ululate ([info]ululate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-09-10 10:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ābolu un brūkleņu laika izvirtības
patiesībā neko jaunu nepateikšu, ierakstīšu tikai rudenīgai iedvesmai :)


Vajadzīgs:
āboli
cukurs
kanēlis
svaigas brūklenes

mērcei:
2 olu dzeltenumi
cukurs
1/2 glāze piena
1 t.k. miltu
vaniļas cukurs

Svaigas brūklenes saspaida ar cukuru. Ar āboliem izrīkojas klasiski - izgriež iedobi, izņem sēklas, ieber cukuru+kanēli, es vēl katrā ābolā ieliku tējkaroti saldā krējuma un tējkaroti brūkleņu ar cukuru, iešauj krāsnī un cep.

Tikmēr pagatavo vaniļas mērci - 2 olu dzeltenumus saputo ar 2 ēd. k. cukura, pieber 1 t.k. miltu, maisot pielej uzkarsētu pienu, pieliek vaniļas cukuru pēc savas garšas, uzliek uz mazītiņas uguns (tas ir ļoti svarīgi, citādi fiksi piedegs visa padarīšana) un turpina maisot karsēt, līdz masa sabiezē - dziestot mērce vēl mazliet sabiezēs.

Uz šķīvja liek brīnišķīgi smaržojošo, karsto ābolu, kurš no pievienotajām brūklenēm ir maigā, caurspīdīgi rozā krāsā, blakus karoti saspaidīto svaigo brūkleņu, pāri visam - vaniļas mērci.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?