Nacionālais LV ēdiens

« previous entry | next entry »
Sep. 1., 2010 | 04:41 pm
posted by: hessin in pajautaa

Kādi ir t.s. nacionālie latviešu ēdieni, kas ir vienkārši(foolproof) pagatavojami, bet nesatur gaļu (var saturēt zivis)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {34}

piile

from: [info]piile
date: Sep. 1., 2010 - 05:44 pm
#

manuprāt, pelēkie zirņi ar ilgi ceptiem, brūniem sīpoliem (bez speķa!) ir mēles norīšanas vērts ēdiens. :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:20 pm
#

man jau liekas, ka tos sīpolus brūninot var nofeilot :D nu tur piedeg/sadeg. :D

bet mēģināšu dabūt tos pelēki brūnos zirņus ..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]fedrs
date: Sep. 1., 2010 - 07:04 pm
#

Cieti vārīta ola bez nekā - kļūdīties neiespējami. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


piile

from: [info]piile
date: Sep. 1., 2010 - 07:16 pm
#

nē, draudziņ, tas ir tik vienkārši & TIK garšīgi, es varu viņus tāpat plikus vien ēst. :D riktīgi sakarsē (ne jau līdz dūmiem) olīveļļu, piemet nomizotus & vienalga kā patīk sagrieztus sīpolus (es parasti pusmēnestiņos), apmaisa kārtīgi, lai visi noklāti ar eļļu. nogriež uz vidēji/mazāk karstas uguns. kad caurspīdīgi, pieber sāls & piparus. cepina, ik pa laikam apmaisot, kamēr brūni & karamelizējušies. om nommmmmmmm :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 07:21 pm
#

paldies! nekad tālāk par caurspīdīgiem sīpoliem nav ticis mēģināts.

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Sep. 1., 2010 - 06:17 pm
#

zirņu pikas.

Atbildēt | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Sep. 1., 2010 - 06:52 pm
#

Vo vo.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Sep. 1., 2010 - 06:28 pm
#

Bukstiņbieputra.

______________
Taču es allažiņ apbrīnoju tos cilvēkus, kas to var ieēst.

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Sep. 1., 2010 - 06:29 pm
#

Nau nekāda vaina, īpaši, ja gribas ēst :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Sep. 1., 2010 - 06:34 pm
#

Ā, nu, vēl ir skābputra. Tā laikam man šķiet vēl briesmīgāka. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:38 pm
#

atceros, ka 3. klasē uz Mārtiņdienu kl. audzinātāja bija kaut kādas pelēkas bumbas uztaisījusi. Gandrīz atvēmu visu atpakaļ :/

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:34 pm
#

no kā tas sastāv?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Sep. 1., 2010 - 06:35 pm
#

No kartupeļiem un putraimiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Sep. 1., 2010 - 07:14 pm
#

mūsmājās tas bezmazvai ir viens no urrā ēdieniem. kad ēd, pieliek klāt biezpienu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Sep. 1., 2010 - 06:28 pm
#

Kartupeļu pankūkas :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:34 pm
#

paldies! šitas varētu nostrādāt!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Sep. 1., 2010 - 06:54 pm
#

un ja vel ar kupinatu lasi un riktigu krejumu, mmm!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Sep. 1., 2010 - 07:01 pm
#

O! Super! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


matēta

from: [info]spuldziite
date: Sep. 1., 2010 - 07:03 pm
#

var ari parspilet un krejumu sajaukt ar asiem marrutkiem un dillem.

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 1., 2010 - 06:38 pm
#

skabu kapostu-grubu zupa
skelto zirnu putra ar ceptiem sipoliem

Atbildēt | Diskusija


piile

from: [info]piile
date: Sep. 1., 2010 - 07:17 pm
#

ņammm, zirnīši!!

Atbildēt | Iepriekšējais


Tā, kurai zalkši nāk mājās

from: [info]putnelis
date: Sep. 1., 2010 - 06:40 pm
#

avīzē cepta siļķe.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:42 pm
#

avīze piedod savu garšu vai tikai stilu ?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Sep. 1., 2010 - 06:52 pm
#

Tas atkarīgs no avīzes. Vai tā PLL vai Vienotības avīze ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Sep. 2., 2010 - 10:20 am
#

avīze jāliek slapja, lai nesadeg - un tad slapjumā tvaicējas zivs

var jau arī grāmatā vai žurnālā, tikai avīžu papīrs atzīts par pieejamāko un labāko šādiem mērķiem

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 2., 2010 - 02:17 pm
#

vai avīzes izmantošana atšķiras no likšanas folijā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Sep. 3., 2010 - 09:13 am
#

visnotaļ jā!

folijā zivs dabon tikai savus tvaikus, kamēr avīze pati dod ārā kā tvaika katliņš - pie kam arī "elpo" - vārdu sakot ir atšķirības

Atbildēt | Iepriekšējais


A mess in a dress!

from: [info]esmansev
date: Sep. 1., 2010 - 07:13 pm
#

+1
Cik esmu prezentējusi, tik ir atzīta par labu esam :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Sep. 1., 2010 - 06:43 pm
#

Bet ir jau arī gardumi - teiksim, ābolu plātsmaize.
Olas +kefīr + milti +bišku cukurs un drusku sōda un pa virsu liek ābolus ar krējumu un cukuru (sulīgāk sanāk, ja ābolus sagrieš smalkāk un samaisa ar cukuru un krējumu un uzlek pa virsu, pēc tam apkaisa ar kanēli).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Sep. 1., 2010 - 06:44 pm
#

vai, cik daudz kļūdu rakstībā, ļoti steidzos, sorī

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:45 pm
#

paldies, arī ideja !

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Sep. 1., 2010 - 06:59 pm
#

jau minetas riveto kartupelju pankukas ir labas, bet man parasti ta cepshana liekas parak ilga, turklat medz jukt ara. un ir ari vacu virtuve kas lidzigs, ta ka..

buberts, uputenis ar pienu ir arzemes viegli pagatavojami, nav no lv jaimporte lietas.

atri, gardi un latviski ir ari rupjmaize ar medu un pienu. ne tur ko sajaukt, ne tur ko piededzinat, bet garsho teju visiem, jo neierasti un vienk. pakjer.

auksta zupa ir vinekarsha un garshiga, it seviskji ja pasniedz ar varitiem kartupeljiem. silkje ar biezpienu un kartupeljiem.

un taa taalaaak..

Atbildēt


crescendo

from: [info]crescendo
date: Sep. 1., 2010 - 10:54 pm
#

Maizes zupa.
Aukstā zupa.
Kartupeļi ar biezpienu un siļķi.
Klimpas.

Atbildēt


asns

from: [info]ho_tai
date: Sep. 4., 2010 - 09:29 am
#

maizes zupa, kuru var arī nopirkt gandrīz gatavu. Tikai jāpielej ūdens un jāuzsilda. Uz vācieti nostrādāja.

Atbildēt