باب ([info]dooora) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-12-23 18:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Glazētā pīle ar plūmju mērci
Pirms brīža aizsūtīju draugam pārbaudītu pīles recepti iedvesmai.
Ja nu kādam noder, iearhivēšu arī te.

recepte 4iem vēderiem
______________________

1 pīle (ap 1.8 kg)
3 anīsa zvaigznītes
2 ķiploka daiviņas
1 gab. ingversaknes (kādi 5 cm)
1/2 litrs ūdens
(+ žāvētas aprikozes, apelsīns, skābens ābols)

Plūmju mērcei:
80 ml plūmju mērces
2 ēd. k. sojas mērces
1 tējk. sezameļļas

1. Saliek pīlei vēderā anīsu, ķiplokus, ingveru (es noteikti piemestu arī žāvētas aprikōzes, antōnoffku, apfelsīnu); aizdrākelē vēdera dobumu ar zobu bakstāmajiem. Atdala kaklu (puikam sanāks laba glāze buljōna); kājas savelk tuvu vienu otrai ar virtuves diega palīdzību. Pīli uzliek uz restēm virs cepešpannas, kurā ieliets ūdens.

2. Sāk cept pīli neapsegtu — 30 minūtes vidējā tmprtūrā. Tad uzziež plūmju mērci un uzvelk kāju/spārnu galiem folijas puszābaciņus. Samazina tmpr. un liek pīli karsēties solārijā vēl 30 min. Tad vēlreiz apslaka ex-putnu ar plūmju mērci, vēl nedaudz samazina tmpr., pārsedz (ar foliju, piem.) un karsē vēl 30 min., līdz pīle gatava, un āda kraukšķīga. Izņem bakstāmos un virtuves diegu.

3. Pīli sagriež gabaliņos un servē ar atlikušo mērci.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2007-12-23 18:42 (saite)
Piemirsu norādīt avotu: Recettes chinoises (Marabout côte cuisine).
Tiltam starp ķīniešu pīli un mūsu štovētiem kāpostiem piedāvāju kuskusu (piparmētras, ja!)

(Atbildēt uz šo)


[info]merlot
2007-12-23 23:40 (saite)
a to pašu var atkārtot ar vistu? man pīles gaļa ne visai

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dooora
2007-12-24 00:12 (saite)
nav mēģināts, bet domājam, ka var, kāpēc ne.
tā mērce ir skābensalda, ar vistu ies ok.
reku, viens puisis dalās pieredzē ;)
http://steamykitchen.com/blog/2007/11/28/roast-chicken-with-sweet-plum-sauce/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]udensroze
2007-12-24 00:07 (saite)
aarpraac cik garsiigi vareetu buut, bet biede,ka piili nav nemaz tik viegli nepadariit sausu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dooora
2007-12-24 01:11 (saite)
sanāk garšīgi, patiesi.
man šķiet, ka svarīgi nekaltēt to putnu stundām augstā temperatūrā. Šai gadījumā karstums no sākuma ~180° pakāpeniski jāsamazina līdz ~80°. Mēs vispār beidzamajā laikā esam kļuvuši par "slow cooking" adeptiem. Tūliņ uz pannas liksim jēra fileju — žigli apcept un tad krāsnī, atkal max. uz 80°, toties uz pāris stundām. Un tas viss bez jebkādām garšvielām. Te gan baigi noder gaļas termometrs — lai precīzi noteiktu gatavības pakāpi (citādi uz aci gaļa var izskatīties negatava, bet patiesībā ir tāds rare kumāsiņš, ka mēle nekavējoties signalizē priekšniecībai, ka nekas nevar būt gardāks par šo. Tad gaļu sagriežam (pret šķiedru, nevis paa) UN marinējam. Cērt iekšā ar salātiem vai kā nu ienāk prātā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?