Šokolādes krēms un Apeļsini po fanski!
Posted by siltspiensmedus on 2009.03.19 at 19:37Pēdējā laikā esmu dzirdējusi divas labas receptes un abas divas saldas :)) Noteikti jāpiefiksē! Krēms no angel_girl un apelsīni no fanija!
Šokolādes krēms:
Sastāvdaļas:(noteikti var visu ņemt mazāk - šitas sanāk tā vairumā :D)
500 g putukrējuma
3/4 glāzes cukura
5 gb. olu dzeltenumu
1 ēdamkarote želatīna
2 ēdamkarotes kakao
Želatīnu aplej ar 1 glāzi ūdens (aukstu, vārītu), liek šķīdināties 35-40 min. Saputo putukrējumu. Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pēc tam saputoto olu masu iecilā putukrējumā un visu labi samaisa (bet neputo!). Kad želatīns uzbriedis, to bļodiņa sasilda, mazliet atdzesē un pielej putukrējumam. Visu labi samaisa un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Apeļsini po fanski:
Pavisam vienkārši. Ņem apelsīnus, griež uz pusēm, izņem mīkstumu. Tad to mīkstumu sablenderē kopā ar biezpienu un saldo krēmu un cukuru un to masu liek atpakaļ iekšā tajā pusītes ādiņā. Nu tur jau viskaut ko vēl var pielikt, kas nu garšo. Nu redz un kad tas ir gatavs, tad ieliek uz kādu brīdi ledusskapī un viss!
Manējais apēda trīs :)) Gardi!
Šokolādes krēms:
Sastāvdaļas:(noteikti var visu ņemt mazāk - šitas sanāk tā vairumā :D)
500 g putukrējuma
3/4 glāzes cukura
5 gb. olu dzeltenumu
1 ēdamkarote želatīna
2 ēdamkarotes kakao
Želatīnu aplej ar 1 glāzi ūdens (aukstu, vārītu), liek šķīdināties 35-40 min. Saputo putukrējumu. Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pēc tam saputoto olu masu iecilā putukrējumā un visu labi samaisa (bet neputo!). Kad želatīns uzbriedis, to bļodiņa sasilda, mazliet atdzesē un pielej putukrējumam. Visu labi samaisa un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Apeļsini po fanski:
Pavisam vienkārši. Ņem apelsīnus, griež uz pusēm, izņem mīkstumu. Tad to mīkstumu sablenderē kopā ar biezpienu un saldo krēmu un cukuru un to masu liek atpakaļ iekšā tajā pusītes ādiņā. Nu tur jau viskaut ko vēl var pielikt, kas nu garšo. Nu redz un kad tas ir gatavs, tad ieliek uz kādu brīdi ledusskapī un viss!
Manējais apēda trīs :)) Gardi!