šī vairāk tāds neprofesionāļu (sliņķu) variants:
vajag kabačus, tomātus, burkānus, papriku, ķiplokus, sīpolus, var likt arī citus dārzeņus kas nu mājās tobrīd ir. visus dārzeņus, izņemot ķiplokus, apmēram vienādā daudzumā. visu nomazgā, sagriež, tomātus nomizo /blanšē verdošā ūdenī, tad miza viegli nāk nost/, visu atsevišķi sasautē uz pannas, kur uzlej mazliet eļļas, vislabāk olīvu, bet var arī citu. rapšu eļļu neiesaku specifiskās garšas dēļ, bet arī var izmantot. ķiplokus sasmalcina un liek karsēties kopā ar tomātiem. karsē vienmērīgi līdz masa kļūst oranžīga. Tam, kādā secībā karsē dārzeņus un liek lielā katlā īsti nav nozīmes. svarīgi ir visu kopā pietiekoši ilgi sasautēt, līdz masa kļūst viendabīga un garšas labi sajaucas.
tad liek burkās un, ja paredzēts glabāt ilgi, nosterilizē.
želeja gan īsti nesanāk, bet vipār garšīgi.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: