the casual unintellinget ([info]casiopea) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-04-12 12:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jello eggs
Laigan lieldienas ir garām -


Vienkārši vienā galā izsitam apmēram santīmu lielu caurumu un izlejam olas saturu ārā (var to iebarot omei vai kādam citam visēdājam). Tad saberam iekšā ogas vai augļus. Un sagatavojam stipru želeju (nedaudz koncentrētāku nekā uz paciņas rakstīts jo viņai būs tomēr jāturas olas formā).
Ja ir daudz pacietības var oliņas taisīt arī strīpainas no dažādu krāsu želelejām bet tad izurbj katrā galā mazu caurumiņu, olu iztukšo un vienu galu aizlipina ar vasku..

vispār izskatās baigi forši un sīkajiem šausmīgi patīk un neviens nemocās ar vēdergraizēm pēc olu pārēšanās.

Diemžēl bildei bija palikušas tikai tās ugly olas kuras bija biki sajukušas jo visi jau parasti ēd smukās. bet ceru ka aptuvens priekšstats ir...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]courty
2007-04-12 12:04 (saite)
baigi foršā ideja!

(Atbildēt uz šo)


[info]iekodeets
2007-04-12 12:13 (saite)
ideja galīgi forša,
man liekas ka vegāni atbalstītu, tik vēl jāizdomā kāda cita forma lai tās olas nebūtu jāķēzī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]casiopea
2007-04-12 12:15 (saite)
Varētu izmantot tas dekoru plastmasas olas...
tikai no turienes būtu grūti ārā dabūt laikam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iekodeets
2007-04-12 12:33 (saite)
o! der, tik formas sagatavošana mazliet piņķerīgāka, ko attaisno vairākkārtējs pielietojums.
piemetu ka vajadžetu aukšgalā caumuriņu sameistarot, tad ar dzels žāģīti vai karstu nazi dabon uz pusēm un darīts. pirms pildīšanas ar lekoplastu sastiprina kopā.
piņķerīgi jau sanāk, bet ko tik idejas vārdā neizdarīs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]laboratorija
2007-04-12 12:51 (saite)
Burvīgas želejas olas, bet želatīnu taisa no dzīvnieku izcelsmes produktiem ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]casiopea
2007-04-12 13:07 (saite)
želantīnu var taisīt no dzīvnieku izcelsmes produktiem VAI arī no aļģes sauktas par Agaru.

Agars ir nealerģisks, piemērots arī vegāniem un spēj saželināt visu - arī skābos, ļoti treknos uc produktus ko želantīns neņem pretīm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laboratorija
2007-04-12 13:12 (saite)
Jā, es ar agaru strādāju gandrīz katru dienu. Bet agars ir agars, un želatīns - želatīns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]casiopea
2007-04-12 13:25 (saite)
es nez, ar abiem esmu taisijusi un labi sanāca.
tavs iebildums ir pret agaru vai to ka es viņus abus saucu par želantīnu? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuhtene
2007-04-12 15:30 (saite)
želatīns ir dzīvnieku izcelsmes produkts (olbaltumvielas), bet agars ir augu izcelsmes produkts un ja neko nejaucu, tad no ogļhidrātiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?