gardumi

Jaunākais

27.8.07 16:24 - [info]phoenix - par plūmju kompotu

es varu salikt plūmes burkā un uzliet virsū vārošu cukurūdeni, aizvākot un turēt segās, izkarsējot?
jeb man tās plūmes obligāti tai cukurūdenī jāpavāra un tad jālej burkās?
man oma stāstīja pirmo varintu, bet tagad atradu netā vienu citu recepti ar plūmju vārīšanu un, protams, samulsu.

13.8.07 12:53 - [info]antuanete

Ir divu veidu medus kūkas - tās kārtainās ar krēmu, tādas kā veikalā, un ir arī tādas ļoti tumši brūnas, kurās pa vidu smērē skābu krējumu ar marmelādi. Varbūt kāds/kāda zina to otrējā veida kūku recepti?

1.8.07 16:32 - [info]angel_girl - Zaļie tomāti marinēti/skābēti

Vēlos iemarinēt/ieskābēt zaļos tomātus, veselus. Kādam nav zināma kāda recepte, lūdzu?

31.7.07 22:44 - [info]inese_tk

tātad brīnišķīgas kūkas recepte, ko es nespēju aizmirst 3 gadus. beidzot šovakar dabūju recepti un uztaisīju. joprojām brīnišķīga. recepte no manas labākās drAUdzenes. tik briesmīgi garšīga, ka nevaru atturēties publicēt.

melleņu kūka )

25.7.07 16:02 - [info]noisiite

Ko lai tādu gardu pagatavo vakariņās? Idejas lūdzu!
 

9.7.07 19:18 - [info]valium

Kas ir nepieciešams, lai mājās pagatavotu sushi?

5.7.07 14:25 - [info]zimbabve - Tortilju rullīši - uzkodām

Atcerējos par šo kopienu:)

Ir divas versijas - viena ar kaltētiem tomātiem un baziliku, otra - ar kūpinātu lasi un dillēm.

1. versija:
Sastāvdaļas:
Kādas 8 tortiljas (izskatās pēc tādām kā pankūkām, nopērkamas gan rimčikos, gan Stokmanā), der arī lavašs, bet vairākās kārtās
10 kaltēto tomātu pusītes (labāk eļļā, ja sausās, tad 20min jāizmērcē ūdenī), smalki sakapātas
2 paciņas filadelfijas siera (2X200 g)
1 paciņa smērējamā siera ar papriku (ramai ir tāds, dzintaram arī (nevis krēmīgais, bet svaigais siers)
tasīte sakapātu svaiga bazilika lapu

Masu kārtīgi sajauc kopā un triepj uz tortiljas virsū, tortilju cieši sarullē, ietin pārtikas plēvē vai folijā un ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, ideāli, ja ir diennakts. Kad tas laiks pagājis, sagriež ripulīšos. Izskatās aptuveni šitā





Ar lasi process tāds pats, tikai citādas sastāvdaļas - arī tikpat daudz tortilju un filadelfijas siera, kādi 150 g kūpināta, sakapāta laša, ceturtdaļtasīte kapātu diļļu, 3 ēdamkarotes kaperu (tos, starp citu, labāk pamērcēt ūdenī pirms kapāšanas, lai mazāk sīva garša).
 

20.6.07 13:01 - [info]sabela

Jautājums: Kā varētu saukt sieru, puscieto, manuprāt, neliels ritulīts egļu vai kadiķu skujiņās ierullēts? Ritulīša diametrs ~7 cm.
nūūūū šausmīgi garšīgs, bet līdz manīm monāca bez atpazīšanas zīmēm...
UPD: noskaidroju. Tas ir kazas siers montesino ar rozmarīnu.

7.6.07 10:19 - [info]phoenix

Ceru, ka īstā vieta:
Nepieciešami ietiekumi/ receptes svētku galdam piknika veidā.
Ideja sekojoša: klajā laukā tiks uzstelēts galds un kādi 30 viesi. Laisk ir karsts, būtu nepieciešamas vēsas leitas. Ir padomā par auksto zupu, sagrieztiem augļiem, dārzeņiem un dažādām piedevmērcītēm. Ar to pagaidām viss apstājas. karstās desiņas un tādas leitas paredzētas vakarā, dārzā. Bet tai dienas karstumā, ko vēl? Fifīgi iteikumi?
 

5.6.07 15:47 - [info]xin - Jāņu siers - ķimeņu siers

Tiem/tām, kam siers ar ķimenēm ne sevišķi skrien dvēseles un garšas kārpiņu virzienā, varu ieteikt pamēģināt pašas svaigu atklājumu: Matīsa tirgū ir "Rankas piena" stends, kurā var iegādāties ķimeņu sieru, kas safasēts mazos, 20g bumbulīšos, kuri turklāt daiļi un krāsaini noformēti (dažādas figūriņas, kas liecina par attālu līdzību ar pīli vai kaķi). Cena tādam bumbulītim ir Ls 0,08 , bet garšo dārgāk :) Atvēršana un apēšana vienkārša - atplēs fasējumu un tavās rokās ir mīksts un ēstgribu remdinošs siera pikucītis dzeltenā krāsā :)

Par Centrālo tirgu neko nezinu teikt /ūūūūū, cik gadus tur neesmu kāju spērusi/, bet arī Rimi hipertrigos šādus veidojumus neesmu manījusi.

Šāds "feņķekļuškas" siers var noderēt arī par jauku piedevu galda noformēšanā, vai vienkārši kā "suņavīrs" pie dāvanas :)

Lai priecīgs un garšīgs prāts, ēdot Jāņu sieru :)

 

5.6.07 14:28 - [info]h2o - labas lietas karstam laikam

Šādā karstumā sēdot birojā nekas man netīk labāk par:
a)2/3+1/3 attiecīgi ābolu sula+gāzēts minerālūdens un klāt tam daudz ledus
b)svaigu citronu samīca ar cukuru(uz glāzi parasti ņemu ~3 šķēles+3tējk. cukura), pielej atdzesētu minerālūdeni un samaisa. Arī te ledus piestāv:)

Uz Amerikas atklāšanu nepretendēju, bet varbūt tieši šobrīd kāds nespēja izdomāt kā lai atveldzējas, so - enjoy;)
 

23.5.07 15:40 - [info]xin - Burkāni...

Man, garlaicības mocītai, ir netīšām sarīvējušies divi svaigi brukāni. Ko viņiem var pielikt klāt, lai sanāktu garšīgi un negarlaicīgi salāti?

Paldies.
 

20.4.07 08:00 - [info]jude - Pēc lūguma :)

Viegla siera zemeņu kūka :) )

14.4.07 20:50 - [info]tipa75

Smagi iegrābos. RIMI nebija klasiskā brūnraibā papīra paciņa "Hmeļi suneļi" garšvielas, paņēmu "Valežs" ražoto "Hmeli suneli" un tas ne tuvu nav TASS!!! Tur stipri ož pēc koriandra, vai tik man nebūs sabeigts plovs. Neiegrābieties jūs ar'!

12.4.07 12:22 - [info]tipa75 - Nananāsss

Ko lai iesāk ar svaigu milzīgu ananāsu, kam viens gals jau nogriezts un kas draud aiziet postā?

12.4.07 12:02 - [info]casiopea - Jello eggs

Laigan lieldienas ir garām -
Tiem kuriem putnu olas negaršo, apnikušas, vai ir alerģijas )

10.4.07 19:24 - [info]nxn

Kadam nav gadijuma pikanto burkanu salatu, t.s. Korejas burkanu, receptes?
cik atceros, tos gatavoja, burkanus sarivejot, tad lika klat kiplokus, koriandru, manuprat, un pari leja karstu ellu.

var drusku precizak?

Paldies!

19.3.07 18:15 - [info]gary_crant

varbūt varat ieteikt kādu pārbaudītu un par labu esam atzītu tortes recepti?

nekādus tur jogurtiņu un augļu brīnumus, bet pēc iespējas klasiski garšīgi. nu ar ideju, lai tētim(pārbaudītu vērtību cienītājam) ietu pie sirds

19.3.07 11:48 - [info]goddes - Atklājums (priekš manis)

Lienes 9, (ieeja no Asaru ielas), ūķītis - garšvielu veikals. Cenas ļōōōti labas, izvēle liela, īpašnieku attieksme familiāra un jauka. Gourmet Studio saucās.
 

7.3.07 17:18 - [info]sabela

nezinu vai GARDUMI, bet tas mani nogāza no kājām (ne dzerot, vienkārši izlasot recepti :)


http://klab.lv/users/apjukums/25159.html?view=12359#t12359
Powered by Sviesta Ciba