Nacionālais LV ēdiens

« previous entry | next entry »
Sep. 1., 2010 | 04:41 pm
posted by: hessin in pajautaa

Kādi ir t.s. nacionālie latviešu ēdieni, kas ir vienkārši(foolproof) pagatavojami, bet nesatur gaļu (var saturēt zivis)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {34}

piile

from: [info]piile
date: Sep. 1., 2010 - 05:44 pm
#

manuprāt, pelēkie zirņi ar ilgi ceptiem, brūniem sīpoliem (bez speķa!) ir mēles norīšanas vērts ēdiens. :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 06:20 pm
#

man jau liekas, ka tos sīpolus brūninot var nofeilot :D nu tur piedeg/sadeg. :D

bet mēģināšu dabūt tos pelēki brūnos zirņus ..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]fedrs
date: Sep. 1., 2010 - 07:04 pm
#

Cieti vārīta ola bez nekā - kļūdīties neiespējami. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


piile

from: [info]piile
date: Sep. 1., 2010 - 07:16 pm
#

nē, draudziņ, tas ir tik vienkārši & TIK garšīgi, es varu viņus tāpat plikus vien ēst. :D riktīgi sakarsē (ne jau līdz dūmiem) olīveļļu, piemet nomizotus & vienalga kā patīk sagrieztus sīpolus (es parasti pusmēnestiņos), apmaisa kārtīgi, lai visi noklāti ar eļļu. nogriež uz vidēji/mazāk karstas uguns. kad caurspīdīgi, pieber sāls & piparus. cepina, ik pa laikam apmaisot, kamēr brūni & karamelizējušies. om nommmmmmmm :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Sep. 1., 2010 - 07:21 pm
#

paldies! nekad tālāk par caurspīdīgiem sīpoliem nav ticis mēģināts.

Atbildēt | Iepriekšējais