date: Jan. 14., 2012 - 11:58 am
#

a ja samet kopā un kkādā sakarīgā secībā savāra visu, kas virtuvē pa rokai patrāpās? Būs Tev dažādība :D //tikai otreiz gan tiešī tādu diez vai izdosies atķārtot.. Bet tur jau visa tā burvība :)))

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 14., 2012 - 11:59 am
#

gan jau, ka līdz tādam variantam arī nonākšu, kad visas idejas būs izsmeltas :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Jan. 14., 2012 - 12:22 pm
#

Nē, nu vnk es VISAS zupas savā dzīvē vāru tieši tā - un zupas ēdu daudz :)
Un ir gan dažādība, gan arī nav jāiespringst par kkādiem sīkumiem (āpāc, āpāc - nav tās vai citas sastāvdaļas! a šis tagad jāvā 5 vai 15it minūtes? utt.), un 99,99% sanāk ņammma :))
Turklāt, tikai pavisam retu reizi izdodas kko salaist dēlī (bet tas arī saistīts tikai ar faktu, ka sāli nelieku, bet dažreiz ielieku par maz garšvielu...)

Atbildēt | Iepriekšējais


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 14., 2012 - 12:09 pm
#

http://klab.lv/users/aleja/866774.html

autentiskākai garšai vistu kakliņu vietā ņemt gabaliņos sagrieztu netreknu liellopa vai jēra gaļu, bet pupiņu vietā - turku zirņus. tādā gadījumā no sākuma nevis vāra buljonu, bet sviestā un eļļā apcep garšvielas kopā ar gaļu un sīpoliem, ķiplokiem. tad bez burkāna var arī iztikt. tradicionāli zupai liek klāt arī lēcas.

ar buljona kubiņiem taisīt neiesaku.

Atbildēt


ib

from: [info]ib
date: Jan. 14., 2012 - 01:58 pm
#

Skābeņu zupa forevā!!!

Atbildēt


from: [info]jaranga
date: Jan. 14., 2012 - 02:03 pm
#

Manā inetrpretācijā zupa ir ēdiens,kurā iekšā ir vis kaut kas pa bišķītim, no kā parastu ēdienu uztaisīt nevarētu, so galvenais lai garšīgs škidrums pārējais jau tikai piedevas :) so sametu visu leduskapī atrodamos krikumus, dārezņus kas ir uz to brīdi,ja ir-kādu gaļas gabaliņu,kaut ko asumam un vola- pēdējā šādi tapusī- saldētā dārzeņu paka ar puķukāpostiem,broko;ļiem, ķīnas kāpostiem,burkāniem, sarīvēts kartupelis, kaut kāds ādas gabals buljonam(jo nav buljona), citronpipari un vistas garšvielas- jo sāls mājās nebija un vegeta arī ne, un beigas piešāvu pusizēstu bundžu ar tītara, gaļu iznāca super garšīga un vis katliņš pazuda vienā rāvienā

Atbildēt


Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jan. 14., 2012 - 10:58 pm
#

ķirbju krēmzupa - savāri burkānu, kartupeli, sīpolu un ķirbi, piemet buljona kubiku un garšvielas. tad sablenderē. tad iemet paciņu dzintara siera un atkal sablenderē. es ēdu pieliekot sviestā apceptus sīpoļus un mīdijas.

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 15., 2012 - 11:54 am
#

es atkal dzirdēju, ka ar vistu esot fantastiski. either way - jāpamēģina.

Atbildēt | Iepriekšējais


Max

from: [info]m_x
date: Jan. 15., 2012 - 12:01 pm
#

man ļoti garšo zupa ar turku zirņiem, ko man iemācīja Grieķijā (un Turcijā arī tādu taisa). respektīvi, izmērcē turku zirņus pa nakti vai diennakti. tad tos noskalo, protams, un aplej ar ūdeni, kam pieliek klāt ~ kubiņos sagrieztu tomātu, ~ 1 ēd.k. olīveļļas, 1 ķiploka daivu, sāli, piparus un vāra ~ 30-40 min, kamēr tie turku zirņi ir mīksti. ņamma.

Atbildēt