ululate ([info]ululate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-09-10 10:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ābolu un brūkleņu laika izvirtības
patiesībā neko jaunu nepateikšu, ierakstīšu tikai rudenīgai iedvesmai :)


Vajadzīgs:
āboli
cukurs
kanēlis
svaigas brūklenes

mērcei:
2 olu dzeltenumi
cukurs
1/2 glāze piena
1 t.k. miltu
vaniļas cukurs

Svaigas brūklenes saspaida ar cukuru. Ar āboliem izrīkojas klasiski - izgriež iedobi, izņem sēklas, ieber cukuru+kanēli, es vēl katrā ābolā ieliku tējkaroti saldā krējuma un tējkaroti brūkleņu ar cukuru, iešauj krāsnī un cep.

Tikmēr pagatavo vaniļas mērci - 2 olu dzeltenumus saputo ar 2 ēd. k. cukura, pieber 1 t.k. miltu, maisot pielej uzkarsētu pienu, pieliek vaniļas cukuru pēc savas garšas, uzliek uz mazītiņas uguns (tas ir ļoti svarīgi, citādi fiksi piedegs visa padarīšana) un turpina maisot karsēt, līdz masa sabiezē - dziestot mērce vēl mazliet sabiezēs.

Uz šķīvja liek brīnišķīgi smaržojošo, karsto ābolu, kurš no pievienotajām brūklenēm ir maigā, caurspīdīgi rozā krāsā, blakus karoti saspaidīto svaigo brūkleņu, pāri visam - vaniļas mērci.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ululate
2007-09-10 11:21 (saite)
to ir jāpagatavo, tad būs vareni :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?