arī voffačka ([info]siltspiensmedus) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-09-11 11:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vīriešu zapte.
Kad vecmamma vēl bija dzīva, viņa gatavoju burvīgu vīriešu zapti. Tomāti un ķiploki daudzi bija atceros un tas viss tādā kā želejā. Varbūt kāda zin kādu dikti labu recepti, kā pagatavot to gardumu?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]goddes
2008-09-11 12:00 (saite)
Uj, šito lietu katrs taisa pa savam. Internetā ir visdažādākās receptes atrodamas un cik zinu, stingri pieturoties, tik un tā nesanāk kā vecmāmiņas zapte.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]siltspiensmedus
2008-09-11 12:05 (saite)
Laikam jau tev taisnība. Bet pacensties jau var. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2008-09-11 12:01 (saite)
šī vairāk tāds neprofesionāļu (sliņķu) variants:
vajag kabačus, tomātus, burkānus, papriku, ķiplokus, sīpolus, var likt arī citus dārzeņus kas nu mājās tobrīd ir. visus dārzeņus, izņemot ķiplokus, apmēram vienādā daudzumā. visu nomazgā, sagriež, tomātus nomizo /blanšē verdošā ūdenī, tad miza viegli nāk nost/, visu atsevišķi sasautē uz pannas, kur uzlej mazliet eļļas, vislabāk olīvu, bet var arī citu. rapšu eļļu neiesaku specifiskās garšas dēļ, bet arī var izmantot. ķiplokus sasmalcina un liek karsēties kopā ar tomātiem. karsē vienmērīgi līdz masa kļūst oranžīga. Tam, kādā secībā karsē dārzeņus un liek lielā katlā īsti nav nozīmes. svarīgi ir visu kopā pietiekoši ilgi sasautēt, līdz masa kļūst viendabīga un garšas labi sajaucas.
tad liek burkās un, ja paredzēts glabāt ilgi, nosterilizē.
želeja gan īsti nesanāk, bet vipār garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]siltspiensmedus
2008-09-11 12:06 (saite)
Es gan neesmu sliņķe, bet liekas, ka šito pagatavošu gan! :) Lasu un liekas, ka gardi jāsanāk. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]keikoo
2008-09-11 12:08 (saite)
jap, kaut kā tā arī bija, es tik atceros, ka mana mamma vēl liek klāt sāli, piparus, arī pētersīļus un mazliet etiķa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]siltspiensmedus
2008-09-11 12:11 (saite)
Un želantīnu nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]keikoo
2008-09-11 12:18 (saite)
nea, viņš tāpat sanāk diezgan biezs, ja pieliek daudz kabačus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]siltspiensmedus
2008-09-11 12:34 (saite)
Labi. Paldies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pepija
2008-09-11 12:49 (saite)
mūsmājās dārzeņiem obligāti pievienoja arī kubiciņos sagrieztu selerijas sakni, un arī etiķis ar sāli un cukuru tur noteikti piedalījās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]siltspiensmedus
2008-09-11 12:54 (saite)
Es jau zinu, ko darīšu pa sestdienu un svētdienu! :) Būšu līdz ausīm tomātos, kabačos un redz tagad arī selēriju saknēs, cukurā un sālī. :))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?