tātad brīnišķīgas kūkas recepte, ko es nespēju aizmirst 3 gadus.
beidzot šovakar dabūju recepti un uztaisīju. joprojām brīnišķīga.
recepte no manas labākās drAUdzenes. tik briesmīgi garšīga, ka nevaru atturēties publicēt.
Tātad - kūka.
Sastāvdaļās:
*apmēram 300 gr milti
*~125 gr cukurs
*1 tējkarote cepamā pulvera
*150 gr sviesta (82% tauku) vai cepamā margarīna (Eve)
*1 ola
un vēl es lieku pie mīklas auzu pārslas reizēm, ja liekas, ka mīkla ir pārāk slapja/šķidra, bet tas arī gaumes lieta
virspusei:
*mellenes (kaut kur litrs, bet man jau patīk likt vairāk)
*kaut kur 50 gr auzu pārslu (tās arī es lieku vairāk - skaties, kā Tev labāk saagribās)
*vēl kaut kur 85 - 100 gr cukurs (atkarībā no melleņu daudzuma)
*~50 gr sviests
var vēl vaniļas cukuru pielikt mazliet, ja gribās
Pagatavošana.
visas mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas (milti, cepamais pulveris,
cukurs), izkausē sviestu (vai margarīnu). Sakuļ olu (lai labāk
iemaisītos), visu sajauc kopā. (tagad vēl var tās auzu pārslas pielikt)
ar šito paredzēts itkā uz 20x30 cm, bet man sanāk vairāk un vispār -
var tak visus produktus pareizināt ar kādu ciparu un iegūt daudz
lielāku kūku.
Uzliek mīklu uz plāts (ietaukotas), uzber virsū tās mellenes, tad
sajauc virspusei atvēlēto sviestu (margarīnu) ar auzu pārslām un cukuru
(un, ja ir vēlēšanās, vaniļas cukuru) un kā tādas drumstalas pārkaisa
pāri mellenēm.
Jācep 200 grādos kādas divdesmit minūtes, bet, ja daudz to ogu, tad
jāskatas, var gadīties, ka ilgāk. Vobšem, tiksiet galā, var tak redzēt,
ir vai nav gatavs.
Vēlu veiksmi kūkas cepšanā un lai labi garšo!