Marts 2009   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Šokolādes krēms un Apeļsini po fanski!

Posted on 2009.03.19 at 19:37
Garastāvoklis:: ļoti labi, dūdiņ
Mūzika: Precējies, ir bērni
Tags:
Pēdējā laikā esmu dzirdējusi divas labas receptes un abas divas saldas :)) Noteikti jāpiefiksē! Krēms no [info]angel_girl un apelsīni no [info]fanija!

Šokolādes krēms:
Sastāvdaļas:(noteikti var visu ņemt mazāk - šitas sanāk tā vairumā :D)
500 g putukrējuma
3/4 glāzes cukura
5 gb. olu dzeltenumu
1 ēdamkarote želatīna
2 ēdamkarotes kakao

Želatīnu aplej ar 1 glāzi ūdens (aukstu, vārītu), liek šķīdināties 35-40 min. Saputo putukrējumu. Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pēc tam saputoto olu masu iecilā putukrējumā un visu labi samaisa (bet neputo!). Kad želatīns uzbriedis, to bļodiņa sasilda, mazliet atdzesē un pielej putukrējumam. Visu labi samaisa un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Apeļsini po fanski:
Pavisam vienkārši. Ņem apelsīnus, griež uz pusēm, izņem mīkstumu. Tad to mīkstumu sablenderē kopā ar biezpienu un saldo krēmu un cukuru un to masu liek atpakaļ iekšā tajā pusītes ādiņā. Nu tur jau viskaut ko vēl var pielikt, kas nu garšo. Nu redz un kad tas ir gatavs, tad ieliek uz kādu brīdi ledusskapī un viss!
Manējais apēda trīs :)) Gardi!

Sklandrauši

Posted on 2008.12.11 at 14:53
Garastāvoklis:: ir ok
Mūzika: tv
Tags:
īsts Ziemassvētku ēdiens. Un garšīgs ar.

700 g rauga mīklas (no rupjā maluma miltiem), 0.5 kg vārītu burkānu, 100 g sviesta, 1 ola, 100 g cukura, citrona miziņa, kanēli

Burkānus sarīvē. Sviestu sajauc cukuru, pierīvē citrona miziņu, kanēli bik, olu un sajauc ar sarīvētiem burkāniem. No mīklas uztaisa apaļas maizītes, to vidū ar glāzi iespiež padziļinājumu. Maliņas var smuki sarobot. Raušus nedaudz uzraudzē, to vidū ieliek to burkānu masu un liek cepeškrāsnī.