porcelāna lellīte ([info]neraate) rakstīja [info]pa_leeto kopienā,
@ 2009-12-18 21:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
veterinārie pakalpojumi
Šeit info laikam nav bijusi, tādēļ padodu tālāk: Beinerta veterinārajā klīnikā (Ģertrūdes 101) līdz 31.12. īpašas cenas - kaķenes sterilizācija 19.99, runča kastrācija 9.99, čipēšana un Eiropas pase arī lēti, bet cenu tagad neatceros


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2009-12-18 21:49 (saite)
Aarstu nekompetences deelj, mans suns tur gandriiz nomira, un, pamekleejot tiiklaa, var atrast gana daudz citu atsauksmju, kas kliinikai neliecina par labu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2009-12-18 22:21 (saite)
mums gan tur viss bijis ok.
"un, pamekleejot tiiklaa, var atrast gana daudz citu atsauksmju, kas"arī citām klīnikām "neliecina par labu"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wienna_lee
2009-12-19 08:40 (saite)
+1

Manu suni arii tur gandriiz nobendeeja, aarstu attieksme vispaar bija izcila - neskatoties us to, ka tur bijaam tikai analiizhu deelj aizsuutiiti no citas kliinikas, vinji paskatoties rezultaatus bija noleemushi, ka suns jaaiemidzina un gandriiz negribeeja dot rezultaatus un laist pie aarstejoshaa aarsta.

Suns peec tam veel gadiem nodziivoja bez probleemaam.

Visus savus zveerus tai vietai ar liikumu vedu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2009-12-18 21:49 (saite)
Vasja no Kauguriem runčus dara par divīti. Un nav ne vainas.

(Atbildēt uz šo)


[info]antireality
2009-12-18 23:42 (saite)
manuprāt , ja cilvēks grib sterilizēt/kastrēt dzīvnieku , tad kautkas ar to cilvēku nav kārtībā. jo vienmēr ir izvēle dzīvnieku neuzņemt savās mājās, vai uzņemt tādu , kuru nav jākropļo.
jūs padomājiet kā būtu , ja pasaulē suņi vai kaķi turētu cilvēkus kā mājdzīvniekus un vestu uz klīniku kastrēt/sterilizēt, savā starpā pārrunājot : "ņefig viņiem drāzties , krīt uz nerviem tā pārošanās, un tad vēl bērni piedzimst, vispār pizģec iestājas..."
dzīvnieks nav mēbele , kam var kājas vai stūrus apzāģēt lai netraucē, tā ir dzīva būtne ar dabas dotām vēlmēm un iespējām. katram , kas ir to nodarijis savam dzīvniekam , novēlu to reālistiski pārdzīvot pašam vismaz ļoti skaidrā sapnī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]laurinjsz
2009-12-19 00:44 (saite)
vispār pašiem mājdzīvniekiem tā ir vieglāk...
bet to var saprast tik tad, kad pašam tādi ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 02:07 (saite)
man ir bijuši 2 kaķi un abi nekastrēti. viens dzīvoja vislaik pilsētā , otru ar laiku uz laukiem aizveda. nekā sarežģīta viņu dzīvē nebija dēļ tā , ka sēklinieki atradās savā vietā.
ja tu tā domā par dzīvniekiem, tad kāpēc gan ne cilvēkiem? mēs taču arī esam dzīvnieki tomēr. varbūt tomēr nogriezt? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laurinjsz
2009-12-19 08:19 (saite)
Tādā gadījumā vetārsti arī ir totāli slimi, jo sludina, ka mājas kaķiem tā ir vieglāk. Un man ir bijuši 4 kaķi un pašlaik ir divi, es redzu atšķirības un joprojām uzskatu, ka IR vieglāk.
Cilvēkiem ar to nav nekāda sakara....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 16:18 (saite)
ja es būtu vetārsts , es kategoriski atteiktos ar to nodarboties. vetārsti to darot 1) grib nopelnīt , 2) pielāgojas klientu interesēm. bet klientiem , kā jau rakstiju, taču ir izvēle neturēt mājās radības , kurus gribētos sakropļot. dzīvniekiem ir vieglāk cilvēku acīs , kā pašiem - to viņi nesaka. un , kaķis jau vispār nav mājās sēdētājs, no maniem novērojumiem dzīvokļa vide tam ir anomāla, viņu interesē tikt ārā un mijiedarboties ar dabu. vienīgi izselekcionētie garspalvas flegmatiskie uz ielas vai laukos gan neizdzīvotu , bet arī tiem var nodrošināt reizi gadā sapāroties, un tādus kaķēnus jau atradīsies kas paņem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2009-12-19 16:29 (saite)
ja tu būtu vetārsts, tev būtu kaut kāda nojēga par realitāti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 16:58 (saite)
vai tik tu tajā klīnikā nestrādā?
bet par dzīvnieku dabu man ir diegan pietiekoša saprašana lai varētu atbildēt par saviem uzskatiem.
ja es būtu vetārsts, tad katram klientam , kas nāk likvidēt savam dzīvniekam vairošanās tieksmi/spēju , es piedāvātu to par velti izdarīt viņa bērniem vai pašam un dzīvesbiedrei/biedram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-19 19:00 (saite)
nē, es nestrādāju ne tajā klīnikā, ne citā
man vienkārši ir bijuši vairāki kaķi, gan sterilizēti, gan nesterilizēti un es varu salīdzināt.
kā tad tu esi ieguuvis šo "pietiekošo saprašanu"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 19:20 (saite)
pietiekošā saprašna ir nākusi ar pietiekošu skaitu mājdzīvnieku komunicēšanu un vērošanu , ne tikai 2 kaķi, žurkas , jūrascūkas mājās pilsētā , bet arī suņi un visi citi iespējamie lopi laukos, kā arī ar ievērojamu daļu bērnības un skolas vecuma , kas pavadīta starp un ar profesionāliem biologiem. pats gan gāju studēt ne biologos. plus daudz teorētiskā materiāla par dzīvajiem organismiem un to dzīves ciklu. visu augšminēto salīdzinot ar to , kā cilvēks vidējais grib modificēt savu citsugu draugu dabisko dzīvesveidu un vidi , kļūst neomulīgi no tuvredzības un egoisma straumēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-19 19:45 (saite)
izklausies pēc filosofijas studenta (tas nav kompliments :) )
vēl pietiekošākai saprašanai ieteiktu iemest aci vārtrūmēs un mikrorajonu pagalmos, aiziet uz kādu dzīvnieku patversmi un paskatīties varbūt kādu statistiku par reālo situāciju ar mājdzīvniekiem un LV un citur. tu teoretizē un teoretizē, bet te ir runa par JAU sadzimušiem kaķiem, kuri saražos vēl citus kaķus, ja netiks sterilizēti. tā jau līdz tavai ideālajai versijai ar kaķiem kā savvaļas plēsējam "savā dabiskajā dzīvesveidā un vidē" mēs nekad nenonāksim
un salīdzināt kaķi ar cilvēku... nuesatvainojos
cerams, ka vismaz pats pret kontracepciju izturies atbildīgāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 20:09 (saite)
paldies par antikomplimentu, taču filosofiju vairs nestudēju jau gadus 8.
redzi kā ir , ja tu savam runcim vari iemācīt lietot prezervatīvus , vai kaķenei kontracepciju , tad jautājums ir atrisināts, zelta vidusceļš tāteikt. kas attiecas uz kaķiem vārtrūmēs tad viņi tur nemaz tik slikti nejūtas spriežot pēc uzvedības. nu ziemā ir stipri sliktāk, piekrītu, ir skumji. no otras puses žurkas un baloži vienmēr dzīvo "uz ielas" un vairojas nebūt ne lēnāk. kas attiecas uz patversmēm, tad jāsaka , ka tur ir dramatisks skats, bet tā ir arī iespēja adoptēt dzīvnieku , nevis iet pirkt viņu uz veikalu vai izstādi. atkārtošos , ka uz ielas un patversmē nonāk dzīvnieki , kuru saimnieki ir tuvredzīgi egoisti , kas nespēj apjēgt , ka pirms ņemt mājās dzīvnieku ir jāsaprot ko tas nozīmē visām iesaistītajām pusēm.
salīdzināt kaķi ar cilvēku kāreiz ir vietā, jo tas kas mūs vieno ir dzīvība, un dzīvums ir vienāds visām būtnēm. ja nogalina kaķi , tad kāpēc ne cilvēku. ja var ēst gaļu , tad legalizēsim kanibālismu.
arī pats grasos nevis vairoties , kad vajadzēs [ja vajadzēs] pēcnācēju , bet adoptēt [ja valsts vara to neliegs].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-19 20:41 (saite)
es jau neteicu, ka šobrīd filosofijas students, bet vispār :) kaut ko jums tur laikam iepotē tādu khm, es pat nezinu, kā lai apraksta :)
un kaķus ar cilvēkiem tomēr salīdzināt nevajag. tu te mini kopīgo, bet paskaties labāk, cik viņiem atšķirīgā. un salīdzināt kaķus ar baložiem un žurkām arī nevajag
vārtrūmes kaķus pieminēju ne tāpēc, ka viņu dzīve būtu vienās mokās (salda gan nav), bet tāpēc, ka viņi tur pārsvarā nesterilizēti vairojas un no turienes reti kurš viņus paņem uz mājām/laukiem)
gaļēšana te vispār не причём, kādā tas sakarā? (un ja kas - man nešķiet, ka ēst gaļu (jebkādu) ir ok) pats ēd?
par patversmes kaķiem piekrītu. mans kaķis ir no patversmes (paņemts 7 gadu vecumā, ar nelielām veselības problēmām, tagad jau gadus 9-10 vecs, mīļš bezgala), citus arī mudinu apsvērt patversmes kaķus (pirms izvēlēties mazu kaķēnu). bet arī mazajiem kaķēniem vajag iespēju dzīvot, ja jau viņi paspējuši sadzimt. bet esmu par sterilizāciju, lai nesadzimtu vēl tādi "nevajadzīgi" kaķi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 21:02 (saite)
ja salīdzina dzīvnieku ar dzīvnieku , tad jāskatās kopīgais, citādi jau var nospriest , ka var sterilizēt/slepkavot arī amazones indiāņu ciltis , kam ar eiropiešiem ir tikai nedaudz vairāk kopīga nekā kaķiem. manuprāt šeit tomēr atslēgas jautājums ir pati dzīvība un tikai tad dzīves cikls , bet ieradumi ir otršķirīgi. gaļēšana tiešā veidā не причём, tas bija tikai kā ilustrācija par līdzīgu topiku ar līdzīgiem argumentiem , vnk mana nostāja cilvēka-dzīvnieka salīdzinājumā. pats gaļu neēdu, zivis arī, nu jau būs desmitais gads, bet nekādā gadijumā neesmu karojošais veģetārietis. kas grib lai ēd , bet lai saprot ko dara, tas savukārt, ir panākams caur to , ka katrs pats sev vismaz kādreiz sagādā gaļu , ja ne nomedī , tad nokauj pašrocīgi un sagatavo no a-z. tie kas to nevar, kam rauj uz augšu, lai neēd gaļu, citādi tas ir tā bezatbildīgi pašam savā priekšā. bet tas jau ir offtopiks, cita tēma, par to šeit nevajag, būs vēl 200 komentu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-19 21:14 (saite)
200 komentu nebūs, šis ir vakardienas ieraksts, reti kurš te skatīsies :) kas ir "karojošais veģetārietis"? :)

amazones indiānis nav vārtrūmes kaķis :)
galvenais, ko es gribēju teikt ir nevis tas, ka kaķu sterilizēšana būtu kaut kas baigi kruts un lielisks, bet ka - ja to nedara, tad vispār var aiziet mincīšu jūras bezpriģelā, kaut kā ir jāierobežo tas, kas mums te notiek. pārāk daudz nelaimīgu kaķīšu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 21:33 (saite)
protams , ja kautkas jāizvēlas starp 2 neforšām lietām , tad mazākajam kaitējumam jāņem virsroka. nogalināt nepavisam nevajag. piekrītu. vēl labāk būtu iemācīt kaķiem lietot prezervatīvus :)

karojošais veģetārietis ir tāds , kurš neatzīst gaļas patērēšanu nekādā gadijumā un nevienam , bez tam parasti uzskata , ka cilvēks nav tam piemērots, jo ir herbivors, kā arī aktīvi/agresīvi to visu propogandē, pie pirmās iespējas. man savukārt ir pinīgi skaidrs , ka cilvēks ir visēdājs un var izvēlēties ko un kā paterēt. starp citu , interesanti ir tas , ka pat bībelē , vecajā derībā, mozus 1.grāmatā ir noteikts , ko var ēst cilvēks un gaļas tur nav, savukārt pēc grēku plūdiem , tas tiek pārskatīts vēlreiz un tur jau figurē nosacijums , ka ir dots ēst dzīvniekus. un jūdiem ir raksturīgi , ka likumi bija/ir visai konkretizēti , bez [vai ar ļoti maz] vispārinājumiem, no tā var secināt , ka pirmsplūdu laikā veģetārisms bija ļoti izplatīts. bet tas nu tā , piemērs no tuvo austrumu pasaules kultūras pieminekļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-20 00:57 (saite)
ā, tad es laikam nekaroju, heh

bet nu jā, man jau ar` labāk patiktu, ja kaķi varētu priecāties tā, ka necieš citi(nākamās paaudzes) un paši(kaķenes) :) bet tas tuvākajā laikā diezinvai notiks, arlabunakti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antireality
2009-12-19 19:48 (saite)
pilnīgai ainai gan jāsaka , ka lielākā daļa [bet nebūt ne visi] man pazīstamie profesionālie biologi paši atzīst dzīvnieku sterilizēšanu/kastrēšanu [nevaru gan apgalvot , ka kaislīgi to aizstāv/propogandē]. bet tas netraucē man pieturēties pie savas stabilās nostājas šajā jautājumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-19 19:51 (saite)
priecē, ka vismaz to vari atzīt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mobsene
2009-12-19 02:06 (saite)
tev ir bijusi kādreiz kaķene vai suns kas ir apbērnojušies??
Viegli jau runāt.
Mēs ar savu suneni sterilizēsim.
Nevajag nepatīkamu pārsteigumu...lai pēc tam nav visiem jāuzbāžas vai kādam nevajag kucēnu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 02:15 (saite)
dzīvnieku dabā ir vairoties. ja negrib normālus dzīvniekus , tad nevajag uzņemties aizgādniecību. tie nav tamagoči , tās ir dzīvas radības. un ja cilvēks sevi liek Dieva vietā , nekas pozitīvs no tā nevar sanākt. ko sēsi , to pļausi.
tikpat labi , kad piedzimst bērns , moš to arī vajag sterilizēt , viņam no tā būs vieglāk , nebūs mokošās pubertātes , vecākiem nebūs nervu pāslodze, sts nesaķers, sēdēs mājās pie televizora un ēdīs, ēdīs, ēdīs. būs mierīgs, smaidīgs un apvēlies. un galvenais vecākiem miers - mazbērni vecumdienās nemocīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]viperidae
2009-12-19 09:35 (saite)
Un tu esi uzņēmies/uzņēmusies aizgādniecību par savu nekastrēto runču ražojumiem, kas visdrīzāk plašā klāstā papildina vārtrūmju kaķu saimi? Jebšu domā, ka tur tiem vieglāk?
Manuprāt, ir ne tikai piedodami, bet pat apsveicami, ka cilvēki, kas nevēlas/nespēj uzņemties atbildību par vēl duci mazu dzīvībiņu, izvēlas sterilizēt savējos, nevis paziņot - man ir normāls dzīvnieks [jebšu vienkārši man pofig].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 16:27 (saite)
ja nespēj vai negrib uzņemties atbildību , tad nevajag uzņemties mājdzīvnieku vispār.
pirmais mans runcis , 90to gadu sākumā, diemžēl arā netika laists, bet viņš drīz vien nomira no lieliskās kaķu barības radīta audzēja. otrs savukārt dzīvoja laukos un viņam ar pēcnācējiem viss bija kārtībā. kaķene apkārtnē bija tikai viena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]viperidae
2009-12-19 19:51 (saite)
Nu tad man jāizsaka nožēla par to, ka, turot nekastrētu runci iesprostotu dzīvoklī, neesi pamanījis viņa seksuālo dziņu radītos pārdzīvojumus.
Un derētu atcerēties arī to, ka pilsētas suņi un kaķi, par ko cilvēki uzņemas aizgādību, nav vairs nekādi meža zvēri, bet gan mājdzīvnieki, kas ir pielāgojušies dzīvei pilsētā kas nemitīgi mainās un attīstās. Un līdz ar to, tāpat kā mēs, mainās un attīstās arī viņi. Ja reiz pilsētas daudz neatšķīrās no laukiem, arī mājdzīvnieki dzīvoja daudz dabiskākos apstākļos. Tomēr šobrīd, lai pilsētā nodrošinātu sava mājdzīvnieka labsajūtu, ir vērts padomāt gan par sterilizāciju (lai izvairītos no kautiņiem, dzīvnieka psiholoģiskiem pārdzīvojumiem, kā arī slimībām), gan arī par pielāgotas pārtikas nodrošinājumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skrejuma
2009-12-19 12:15 (saite)
Vai jūrasskola ir dabiska? Vai atņemt kaķenei divas dienas vecus kaķēnus, samest spainī un noslīcināt?

KURŠ būs atbildīgs par šis kaķenes, kaķēnu slīcināšanas rezultātā radušajiem vaļējamie, strutojošajiem piena dziedera audzējiem? Laukos tādus neārstē, ļauj lai kaķene pati tiek galā, kaķene mēnešiem dzīvo ar suljojošos audzēju, karstā laikā tajā sametas tārpi, līdz kaķene sāk vemt asinis un nomirst. Vai TAS ir dabiski?

Vai ir dabiski, ja kaķi dzīvo vārtrūmēs, zem miskastēm, kartona kastēs? Vai ir dabiski viņiem mūža vidū nomainīt dīvānu un saimnieku pret lietu, salu, pagrabu & stresa pilnu nāvi, jo viņš ir izmests? TU ZINI, super atbildīgais cilvēk, humānist, CIK kaķus dienā IZMET? Un TU ZINI CIK kaķus izmet & mēs NEKAD par to neuzzināsim?

JO viņi ir piedzimuši nesterilizētām mājas kaķenēm, kurām dzimst vairāki metieni gados un cilvēki ir atraduši pirmās "labās rokas", kas viņus paņem. Kaķenes nesterilizētāji IR atbildīgi par to kur paliek kaķenes bērni, viņi IR atbildīgi par katru kaķenes bērnu, kuru sagaida iemūrēšana, nogriezta aste, salauzta kāja, izmešana mežā, izmešana miskastē, kad ir divas nedēļas vecs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 16:50 (saite)
lieliski! izklausās , ka pie visa augāminētā esmu vainīgs es personiski.
protams , ka jūrasskola ir slepkavība par ko nāksies atbildēt tāpat kā par savu bērnu nogalināšanu. bet kāpēc atņemt kaķenei bērnus? a kas, nav rocībs tos uzturēt? par to bija jādomā pirms kaķa iegādes. ja cilvēkam prātā ienāk tikai 3 varianti - sterilizēt , izmest uz ielas vai nogalināt, tad viņam ir laiks ārstēties.
vispār kaķis nav dīvāna dzīvnieks , tas ir plēsējs un dabiskā vide tam ir brīva pārvietošanās, kad grib tad iet un nāk. priekš kam jums kaķi pilsētā vajadzīgi? interjera dekoram vai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2009-12-19 10:26 (saite)
username tev ļoti atbilstošs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antireality
2009-12-19 16:31 (saite)
paldies , cenšos :)
realitāte , kurā dzīvniekus padara par rotaļlietām, man ir nepieņemama , tāpat kā cilvēki , kas grib dzīvnieciņu, bet nevar viņam un tā pēcnācējiem nodrošināt pilnvērtīgu aizbildniecību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antireality
2009-12-19 16:51 (saite)
un kāpēc anonīmi? mēs esam pazīstami vai kā? par ko baidies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2009-12-19 19:02 (saite)
nedomāju, ka esam pazīstami
vienkārši nepatīk lieki rēgoties communitijos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2009-12-20 00:44 (saite)
tāds viedoklis pastāv, jā, bet vai pilsēta ir īstā vieta dzīvniekiem uz ielas? un kā viņi tur nonāca?!
vai šis ir normāli?:
http://www.sapforums.lv/index.php?t=58867
zinot to, ka cilvēki vēlas un grib sterilizēt savus mājdzīvniekus arī tika aizsākta šī tēma. būsim reāli - cilvēks pišas kad viņam iegribas. dzīvnieks - kad instinkts liek un ir ar ko. un pēc tam ir sekas, jo no hormaonālajām tabletēm kaķenes slimo ar audzējiem, bet nepotējot ir kaķīši. šajā rudenī manā pagalmā tika izmesti vismaz trīs. un tā trīs reizes gadā. vai tas, ka cilvēki ķer kaķēnus, lauž viņiem kepas, nodzēš uz viņu ķermeņa cigaretes ir normāli? jo izmesti mājas kaķīši uzticas svešiem cilvēkiem. diemžl ne jau visi saviem kaķubērniem atrod mājas.
nav godīgi piesaukt cilvēkus un salīdzināt ar cilvēku reprouktīvo ciklu. cilvēks bērnu iznēsā 9 mēnešus, pēc tam kādu laiku jaunu ieņemt nav iespējams tātad gada laikā var piedzemdēt vienu (dvīņi un trīņi ir izņēmums). kaķene var gada laikā atnesties četras reizes. un ne jau pa vienam kaķēnam. pareizini ar četri un tad ar attiecīgo gadu skaitu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]valium
2009-12-19 14:06 (saite)
eiropas pasei cena? čipēšana cik?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2009-12-19 16:36 (saite)
šķiet, ka pase piečuku un čipēšana 20 Ls, bet neesmu droša

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?