« previous entry | next entry »
Jan. 14., 2012 | 10:35 am
posted by: reportiere in pajautaa
Iesakiet, lūdzu, kādas foršas zupas (un, ja iespējams, to receptes, ja nav netā atrodamas). Derēs jebkādas, kas nav skābu kāpostu, soļanka, pupiņu, frikadeļu, vistas un burkānu/zirņu krēmzupas, jo tās jau uz riņķi vien iet, gribas dažādību.
from: tante
date: Jan. 14., 2012 - 10:49 am
#
http://klab.lv/community/vakarinas_
un vispār - nav takš nemaz tik grūti gūglē ieraxtīt "zupa recepte"
Atbildēt | Diskusija
from: reportiere
date: Jan. 14., 2012 - 11:06 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Jan. 14., 2012 - 11:11 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ninona
date: Jan. 14., 2012 - 10:53 am
#
Zirņu zupa.
Zivju zupa.
Krēmzupas var gatavot arī no citiem dārzeņiem - piem., brokoļi, puķkāposti. Mmmm, tomātu krēmzupa ar grauzdiņiem. Ķirbju krēmzupa.
Harčo.
Piena zupa ar makaroniem. Piena zupa ar dārzeņiem.
Kāda taiziemšu tipa zupa ar kokospienu.
Atbildēt | Diskusija
from: reportiere
date: Jan. 14., 2012 - 11:08 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ninona
date: Jan. 14., 2012 - 11:13 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kachmox
date: Jan. 15., 2012 - 03:01 pm
#
vēl garšīgi ķirbju krēmzupa ar kausēto sieru un sausiņiem. taisa kā jau visas krēmzupas un ja vēl timiānu pieliek klāt - ļoti, ļoti garšīgi!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: eermaniitis
date: Jan. 14., 2012 - 11:44 am
#
novāra visu līdz kauli atdalaš no ādas - izmet kaulus, sakapā gaļu - met atpakaļ un vāra līdz gaļa sadalās pa škiedrām - peld tādas mazas šķiedriņas
noblanšē toma'tus, nomizo, sablenderē un buljonā iekšā
var pievienot burkānus, rīsus vai vienkārši olu nūdeles pēc sirds patikas - bambusu dzinumi ar der kraukšķīgumam - visu var iegādāties maksimās vai rimi ;) bambusa dzinumi konzervēti
Atbildēt | Diskusija
from: eermaniitis
date: Jan. 14., 2012 - 11:45 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sursurs
date: Jan. 14., 2012 - 11:58 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: reportiere
date: Jan. 14., 2012 - 11:59 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sursurs
date: Jan. 14., 2012 - 12:22 pm
#
Un ir gan dažādība, gan arī nav jāiespringst par kkādiem sīkumiem (āpāc, āpāc - nav tās vai citas sastāvdaļas! a šis tagad jāvā 5 vai 15it minūtes? utt.), un 99,99% sanāk ņammma :))
Turklāt, tikai pavisam retu reizi izdodas kko salaist dēlī (bet tas arī saistīts tikai ar faktu, ka sāli nelieku, bet dažreiz ielieku par maz garšvielu...)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: aleja
date: Jan. 14., 2012 - 12:09 pm
#
autentiskākai garšai vistu kakliņu vietā ņemt gabaliņos sagrieztu netreknu liellopa vai jēra gaļu, bet pupiņu vietā - turku zirņus. tādā gadījumā no sākuma nevis vāra buljonu, bet sviestā un eļļā apcep garšvielas kopā ar gaļu un sīpoliem, ķiplokiem. tad bez burkāna var arī iztikt. tradicionāli zupai liek klāt arī lēcas.
ar buljona kubiņiem taisīt neiesaku.
Atbildēt
from: ib
date: Jan. 14., 2012 - 01:58 pm
#
Atbildēt
from: jaranga
date: Jan. 14., 2012 - 02:03 pm
#
Atbildēt
from: krokomots
date: Jan. 14., 2012 - 10:58 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: reportiere
date: Jan. 15., 2012 - 11:54 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: m_x
date: Jan. 15., 2012 - 12:01 pm
#
Atbildēt