gardumi

Jaunākais

10.12.08 12:31 - [info]iness - zupa

gribu uztaisīt garšīgu zupu.
ne jūras velšu, ne auksto.

varbūt ir kāda recepte padomā, ko varētu ieteikt?
[kas ir mēģināta. un garšojusi]


paldies.

6.10.08 22:47 - [info]zum

Pankūkas, kurās iejaukti veci rūgušpieni, cepot pusstundu pēc iejaukšnas ir izcili čaganas. Bet vēlāk sanāk parastās plānās.

17.9.08 12:16 - [info]teja

Lūdzu iesakiet visādus sezonālus gardumus nelielām mājas viesībām dzestrumā (rudens). Tipa tāds aukstais galds. Bet lai nav ilgi jāgatavo. pagaidām esmu atradusi tikai ideālo alkoholu (punšs no svaigas ābolu sulas). Kabači, ķirbji, tomāti, ar ko kas iet kopā, kā integrēt brūklenes, kādas garšvielas utt. un ja gaļu - tad kāda piestāvētu? man šobrīd galvā ir kaut kas līdzīgs viegli apceptai un šķēlītēs sagrieztai govs gaļai.

11.9.08 11:43 - [info]siltspiensmedus - Vīriešu zapte.

Kad vecmamma vēl bija dzīva, viņa gatavoju burvīgu vīriešu zapti. Tomāti un ķiploki daudzi bija atceros un tas viss tādā kā želejā. Varbūt kāda zin kādu dikti labu recepti, kā pagatavot to gardumu?

2.9.08 23:19 - [info]keikoo - pesto recepte (lai pašai neaizmirstos:))

8 tasītes svaiga bazilika lapu
3 tasītes svaiga koriandra
4 tasītes Parmezāna siera
2 ēdamkarotes ciedru riekstu
2 tasītes olīveļļas
Sāls un pipari pēc garšas
Baziliku un koriandru samaļ virtuves kombainā. Lēnām pievieno sieru un turpina malt, pievieno riekstus un samaļ viendabīgā masā. Lēnām pielej olīveļļu un sajauc visu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
 

29.8.08 12:32 - [info]lepele - īpaši Diānai:) - drupaču cepumi ar rozīn..nē, pīlādzīti!;)

tad nu pie tiem sveicieniem kārtējos 18 pievienoju solīto cepumu recepti:

ņemu 100 g cukura vai pūdercukura (labāk šo), paciņu (200 g) sviesta, un ~ 250-300 g miltu + pustējkaroti cepamā pulvera
Lielā bļodā vai uz galda beru miltus ar cep.pulveri, iegraizu pa gabaliņiem sviestu, drusku saberžu ar rokām, lai ir drupans, un tad pieberu cukuru un tad fiksi visu saberžu drusku drupenā mīklas masā, tad to saveļu bumbā, un 1-2 stundas atdzesēju ledusskapī. Ja mīkla šķiet pārāk drupena, pieleju drusciņ auksta ūdens. tad izņemu 2/3 mīklas un plāni, plāni izrullēju, cik nu var, vislabāk to var izdarīt, rullējot mīklu starp 2 cepamā papīra loksnēm - šitā ērti to mīklu pēc tam ar visu papīru apakšā likt uz plāts. tad nu to lielo pankūku pārsmērē ar pīlādžu-ābolu vai kādu citu SKĀBU ievārījumu (irbeņu, piemēram:)P; pēc tam izņem no ledusskapja 1/3 mīklas, kas ir paredzēta drupačām pa virsu. šo mīklu paņem un sarīvē uz rupjās rīves, - es parasti rīvēju uzreiz virs tā plāceņa. ja mīkla šķiet pārāk mīksta, var pielikt vēl miltus, bet galvenais, lai ir gana labi atdzesēta.

mīklā to cepamo pulveri var arī nelikt, gaumes jautājums, - ja grib cietākus cepumus, tad droši var nelikt. un ar cepamo pulveri ātrāk izcepas, manuprāt.
cep apmēram 200 C, kamēr drupačas paliek zeltainas.

8.8.08 14:02 - [info]bikini_kill

iesakiet, lūdzu, ko tādu labu pagatavot no cukīnī. man viņu ir savests ojojoj, bet parastos mīklā apceptos riņķīšus gatavot jau apnika.

5.8.08 11:40 - [info]anastasija - Upenes

Vēl ir palikušas upenes. Ko lai tādu garšīgu un ātru lai uztaisa? Šas došos uz veici, varētu sastāvdaļas iepirkt.

30.7.08 09:54 - [info]keikoo

Vai ir kādi ieteikumi, ko garšīgu varētu pagatavot, izmantojot ~1kg laimu+citronu?

P.S. lūdzu visu, izņemot Mojito - to es kādu laiku negribēšu i redzēt.. :))

23.7.08 01:16 - [info]laboratorija - Vecais labais angļu maizes & sviesta pudiņš

- kukulis šķēlēs sagrieztas četrstūrainas (toster)baltmaizes
- piens
- saldais krējums (35%)
- rozīnes (parastās, tipa, "sultana")
- sviests
- cukurs
- kanēlis, muskatrieksts, vaniļa, kardamons
- aprikožu džems

Izņemam baltmaizi no pakas. Sadalam "kukuli" divās trīs daļās (pa 3-7 šķēlēm katrā, nu - lai vieglāk griezt, doniņu galus izmetam vai atliekam malā) un ar nazi nogriežam garozu - četri griezieni, katrā sānā tā, lai paliek mīkstuma četrstūrīši. Tos pēc tam pa diagonāli sagriež trījstūros.

Baltmaizes mīkstuma trijstūrīšus no vienas puses apsmērē ar sviestu. Nevajag ne skopoties, ne pārspīlēt.

Ņemam pudiņa trauku vai stikla/māla cepamo trauku ar augstām vertikālām malām (sviestmaižu kastes jebšu "pīles" forma).

Trauku pirms tam var iesmērēt ar sviestu, bet bez tā var ļoti labi iztikt.

Trauka dibenu "nobruģē" ar maizes trijstūrīšiem. Sviests uz augšu.

Apbārsta ar rozīnēm.

Apbārsta ar maltu kanēli (kardamonu, banānu šķēlēm, droši var eksperimentēt).

Atkārtojam divas trīs (vai četras, atkarībā no trauka izmēriem) reizes, bet augšējo (pēdējo) maizes kārtu ar rozīnēm neapberam.

Uzsildam katlā 0.5l piena. Uzmanīgi, pienu nevajag uzvārīt!

Pa to laiku palielā bļodā sakuļam 3 olas ar kādiem 30g cukura. Ne gluži līdz "gogelmogelim", bet tā lai cukurs kārtīgi izšķīdis, un dzeltenā krāsa sāk palikt gaišāka.

Bļodā ar sakultajām olām lejam iekšā tikko uzsildīto pienu, vienlaicīgi pievienojam 70-100ml saldā krējuma un nedaudz muskatrieksta un/vai vaniļas. Rezultātu (t.s. "custard") kārtīgi samaisa un ar to vienmērīgi aplej maizes kārtojumu cepamtraukā.

Nobārstam ar cukuru (var vaniļas vai pūdercukuru) un garšvielas (kanēlis, muskatrieksts, vaniļa, kardamons). Atstājam pusstundu pastāvēt.

Tikmēr uzsildam cepeškrāsni līdz kādiem 180 grādiem pēc Celsija.

Pudiņu cep 30-40 minūtes, kamēr tas kļūst zeltaini brūns (man, personīgi, brūnāks un kraukšķīgāks patīk labāk).

Pēc izņemšanas no krāsns var apsmērēt ar aprikožu vai tml. džemu. Var arī neapsmērēt.

Pasniedz ar dažādiem ķīseļiem, saldējumu vai kaut to pašu saldo krējumu.

Vienkāršs un garšīgs deserts.

Labu apetīti!

P.S. Vispār nesen pa miegam BBC Prime redzēju kaut kādu pudiņu čempionātu, kur piedalījās vismaz trīspadsmit dažādi pudiņi. Priecātos, ja kāds zinātu recepti vēl kādam :)

4.7.08 11:00 - [info]antuanete

Vēlētos pajautāt par zemeņu izmantošanu vaļēja tipa pīrāgos (ar smilšu mīklas apakšu) - vai svaigas zemenes tādā veidā var izmantot? Ja jā, tad ar ko labāk sajaukt, lai pīrāgs sanāk sulīgs un nesakrītas? Olu, krējumu (saldo/skābo?), vēl kaut ko?
Priecāšos par vērtīgām idejām.

21.6.08 16:47 - [info]wowow - Kā iemarinēt cūkgaļu šašlikam

Pastāstiet labākās metodes un receptūru cūkgaļas šašlika pašrocīgai iemarinēšanai.
Merci!

18.6.08 16:59 - [info]anii - Sviesta zivs

Sveiki speciālisti un speciālistes!

Lūdzu iesakiet kādas idejas par to- ar kādiem izstrādājumiem kopā varētu ēst sviesta zivi (neatceros kūpinājuma nosaukumu- bet tas, kas padara zivi sausāku- auksts vai silts?). Salāti pašsaprotami un apnikuši. Varbūt kādam ir kāds meistarstiķis?
 

17.6.08 17:22 - [info]gundega - veģetārās vakariņas

ātri izstāstiet kād' recepti veģetāram ēdienam, ko var ēst vakariņās aptuveni 15 gab nostrādājušies cilvēki!

17.6.08 15:52 - [info]littleappleman

Varbūt kāds var padalīties, kā pagatavot kaut ko gardu,
ja mājās ir daudz vistas filejas, mm?

19.5.08 15:31 - [info]veed_logs

Sveiki, entuziasti!

Pikniku sezona jau ir pilnā sparā, tāpēc lūdzu ekspertu padomu. Ko labāk cept uz grila? Gaļu māku pats uztaisīt, tāpēc mani interesē ne-gaļas ēdamlietas, ko var pieēst klāt piem. šašlikam.

Zinu, ka labi var cepināt šampinjonus ietītus folijā + nedaudz sviesta un sāls.

Ko vēl? Varbūt var mēģināt cept cukini? Kā šis garšo? Ir vērts mēģināt? Papriku laikam labāk necept, bet ēst svaigu. Kādi vēl ieteikumi?

Varbūt kādam aizķērusies kāda vienkārša grila zivs recepte? (no populrām veikalā nopērkamām zivīm)

Pretī varu piedāvāt daudzreiz praksē pārbaudītu šašlika recepti. Aptuvenais izklāsts: gaļa, sīpoli (pēc svara nedaudz mazāk kā gaļa), dilles, pētersīļi, koriandrs, pipari, lēts skābais baltvīns, sāls.
Sīpolus un zaļumus nedaudz pagraiza un krietni izmīca ar rokām, dūrēm un šķipsnu sāls. Klāt liek sagrieztu gaļu un garšvielas (izņemot sāli - to liek tikai pirms cepšanas, lai gaļa neatsulojas). Atkal labi izmīca. Pieliek vīnu un atkal pamīca. Garšo marinādi un, ja vajag, pieliek vēl piparus. Liek vēsumā. Pēc laika var apmaisīt. Nākamajā dienā cep un ēd.

Bet vispār, var taisīt to pašu tikai vēl prastāk - sastāvdaļas: gaļa, sīpoli, citrons.

Tagad jūsu kārta!

2.5.08 09:47 - [info]neraate - biezputras

Sveiciens brīvdienās!

Varbūt varat padalīties ar kādu foršu biezputras recepti? gribas pameģināt ko jaunu, foršu un garšīgu
Paldies!


P.S. varbūt zinat, kur var iegādāties pīli ēdienu sutināšanai? pēdējā laika nekur neesmu manījusi. vēlams nedārgu un tādu parastu, iespejami līdzīgu tādai, kāda mammas un vecmāmiņas taisa gardus ēdienus

28.4.08 16:24 - [info]noisiite - Biezpiena plācenīši

Dikti kārojas patapināt biezpiena plācenīšus, vajag recepti. :>

(Skatījos receptes.lv un kkā neuzticos tur publicētajām receptēm)

19.3.08 15:55 - [info]teja

vai ir kaut kas, ko iespējams pagatavot no piparkūku mīklas, izņemot piparkūkas? kaut kas, kur nav jāčakarējas tik baisi. kāds pīrāgs vai tortīte.plz.

10.3.08 15:53 - [info]zizii

Varbūt kāds var padalīties ar grauzdiņu mērcītes recepti?
Powered by Sviesta Ciba