atmiņas par domām ([info]teja) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-09-17 12:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lūdzu iesakiet visādus sezonālus gardumus nelielām mājas viesībām dzestrumā (rudens). Tipa tāds aukstais galds. Bet lai nav ilgi jāgatavo. pagaidām esmu atradusi tikai ideālo alkoholu (punšs no svaigas ābolu sulas). Kabači, ķirbji, tomāti, ar ko kas iet kopā, kā integrēt brūklenes, kādas garšvielas utt. un ja gaļu - tad kāda piestāvētu? man šobrīd galvā ir kaut kas līdzīgs viegli apceptai un šķēlītēs sagrieztai govs gaļai.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2008-09-17 12:29 (saite)
Nenormāli garšīgi kabači (jāsagatavo iepriekš): ripiņās sagrieztus kabačus apcep (bet ne ļoti mīkstus, izjūkošus!), kārto kārtās traukā, katru kārtu aplejot ar mērci.
Mērce: krējums+majonēze (vai tikai majonēze) ar sāli, pipariem, rīvētiem/spiestiem ķiplokiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]teja
2008-09-17 13:37 (saite)
vot nepatīk man tā majonēze, baigi trekni sanāk. ne tik daudz kalorijas bet majonēzes sajūta vēderā nepatīk. nevar kaut kā savādāk? ar eļļu un citrona sulu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-09-17 13:44 (saite)
Nu tad tikai ar krējumu. 12%;) Tu taču nedomā, ka eļļa ir mazāk trekna par šādu krējumu?;)
Ar citronu un eļļu... Nezinu gan... Es vēl taisu ar tkemali (tā ir mērce no aličām, ķiplokiem un garšvielām), taču pieļauju, ka visiem tkemali nav mājās;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2008-09-17 13:03 (saite)
Varu ieteikt vienu gardumu, nav ļoti vienkārši, bet ir ātri pagatavojams. Uztaisi kādu biezu, skābenu ogu ķīseli (man bija ērkšķogas pieejamas) ar vaniļas mērci, dikti garšīgi sanāk.

http://virtuve.calis.lv/receptes/saldie-edieni/kiseli-kompoti-merces-zelejas/kiseli/erkskogu-kiselis/ - es gan cieti liku vairāk, lai ir riktīgi biezs, nevis tāds ļerpatīgs receklis

http://virtuve.calis.lv/receptes/fotoreceptes/saldie-edieni/vanilas-merce/

Pavisam forši, ja var pasniegt siltu, bet nav obligāti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]teja
2008-09-17 13:38 (saite)
man nav trauku no kuriem to pasniegt, tur tā problēma. visas glāzes būs aizņemtas ar dzērieniem un plastmasas trauki man riebjas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2008-09-17 13:39 (saite)
ek, žēl, tiešām labs variants un sezonāls arīdzan:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-09-17 13:41 (saite)
iesaki labāk kaut ko pikantu. man ir galvā tāda neskaidra viegli apceptas paprikas ar ķiplokiem un asajiem pipariem sajūta, nezinu vai es to esmu nosapņojusi. vai viss apceptais auksts nekļūst nebaudāms aukstās eļļas dēļ.baigi jocīgi ar šitām viesībām. es zinu konkrēti kādu sajūtu gribētu ēdienam bet nevaru konkretizēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2008-09-17 14:08 (saite)
Hmm, tagad uz sitienu nenāk nekas prātā, vismaz nekas tāds vienkāršs. Man ļoti patiktu, ja būtu tāda krāsniņa, kur var pats kaut ko cept, un tad samarinēt visvisādas gaļiņas un pašiem cept, bet tam atkal aprīkojumu vajag. Teiksim, tāda forša, viegli apcepta liellopu fileja ar rozmarīnu/timiānu un brūkleņu mērcīti vai balzamiko tiešām būtu forša, it īpaši, ja pats uz vietas cep. Ā, vēl rudenim labi piedienētos visvisādas gaļas ar melno plūmju pildījumu vai arī gaļa ar čatniju, teiksim, no aprikozēm, plūmēm un brendija piešprici.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ugunszirgs
2008-10-03 09:28 (saite)
aukstā laikā ārā - tātad biku vairāk kaloriju netraucēs. cep sviestā vai taukos, "atkritīs" aukstā eļļas garša :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savaadaisu
2008-09-17 13:41 (saite)
Ja ir dzestrs, tad parasti prasās gaļu.
Ideālais variants un baisi vienkārši ir visu sagriezt (dajebko ko vari dabūt) gabaliņos vai šķēlēs un salikt uz galda. Lai katrs ņem ko grib un cik grib. Piemet klāt iespēju iedzert siltu vistas vai šampinjonu buljonu un rudens tuss pa pirmo.

Iesaku tīri iz pieredzes. Viegli pagatavot un viesi var izvēlēties to kas labāk garšo un paši var kombinēt to kas ienāk prātā.

Man patīk marinēti gurķīši (tie kas pipargurķi) + siers + graudu maize + šķiņķīc.

(Atbildēt uz šo)


[info]goddes
2008-09-17 14:40 (saite)
Olīvas, dor blu siers, vītinātā šķiņķī ietīta melone, gurķis, paprika salmiņos. zaļumi.

(Atbildēt uz šo)


[info]browneyes
2008-09-17 14:46 (saite)
Vairākās mazās bļodiņās uztaisit auksto mērci - majonēzi vai krējumu sajauc ar garšvielām (pēc izvēles) vai arī izmanto Dipi mērcītes, tajās var arī mērkt visdažādākos dārzeņus - puķkāpostus sagrieztus gabaliņos, tās pašas paprikas šķēlītes, tomātus, gurķus.. vienkārši,garšo ideāli un arī izskatās labi ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]zum
2008-10-01 09:03 (saite)
Dzestrā rudenī jātaisa fondī. Katrs ņem ar dakšīņu, ko grib un mērc siltā siera masā. Katliņš uz paliknīša, zem tā kāda svecīte. Nu, tjipa eļļas lampiņa :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?