gardumi

Jaunākais
 

11.6.09 16:50 - [info]liljabrik

Kukurūzas čipši ir ļoti garšīgi.
Ja tos saber cepešpannā, pāri pārber ar chili garšvielām un papriku saceptu malto gaļu un konservētās chili pupiņas, pārliek jalapeno piparus, pārrīvē asāku mīksto sieru, cep 180 grādos līdz siers izkusis, tad ņem ārā no krāsns, pārlej ar skābo krējumu un tad visi sanāk apkārt un ēd.
 

11.6.09 16:39 - [info]liljabrik

kurā veikalā var vislētāk nopirkt kukurūzas čipšus un kuri visgaršīgākie? (nachos con... pagatavošanai)
 

10.5.09 13:32 - [info]liljabrik

ko jūs iesakāt vok pannas iesvētīšanas svinībām? svinībās piedalīsies divi gaļēdāji un pati panna.

12.4.09 15:41 - [info]rasbainieks

šeit nesen publicētā ananasu + krabju nūjiņu + puravu salātu recepte mani saintriģēja, un tiklīdz mājās nejauši uzradās ananass, sagādāju arī puravus un krabju nūjiņas. taču ananass pamanījās apēsties tāpat, un āgenskalna tirgū parādījās dievīgi garšīgi mazsālīti gurķīši. tad nu recepte krabju salātiem gandrīz kā mc2:

marinēti vai, ja paveicas, mazsālīti gurķi
krabju nūjiņas
puravs
olas

griežam palielos gabalos un lejam virsū majonēzi.
uzreiz aiz rosola lieliskākais veids, kā tikt galā ar visām lieldienās sadauzītajām olām!

5.4.09 20:01 - [info]alniz - ļoti gardi, viegli un pavasarīgi salāti:

3 puravi
1 kārba ananāsu konservētu ananāsu
1 paciņa krabju nūjiņu (250 grami)
mērcītei sajaukta majonēze ar krējumu!

labu apetīti!
 

23.3.09 20:10 - [info]zurka - pavisam vienkārša un ļoti garšīga laima kūka

noskatījos no iebiezinātā piena bundžiņas

nepieciešams:
* apaļa tortes forma (vēlams, ar noņemamām malām)
* cepamais papīrs
* 100-200g viegli drūpošu cepumu
* nedaudz sviesta
* 1 karote brūnā (ne mīkstā) cukura
* 300-400ml bezgaršas jogurta
* bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
* 2-3 vidēja izmēra laimi
* pavisam nedaudz tumšās šokolādes

pagatavošana:
* izkausē sviestu un saberž cepumus; sajauc; ieklāj tortes formā (var tikai apakšā, var arī gar malām)
(oriģinālajā receptē jāliek ledusskapī; es pārkaisu ar karoti cukura un cepu 180 grādos aptuveni 10 minūtes)
* sajauc jogurtu ar iebiezināto pienu
* pierīvē laimu mizu
* piespiež 2 laimu sulu (var ņemt vairāk, ja gribas skābāku)
* sajauc un liek pa virsu cepumu un sviesta masai
* liek ledusskapī un tur vismaz 12 stundas
* pirms pasniegšanas pārlej ar izkausētu tumšo šokolādi

12.3.09 14:26 - [info]goddes

Spilvas jaunums produkcijā - žāvēti (kaltēti?) tomāti.

4.3.09 10:59 - [info]teja

tagad man, lūdzu, vajadzētu vislabāko sāļās tortes recepti. kur nav nekas jācep krāsnī, lūdzu.

4.3.09 10:17 - [info]viipsna

man vajadzētu marinādi vistas gaļai.
taču, lai viena no sastāvdaļām būtu kanēlis.
ir ieteikumi?

4.3.09 09:57 - [info]teja

Salāti no liellopa gaļas

Vārīts paciets liellopa šķiņķa gabals - sagriež caurspīdīgās šķēlītēs
Sarkanais sīpols - plānās ripiņās, 5min patur balzāmētiķī
2 āboli - plānās šķēlītēs
Ķīnas kāposts - mazliet
2 vārīti kartupeļi
1 vārīts burkāns
Marinēti gurķi, kādi 5. Lētākā iespēja dabūt marinētos gurķus (ellē ratā nesaprotu, kādēļ viņi tik dārgi) no RIMI muciņām
Mērcei: jogurts zilonītis (kārums), mārrutki (tik daudz lai mērce kož mēlē!), pipari, sāls
Saliek bļodā, samaisa. labais.

3.3.09 15:34 - [info]teja

vai tomātus ar sīpoliem želejā var pagatavot arī tāpatās, uz ātro, ne-konservos? un kā?

3.3.09 15:10 - [info]teja

iesakiet, kādi salāti būtu visgaršīgākie no vārītas liellopa gaļas. kubiciņos vai plānās šķēlītēs, vissviens, man ir paliels šķiņķa gabals. gribētu tādus bez majonēzes. vienīgais kas nāk prātā kā piederīgs, ir marinēti gurķīši. ko vēl? kādu mērci?

12.2.09 10:42 - [info]angel_girl - Kā pagatavot fazānu?

Jautājums zinātājiem - kā vai ko pagatavot no fazāna. Uz gūgli nesūtītiet, es jau tur biju un neko prātīgu neatradu.

8.1.09 20:10 - [info]angel_girl - Sautēti zaļie zirnīši

Vajaga - zaļie zirnīši - kaltēti, svaigi vai saldēti - 500 gr;
4 lieli sīpoli (vai 8-10 maziņi);
4 ēd.k sviests;
sāls, cukurs un nedaudz (1-2ēd.k) milti.
Sagriežam sīpolus (lielos 4 daļās vai mazos negriežam) un liekam sautēties nelielā ūdens daudzumā. Pievienojam pusi no sviesta daudzuma. Pēc 10 min. liekam klāt zirņus. Un sautējam. Kad zirņi ir pusmīksti pievienojam sviestu, sāli un cukuru. Un sautējam, līdz gatavs. Pēc tam pieliekam miltus un kārtīgi visu samaisām. Vot i viss.
P.S. - par zirņiem. Ja zirņi ir kaltēti vai saldēti, vēlams viņus pirms tam pavārīt, jo viņi ilgāk vārās nekā zaļie, un pa to laiku izšķīst visi sīpoli.

21.1.09 11:27 - [info]littleappleman

Sveiki! Tā kā šodien ņemos pa mājām, gribas uztaistīt kādu gardu zupu,
un atcerējos, ka pirms daaudz, daudz gadiem kaut kur ēdu zupu ar kariju.
Bija ļoti garšīga, pamatīgi pikanta un ar visvisādiem dārzenīšiem. Internetā it kā meklēju, bet tās pēc paskata nu galīgi nav līdzīgas augstākminētajai. Varbūt kāds/a zina šīs zupiņas recepti? Vai vismaz kaut ko līdzīgu - kremīgu, karijīgu un pikantu.

Lūk, ko dodu apmaiņā.

Krāsnī cepti kartupeļi sinepju mērcē )

20.1.09 15:35 - [info]iness - maizes cepšanas krāsns

kurai/kuram tāda ir?
kāda tieši? un kādas atsauksmes?


paldies.

14.1.09 10:48 - [info]ululate - Selerijas sakne vs seleriju kāti

Vai kāds seleriju burvis varētu man palīdzēt? Gribu uztaisīt šo ēdienu, visas sastāvdaļas man ir, tikai pārpratuma pēc selerijas saknes vietā ir nopirkti seleriju kāti. Vai tā ir liela nelaime? Varbūt var likt kātus saknes vietā un būs labi tāpat? Nekad neesmu neko gatavojusi ne ar selerijas sakni (nemaz nezinu, kā izskatās), ne ar seleriju kātiem.

6.1.09 13:42 - [info]iness - šampinjongalviņas

ar liegām pirkstu kustībām šampinjoniem izņem kātiņus
katrā iesmērē pikuci sviesta
katrā ieliek mazu kripatiņu ķiploka
katrā ieliek rupjmaizes kubiku
katram pāri siera gabaliņu

uz pannas izsmērē olīveļļu, visas galvas blakus pannas viducī[navnepieciešamasatstarpes]
cep kādas 10-15 min. cepeškrāsnī uz kādiem 200 C, nu kamēr siers smuki sakusis un var redzēt, ka galviņas sašķiebušās.

ir risks pārcept, tad sakalst un nav garšīgi.

lab'apetīt!

23.12.08 19:59 - [info]teja

es gribu z sv saldajā ēdienā pagatavot ābolu sacepumu ar vaniļas mērci (nevienam nav lustes vakarā pārēsties un mums joprojām ir ļoti daudz savējo ābolu). tikai, lūk, nesaprotu - tādas receptes, kā esmu iedomājusies, laikam nemaz nav. gribas kaut ko kā strūdeles pildījumu, ko ilgi cep lēnā krāsnī. gribas ābolu, rozīņu, ruma, kanēļa garšu, varbūt kādu riekstu. vai tāds ēdiens ir vai arī es esmu izdomājusi kaut ko, kā nemaz nav? vai var uz dullo ņemt un cept sagrieztus vai sarīvētus ābolus + rumā izmērcētas rozīnes? ābolus saldākus vai cietās antonovkas? vai kāds man kaut ko, lūdzu, varētu ieteikt?
 

19.12.08 09:11 - [info]lepele - Ziemassvētu kūka Nr.3 - bezalkoholiskā

1/2 glāzes mīksta sviesta
1/2 glāzes brūnā cukura
1/2 glāzes medus
2 olas
1 glāze miltu
1 tējkarote cep.pulvera
2 glāzes sasm. žāvēto augļu (plūmes, aprikozes utt)
1 glāze sasm. riekstu (mandeles, lazdu, valrieksti)
1/2 glāzes sukāžu
1 tējk. garšvielu (kanēlis, kardamons, ingvers, muskatrieksts, utml)
1 apelsīns sulai + 1 apelsīns marles mērcēšanai

Saputo sviestu ar cukuru un medu, pievieno olas. Izsijā miltus, samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām - iemaisa sviesta masā. Putojot ar mikseri, pievieno izspiesto apelsīna sulu. Atsevišķi samaisa kopā riekstus un augļus un tad iemaisa mīklā. Taisnstūra veidnē ieklāj cepamo papīru un ķepē iekšā mīklu. Cep 180 C T apmēram 2 h, kamēr skaliņš sauss!
Kad kūka atdzisusi, var ievīstīt apelsīnu sulā samērcētā marlē un tad folijā, un ledusskapī iekšā. Ja nav slinkums, var katru dienu to marli samērcēt no jauna, līdz tam brīdim, kad beidzot to kūku liks galdā. Saka, ka metāla kārbā šo kūku varot uzglabāt līdz pat Valentīndienai... (ja spēj tik ilgi paciesties;)
Powered by Sviesta Ciba