zimbabve ([info]zimbabve) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-07-05 14:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tortilju rullīši - uzkodām
Atcerējos par šo kopienu:)

Ir divas versijas - viena ar kaltētiem tomātiem un baziliku, otra - ar kūpinātu lasi un dillēm.

1. versija:
Sastāvdaļas:
Kādas 8 tortiljas (izskatās pēc tādām kā pankūkām, nopērkamas gan rimčikos, gan Stokmanā), der arī lavašs, bet vairākās kārtās
10 kaltēto tomātu pusītes (labāk eļļā, ja sausās, tad 20min jāizmērcē ūdenī), smalki sakapātas
2 paciņas filadelfijas siera (2X200 g)
1 paciņa smērējamā siera ar papriku (ramai ir tāds, dzintaram arī (nevis krēmīgais, bet svaigais siers)
tasīte sakapātu svaiga bazilika lapu

Masu kārtīgi sajauc kopā un triepj uz tortiljas virsū, tortilju cieši sarullē, ietin pārtikas plēvē vai folijā un ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, ideāli, ja ir diennakts. Kad tas laiks pagājis, sagriež ripulīšos. Izskatās aptuveni šitā





Ar lasi process tāds pats, tikai citādas sastāvdaļas - arī tikpat daudz tortilju un filadelfijas siera, kādi 150 g kūpināta, sakapāta laša, ceturtdaļtasīte kapātu diļļu, 3 ēdamkarotes kaperu (tos, starp citu, labāk pamērcēt ūdenī pirms kapāšanas, lai mazāk sīva garša).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2007-07-05 15:57 (saite)
man baisi negaršo kaltēti tomāti. ber recepte tik kārdinoša, tik...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zimbabve
2007-07-05 16:11 (saite)
Pamēģini ar lasi:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?