Ziemassvētu kūka Nr.3 - bezalkoholiskā
1/2 glāzes mīksta sviesta
1/2 glāzes brūnā cukura
1/2 glāzes medus
2 olas
1 glāze miltu
1 tējkarote cep.pulvera
2 glāzes sasm. žāvēto augļu (plūmes, aprikozes utt)
1 glāze sasm. riekstu (mandeles, lazdu, valrieksti)
1/2 glāzes sukāžu
1 tējk. garšvielu (kanēlis, kardamons, ingvers, muskatrieksts, utml)
1 apelsīns sulai + 1 apelsīns marles mērcēšanai
Saputo sviestu ar cukuru un medu, pievieno olas. Izsijā miltus, samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām - iemaisa sviesta masā. Putojot ar mikseri, pievieno izspiesto apelsīna sulu. Atsevišķi samaisa kopā riekstus un augļus un tad iemaisa mīklā. Taisnstūra veidnē ieklāj cepamo papīru un ķepē iekšā mīklu. Cep 180 C T apmēram 2 h, kamēr skaliņš sauss!
Kad kūka atdzisusi, var ievīstīt apelsīnu sulā samērcētā marlē un tad folijā, un ledusskapī iekšā. Ja nav slinkums, var katru dienu to marli samērcēt no jauna, līdz tam brīdim, kad beidzot to kūku liks galdā. Saka, ka metāla kārbā šo kūku varot uzglabāt līdz pat Valentīndienai... (ja spēj tik ilgi paciesties;)