gardumi

Jaunākais
 

2.3.08 15:41 - [info]zurka - korejiešu nūdeles sēņu un ķiploku mērcē*



2 personām
sastāvdaļas:
1) paciņa korejas nūdeļu (u-dong, stockmann ~0,60 lvl);
2) 1/3 vidēja izmēra paprikas;
3) puse neliela cukini;
4) puse neliela baklažāna;
5) 2 šķēles kūpināta (vai jebkura cita) tofu;
6) 3 lieli šapminjoni;
7) paciņa blue dragon chinese mushroom & garlic mērces (stockmann ~ 1 lvl);
8) šķipsniņa majorāna;
9) karote sojas margarīna (vai jebkuras augu eļļas).
pagatavošana:
wok pannā izkausē sojas margarīnu, ieber rupji sagrieztu papriku, baklažānu un cukini; apcep 3-5 minūtes. pievieno 6 daļās sagrieztus šampinjonus (ja mazi - uz pusēm). pēc 2 minūtēm pievieno sagrieztu tofu. cep vēl 2-3 minūtes. pievieno majorānu un mērci.
uzvāra nūdeles (2-3 minūtes), nokāš.
ēd.
gatavošanas laiks (ieskaitot produktu smalcināšanu): 20 minūtes
* piemērots arī vegāniem

15.2.08 13:16 - [info]iness - kalmāru gredzeni

nekur nevaru atrast recepti.
kā uztaisīt garšīgus kalmārus mīklā?

1.2.08 19:07 - [info]inese_tk - lieliskais ābolu pīrāgs

pīrāga pagatavošana )
ēšana:
galarezultāts ir pīrāgs no drupenas un cietas mīkliņas ar slapju un sulīgu pildījumu.
pasniedz karstu. pliku vai kopā ar saldējuma vai putukrējuma pļocku. arī auksts ir ļoti garšīgs.
labu apetīti!
p.s. neesmu vēl izmēģinājusi, bet domāju, ka šitā pat sanāktu arī labs sāļais dārzeņu pīrāgs, tikai tad, protams, mīkliņai mazāk cukuru un vairāk sāli.
 

29.1.08 23:12 - [info]zurka - mild curry mērce ar soju

1 personai:
20 gr. sausas sojas (gulaša)
1 ēdamkarote patak's mild curry sauce
1 ēdamkarote bio lakto (vai vegāniem: sojas krējuma)
1 konservēts vai 1/2 svaiga tomāta
1/2 sīpola
1/2 neliela burkāna
nedaudz sāls (bet var bez)

recepti var atrast uz karija pastas burciņas un pielāgot.
soju nedaudz novāra. uz pannas izkausē ghi, apcep sīpolu un burkānu. pievieno nosusinātu soju, nedaudz apcep. pievieno tomātu (un sāli). sautē aptuveni 10 minūtes, pievieno bio lakto (vai sojas krējumu).
pasniedz ar basmati rīsiem (kuros nedaudz ieaukts ghi).

p.s. mērce nemaz nav mild, toties garšo perfekti!
p.p.s. un desertā, protams, pašcepta šokolādes kūka.

18.1.08 10:41 - [info]spriidiic - ātrie salāti jeb šī rīta atklājums

Šorīt mājās bij beidzies viss ko parasti ēdu brokastīs, nebij ne biezpiens, ne olu, ne auzu pārslas, ne maizes nu nekā.

Tad ielūrēju ledusskapī un uztaisīju salātiņus no visa kas ledusskapī.

Vajag:
Iceberg salātus
Parmesan sieru
Mazsalītu lasi
avakodo
citronu
Svaigi maltus piparus
Sāls pēc vēlēšanās


Tatād salātus nomazgā un saplūkā, pa virsu liek avakodo sagrieztu gabaliņos, to visu apslaka ar citronu, uzmaļ pa virsu piparus, saliek mazzsalīta laša gabaliņus un ar siera nazi sagrieztas parmesan siera šķēlītes + lai pa visam labi vēl varētu likt pa virsu baltmaizes grauzdiņus un garneles.
ņam -ņam'
Bon Apetit
 

3.1.08 16:05 - [info]sabela - Gribočeks (baltkrievu vai lietuviešu omlete)

Recepte nāk no vecmāmiņas, kas būdama baltkrieviete, dzīvoja lietuvā. Manu bērnības atmiņu gardākais ēdiens, šā brīža "sliņķa brokastis"

vienai personai (visoptimālākais ir cept katram savu):
1 ola (var divas, ja ēdājs izsalcis, tad attiecīgi palielina miltu apjomu)
deserta karote miltu
Pēc vērīgo lasītāju norādēm; jā sāli liek, pēc garšas, var i pipariņus piešaut ;)

iejauc miltus olā, sakuļ un lej virsū uz sakarsētas pannas. Kad viss savilcies kopā, pagriež uz otru pusi. Šajā brīdī maliņām vajadzētu daiļi locīties uz augšu. Kad ola izcepusies, to ātri liek uz šķīvja ēdājam priekšā un ēdājs ātri notiesā, jo daiļā forma un garša tiek strauji zaudēta.

SMEJOS ZEM GALDA. vispirms gandrīz apvainojos, tad gandrīz izdzēsu postu, bet tagad sapratu - dzīve ir skaista un es jūs visus /mīlu nav īstais vārds/ hmm... augstu novērtēju!

23.12.07 18:30 - [info]dooora - Glazētā pīle ar plūmju mērci

Pirms brīža aizsūtīju draugam pārbaudītu pīles recepti iedvesmai.
Ja nu kādam noder, iearhivēšu arī te.

recepte 4iem vēderiem
______________________

1 pīle (ap 1.8 kg)
3 anīsa zvaigznītes
2 ķiploka daiviņas
1 gab. ingversaknes (kādi 5 cm)
1/2 litrs ūdens
(+ žāvētas aprikozes, apelsīns, skābens ābols)

Plūmju mērcei:
80 ml plūmju mērces
2 ēd. k. sojas mērces
1 tējk. sezameļļas

1. Saliek pīlei vēderā anīsu, ķiplokus, ingveru (es noteikti piemestu arī žāvētas aprikōzes, antōnoffku, apfelsīnu); aizdrākelē vēdera dobumu ar zobu bakstāmajiem. Atdala kaklu (puikam sanāks laba glāze buljōna); kājas savelk tuvu vienu otrai ar virtuves diega palīdzību. Pīli uzliek uz restēm virs cepešpannas, kurā ieliets ūdens.

2. Sāk cept pīli neapsegtu — 30 minūtes vidējā tmprtūrā. Tad uzziež plūmju mērci un uzvelk kāju/spārnu galiem folijas puszābaciņus. Samazina tmpr. un liek pīli karsēties solārijā vēl 30 min. Tad vēlreiz apslaka ex-putnu ar plūmju mērci, vēl nedaudz samazina tmpr., pārsedz (ar foliju, piem.) un karsē vēl 30 min., līdz pīle gatava, un āda kraukšķīga. Izņem bakstāmos un virtuves diegu.

3. Pīli sagriež gabaliņos un servē ar atlikušo mērci.
 

16.12.07 15:46 - [info]lalala - Ziemassvētku galds

Ko jūs šogad liksiet galdā? (ārpus štovētiem kāpostiem un taukšķētiem zirņiem)
visu gadu krāju interesantas receptes bet nu vairs nespēju izvēlēties :D

9.12.07 14:17 - [info]fermenta

Kā pagatavot austersēnes? Nu tā, lai garšīgi būtu. Veikalā mani sakārdināja.

30.11.07 13:57 - [info]gary_crant

ko lai vienkāršu un garšīgu uzmeistaro no gliemeņu gaļas?
 

18.11.07 23:23 - [info]zurka - kad ir laiks, bet nav slinkuma jeb panīrs ar spinātiem un tomātiem

vajag:
* 1l patrekna piena
* 1/2 citrona sulas
* 200-250 g svaigu spinātu
* 3 tomātus
* nedaudz gī

panīra pagatavošana: karsē pienu. kad tas sāk vārīties, piespieš citrona sulu. kad piens "sarauts", nokāš un skalo aukstā ūdenī (lai izskalotu citrona skābumu). nospiež un ietin marlē vai drāniņā. izveido ~ 0,5cm biezu kvadrātiņu, tur zem sloga vismaz 1 stundu. (no 1l piena iznāk ~ 10x6x0,5cm liels siera gabaliņš)
spinātus noskalo, nosusina un saplūkā vai sakapā. tomātus sagriež lielos gabalos.
kad panīrs pietiekami sauss, sagriež kubiņos un apcep izkausētā gī. kad tas kļuvis zeltaini brūns, pieliek tomātus un uzber nedaudz sāls (var arī piparus, jebko citu vai neko). pannai uzliek vāku un 1-2 minūtes pasutina. uzber spinātus, uzliek vāku un sutina vēl tikpat ilgi. viss.

15.11.07 22:51 - [info]casiopea - Noberzējiet nēģi ar sāli...

Bet kāpēc viņš ar to sāli jāberzē? Viņa tam glumumam ir specifiska garša? Tas domāts lai viņu iesālītu?

upd. ja nu kādam interesē, es no nēģos kompetentām personām :) uzzināju ka tas ir tādēļ lai tauki tecētu ārā un nēgis nepārsprāgtu. Garšas ziņā izmaiņu nav, tik vien ka netīrītam nēgim garšvielas cepšanas laikā nesūcas iekšā.
Izrādās ka īrijā nēģus neberzē ar sāli bet gan sakar uz vadža un nogriež astes galiņu lai asinis notek.

9.11.07 10:56 - [info]zigrida - darzenu pankukas, galvenaja loma cukini!?

nu, ta, pasakiet man, vai var izcept kadas nebut jedzigas drazenu pankukas, ka pamatsastavdalu nemot cukini? ko vel var likt klat? vai sis darzenis maz paklaujas sada veida eksekucijai. gribu jau sovakar kjerties pie cepshanas. tadel par atriem ieteikumiem paldies jau ieprieks.
 

1.11.07 09:37 - [info]lepele - sludinājums

vajag tādu vafeļpannu, kurā var izcept vāverītes/sēnītes, vai kaut ko tamlīdzīgu - pufīgu (tikai ne vafeles)! varbūt kāds var aizlienēt/pārdot?
vai arī varu iemainīt pret šujmašīnu PFAFF:) reizēm niķojas, bet šuj.

31.10.07 14:13 - [info]goddes

Kur nopirkt piestu garšvielu uc. smalcināšanai?

3.10.07 11:05 - [info]gary_crant

labadiena!
pirms miljons gadiem mana mamma taisīja tādu torti, kurai bija kaut kāds nebūt pamats(galīgi neatceros) un apmēram 5cm kārtā ķirbju krēms(stingrs), visam pāri šokolādes glazūra.
vai kādam ir nojausma, kāda varētu būt recepte?

25.9.07 18:13 - [info]inese_tk - veģetārā lazanja

ja ir pieejami dārza labumi, šī ēdiena izmaksas ir pavisam niecīgas un tās galvenokārt sastāda makaronu plāksnītes un siera gabals. tieši šobrīd arī ir īstais tā gatavošanas laiks. ja nu kāds nevar iztikt bez beigtu dzīvnieku ēšanas, manlieks nav grūti ēdienam piemeistarot klāt malto gaļu. moš var arī soju.
veģetārā lazanja )

23.9.07 12:54 - [info]rudu - Ķirbis

Man ir iesākts ķirbis (turbānķirbis,vai kaut kā tā- tāds, kas izskatās pēc ozolzīles), bet nav ideju, ko gardu no tā pagatavot. Idejas, lūdzu!

10.9.07 10:40 - [info]ululate - ābolu un brūkleņu laika izvirtības

patiesībā neko jaunu nepateikšu, ierakstīšu tikai rudenīgai iedvesmai :)

Āboli ar brūklenēm un vaniļas mērci )
 

4.9.07 18:19 - [info]sabela

http://www.tigersandstrawberries.com/2006/09/05/making-stock-the-good-the-bad-and-the-ugly/
Buljona gatavošana kā episks ceļojums. angliski
Powered by Sviesta Ciba