veģetārā lazanja
ja ir pieejami dārza labumi, šī ēdiena izmaksas ir pavisam niecīgas un tās galvenokārt sastāda makaronu plāksnītes un siera gabals. tieši šobrīd arī ir īstais tā gatavošanas laiks.
ja nu kāds nevar iztikt bez beigtu dzīvnieku ēšanas, manlieks nav grūti ēdienam piemeistarot klāt malto gaļu. moš var arī soju.
1 - 3 sīpoli
1 - 3 ķiplokdaiviņas
1 - 3 burkāni
2 - 4 tomāti [der arī tie kas konservēti. pavisam glauni ir ja tomātiem miziņas novelk, bet personīgi man viņas itin nemaz netraucē]
[tas dārzeņu skaits protams atkarīgs no izmēra, lai viss būtu savstarpēji samērīgos daudzumos]
lazanjas makaronu plāksnītes [cik daudz - atkarīgs no pannas izmēriem un kārtu skaita]
sāls, pipari, oregano vai baziliks, mazliet rīvēta siera
SIERA MĒRCEI
400g piena
2 ēd.k. kviešu miltu
100g rīvēta siera [tāda, kas labi kūst un nav galīgi bezgaršīgs]
sāls, pipari
1. pannā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, burkānus
2. pievieno sasmalcinātus tomātus un vāra dažas minūtes, pieliek sāli, piparus, oregano vai baziliku. pavāra vēl mazliet un atstāj, lai pagaida.
3. uzvāra pienu siera mērcei. kad piens vārās, tajā lej nelielā piena daudzumā iemaisītus miltus [piebilde cirslīšiem - ja bērs miltus pa tiešo, radīsies neglābjami kunkuļi], ieber rīvēto sieru, sāli, piparus un maisot vāra kamēr siers izkūst.
4. ietaukotā pannā - sacepuma formā liek kārtu ar makaronu plāksnītēm, pārlej ar siera mērci, tad ar tiem saceptajiem dārzeņiem. tad atkal - plāksnītes, mērci, dārzeņus utt. kamēr beidzas. virsējai kārtai uzziež siera mērces atlikumus un pārkaisa ar rīvētu sieru + baziliku vai oregano.
5. cep cepeškrāsnī 200 grādos apm. pusstundu.
kamēr cepas, var ar svaigu maizīti izslaucīt garšīgās siera mērces katliņu, nomazgāt traukus un piekārtot virtuvi.
p.s. tie sastāvdaļu daudzumi ar tādi aptuveni, jo es neprotu gatavot ēdienu pēc precīzām receptēm.