ābolu un brūkleņu laika izvirtības
patiesībā neko jaunu nepateikšu, ierakstīšu tikai rudenīgai iedvesmai :)
Vajadzīgs:
āboli
cukurs
kanēlis
svaigas brūklenes
mērcei:
2 olu dzeltenumi
cukurs
1/2 glāze piena
1 t.k. miltu
vaniļas cukurs
Svaigas brūklenes saspaida ar cukuru. Ar āboliem izrīkojas klasiski - izgriež iedobi, izņem sēklas, ieber cukuru+kanēli, es vēl katrā ābolā ieliku tējkaroti saldā krējuma un tējkaroti brūkleņu ar cukuru, iešauj krāsnī un cep.
Tikmēr pagatavo vaniļas mērci - 2 olu dzeltenumus saputo ar 2 ēd. k. cukura, pieber 1 t.k. miltu, maisot pielej uzkarsētu pienu, pieliek vaniļas cukuru pēc savas garšas, uzliek uz mazītiņas uguns (tas ir ļoti svarīgi, citādi fiksi piedegs visa padarīšana) un turpina maisot karsēt, līdz masa sabiezē - dziestot mērce vēl mazliet sabiezēs.
Uz šķīvja liek brīnišķīgi smaržojošo, karsto ābolu, kurš no pievienotajām brūklenēm ir maigā, caurspīdīgi rozā krāsā, blakus karoti saspaidīto svaigo brūkleņu, pāri visam - vaniļas mērci.