باب ([info]dooora) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-12-23 18:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Glazētā pīle ar plūmju mērci
Pirms brīža aizsūtīju draugam pārbaudītu pīles recepti iedvesmai.
Ja nu kādam noder, iearhivēšu arī te.

recepte 4iem vēderiem
______________________

1 pīle (ap 1.8 kg)
3 anīsa zvaigznītes
2 ķiploka daiviņas
1 gab. ingversaknes (kādi 5 cm)
1/2 litrs ūdens
(+ žāvētas aprikozes, apelsīns, skābens ābols)

Plūmju mērcei:
80 ml plūmju mērces
2 ēd. k. sojas mērces
1 tējk. sezameļļas

1. Saliek pīlei vēderā anīsu, ķiplokus, ingveru (es noteikti piemestu arī žāvētas aprikōzes, antōnoffku, apfelsīnu); aizdrākelē vēdera dobumu ar zobu bakstāmajiem. Atdala kaklu (puikam sanāks laba glāze buljōna); kājas savelk tuvu vienu otrai ar virtuves diega palīdzību. Pīli uzliek uz restēm virs cepešpannas, kurā ieliets ūdens.

2. Sāk cept pīli neapsegtu — 30 minūtes vidējā tmprtūrā. Tad uzziež plūmju mērci un uzvelk kāju/spārnu galiem folijas puszābaciņus. Samazina tmpr. un liek pīli karsēties solārijā vēl 30 min. Tad vēlreiz apslaka ex-putnu ar plūmju mērci, vēl nedaudz samazina tmpr., pārsedz (ar foliju, piem.) un karsē vēl 30 min., līdz pīle gatava, un āda kraukšķīga. Izņem bakstāmos un virtuves diegu.

3. Pīli sagriež gabaliņos un servē ar atlikušo mērci.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2007-12-23 18:42 (saite)
Piemirsu norādīt avotu: Recettes chinoises (Marabout côte cuisine).
Tiltam starp ķīniešu pīli un mūsu štovētiem kāpostiem piedāvāju kuskusu (piparmētras, ja!)

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?