Comments: |
| From: | zin |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:05 |
---|
| | | (Link) |
|
paldies, šo noteikti izmantošu! no mikrenem nebaidos :) līdz šim esmu taisījusi sautējumus parastos, bet pārlieku sapļeck un zaudē krāsu tie dārzeņi..
un uz tiem sautējumiem parastajiem tomēr katru dienu nesaņemsies :)
| From: | zin |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:58 |
---|
| | | (Link) |
|
ai, es uz 3-4 dienām gatavoju un tad atsildu. darbā, mikrenē. šito varētu tad uzreiz svaigu mikrenē likt :)
| From: | tante |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:11 |
---|
| | | (Link) |
|
zini, nekad nebija ienācis prātā dārzeņus sutināt mikrenē ar plēvi - vienmēr tādā īpašā māla podiņā ar vāku esmu sutinājusi ... nāksies pamēģināt arī ar plēvi :))
liels un trekns +++ par to, ka pie gaļas vajag dārzeņus, nevis kartupeļus.. vai arī, ja bez karpeļiem galīgi nu nemaz nemāk dzīvot - uz vienu kartošku 200-250 gr dārzeņu, kaut vai burkānus tikai, ja citi nav pa rokai :)
jā, bet daži mani radinieki pret visu, kas nav kartupeļi, izturas kā pret zālēm - piesardzīgi apēd apmēram vienu tējkaroti! i neceri šiem iedabūt divus litrus dienā!
plēve ir labā. bet var arī uzmaukt celofāna kulīti :)
| From: | tante |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:16 |
---|
| | | (Link) |
|
a tu viņiem vēsturi pastāsti - ka kartoška eiropā ienākusi salīdzinoši nesen un ka viņu senči kartoškas vietā biezā slānī rullēja iekšā kāļus ;))
:) cilvēks pēdējos 20 gadu tūkstošus toč nav ģenētiski mainījies, un lauksaimniecība sākās pirms 10 un mazāk gadu tūkstošiem, šeit vēl nesenāk :)
| From: | str |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:19 |
---|
| | | (Link) |
|
vai rāceņus? man liekas ka cepti rāceņi bija garšīgāki
| From: | tante |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:22 |
---|
| | | (Link) |
|
arī rāceņus...
ja godīgi, man negaršo ne vieni, ne otri - ne cepti, ne vārīti ;)) kāli dažreiz kādā dārzeniskā miksējumā varu iemānīt sevī, bet tas patiešām ir tikai kādas divas reizes gadā, ne biežāk..
kūl! pamēģināšu uztaisīt kaut ko līdzīgu, man arī garšo dārzeņi and stuff.
| From: | str |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:20 |
---|
| | | (Link) |
|
Sojas pienam alternatīvas var pamainīt - tagad Gemosā ir auzu, rīsu, komb.griķu ar kvinoju un kkādi vēl.
kad beigsies šī paka, tad apskatīšos :)
Vsp esmu pamanījusi, ka daudz labāk jūtos ja izslēdzu no sava uztura lielāko daļu ogļhidrātu (graudi, pupas, kartupeļi, viss 1. līmenis uztura piramīdā). Tāpēc man šķiet, ka tajā paleo ir ktks ļoti, ļoti pareizs (un tas, ka nešausminās par treknumiem, jo man vsp pamatskolā maācīja, ka atsevišķi vitamīni šķīst taukvielās), kaut gan esmu gaļas neēdāju stūrītī.
| From: | tante |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:23 |
---|
| | | (Link) |
|
nu nezinu gan...
man pupas vajag vismaz divas reizes mēnesī, savādāk es atsakos normāli darboties...
ir arī paleo veģetārieši, un pat ar autoimūno novirzienu. viņi izslēdz glutēnu, bet atstāj bezglutēna graudus. trūkstošās vielas ņem no aptiekas.
Es palikšu pie sava vegānā novirzena ar seitanu (glutēna "gaļa").
| From: | mufs |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:29 |
---|
| | | (Link) |
|
kāpēc auzas ar aukstu ūdeni? (es leju verdošu,jo tad kurkuļogas izaug par varžogām)
tikai tādēļ, ka man tā labāk garšo! vislabāk ir, ja aplej jau iepriekšējā vakarā; tad rozīnes kļūst apaļas kā kompotā.
| From: | mufs |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:43 |
---|
| | | (Link) |
|
pff, es domāju,ka tur kāda uzturvērtīga viltība :)
nu, žāvētus augļus, tāpat kā riekstus un sēklas, neklājas ēst nemērcētus! bet to uzzināju, kad jau sen mērcēju.
| From: | mufs |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:52 |
---|
| | | (Link) |
|
mja, es to uzzināju...hmm... tagad atliek tikai noskaidrot- kāpēc.
bet ja par to diētu - ko Tu dari ar gaļu? ēd tās iekšas jeb parastu karbeni? (man no domas par jebkādām iekšām saslejas spalvas)
pēc priekšrakstiem būtu - 2reiz nedēļā iekšas, pārējās dienās zāli ēdušu zālēdāju gaļa (autorei ir līgums ar tuvējo bizonu fermu) un zivis. zivis vēlams īsmūžīgas un no savvaļas, reņģes der. es vienkārši ēdu dajebkādu gaļu. šorīt aizgāju uz tirgu, aknu tur nebija.
ā, un vēl kaulu buljons, kas vārīts no 2 stundām līdz 2 dienām. uz šo vēl neesmu saņēmusies. bet jebkādas gaļas + dārzeņu zupas skaitās labas. galertiņi. skābēti kāposti.
| From: | mufs |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 12:19 |
---|
| | | (Link) |
|
kaukā nebiju piefiksējusi šito, tagad pārskrēju pāri iepriekšējiem rakstiem(cik jau var uztvert paralēli imitējot darbu ) gan saviem nerviem, gan vīra psoriāzei - varētu pamēģināt(viņš gan sivēns -veģetārietis), kautvai ar moto - sliktāk jau nebūs
paldies Tev,ka Tu esi tāds konspektieris!
From: | sii |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:33 |
---|
| | | (Link) |
|
Man liekas, ka tās ar ūdeni aplietās auzu pārslas var vēl iegaršināt (tiem, kam drīzāk tā kā negaršo), ja tur vēl piegriež klāt ābolu. Man gan blenderēto ogu vietā karote pašvarītās zaptes vai medus - prasās pēc saldumiņa. Gan nezinu, cik tas viss kopā skaitās labi, pareizi vai nepreizi, bet man garšo.
ābols atkal ir tas, kas man tādā putrā negaršo. cita konsistence. zaptes - es arī kādreiz liku. bet skābās. ja nav, tad lieku arī saldās. galvenais, ka māga priecīga :)
From: | sii |
Date: | 14. Aprīlis 2015 - 11:41 |
---|
| | | (Link) |
|
Ā, es pēc tam izlasīju komentāru par apliešanu jau vakarā - tad jā, ābols tur neiederētos. Es šķinu iekšā tikko aplietas, kamēr vēl viss ciets un kraukšķīgs. Lai gan nupat aizdomājos - a priekš kam tad man tur ūdens, bet, nezinu, kaut kā viss kopā labi iet iekšā. :)
"man vajag lielāku bļodu." :D kādas bļodas drīkst likt mikrenē? speciālās vai tāpat kā ar šķīvjiem - galvenais, lai nav zeltījumu utt
droši vien līdzīgi - bez zeltījumiem un bez bleķiem :) es gribētu stikla bļodu. bet nupat atcerējos, ka man kaut kur ir paliela franču stikla bļoda ar rakstiņiem, varbūt derēs :)
jāpamēģina šis! man reāli besī vārīt dārzeņus (nezinu, kāpēc), bet tvaicēt būtu ok
un ir garsigs tas darzenju mikslis no mikrenes ? es daru lidizgi, bet 1) saldetus darzenjus 2) pannaa (pagrabj no pacinjaam un patur zem vaaka minutes 10). Nu, varbut Tev veseligaks variants - bet man tomer drusku aizspriedums pret mikreneem - kaut gan tadus realus datus ari neesmu atradusi. tagad domaju - varbut tomer pirkt to mikreni un paariet uz tavu variantu ?
man garšo tīri labi. tās paciņas satur knapu puskilogramu, man izietu 3 tādas pakas uzreiz. un nav nopērkamas manā piemājas maksimā. un tajās ir diezgan ierobežots dārzeņu skaits. bet savulaik (kad dzīvoju pie lielveikala) biju tādas iecienījusi. es domāju - nepērc mikreni, aizej kaut kur ciemos un pierunā mikrenes īpašnieku uztaisīt šitādu ēdienu, un notestē!
ja gribi iepirkties, un ja virtuvē pietiek vietas, tad droši vien smalkāk ir iegādāties tvaicētāju. vai lēnvārītāju. vai multivārītāju. man tādu nav, nevaru komentēt.
| From: | mufs |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 11:31 |
---|
| | | (Link) |
|
man ir muļķivarka - pateicoties Tev, atcerējos,cik ļoti man garšo kāposts, nezinu,cik nogrēkoju ar to,ka pieliku arī kartupeli,jo tas man arī ļoti garšo. (un rozīnes,kas kopā ar kautkādu dārzeņu masalu ir ņammm)
muļķivarkā šitas pasākums aizņem stundu, tā,ka mikrene noteikti ir jēdzīgāk tiem,kas neizmanto laiku,izvedot pastaigā sunik, bet man nav mikrenes.
es esmu likusi klāt kartupeli, un man liekas, ka tas tā kā sabojā dārzeņu garšu. vairs kopā nejaucu :)
bet muļķivarka noteikti ir pieklājīgāks variants nekā mikrene :)
| From: | mufs |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 13:08 |
---|
| | | (Link) |
|
varkai baigais pluss ir tāds,ka katrai sastāvsdaļai saglabājas individuālā garša,kas man dārzeņu sautējumos dikti patīk.
bet tas arī ir vienīgais, jo besī viņu vilkt ārā no skapja, un tāpatās, ja kautko pirms tam apcep,tas jādara atsevišķi un tāpat jāpieiet apmaisīt.
bet galju/zivis eed ? atcerejos auzas - ta sir forsi, bet es tahad vai nu 2 olas vai nu kanjepju proteina kokteili vai nu zaljo sulu ar avocado, kas liekas veseligaak kaa auzas
bet kapec auzas - tas tak nav paleo ? kapec ne omlete ar darzenjiem ?
auzas nav paleo. tas ir pārejas periodam vai arī maigākam variantam, jo šo ēdienu esmu iecienījusi. pamazām pāreju uz omleti ar dārzeņiem :)
Uff, neauši uzdūros šim tavam ierakstam.
No savas pēdējā laika pieredzes (bet neklīnisks fons), varu teikt, ka maksimāla rafinēto produktu un o-hidrātu izslēgšana tiešām ir maģiska un pie novājināta organisma- viegli iespējama. Darbības princips ir kaut kur starp paleo un eat clean vai daudz vienkāršāks - "NERIJ SŪDU".
Turklāt, es rūpīgi pievērsos idejai par kaloritātes efektivitāti, proti, es jūtos labi, ja ēdu mazas porcijas, tāpēc jāēd efektīvas lietas, kuras daudz nevajag. Brutāls piemērs- šķēle laba speķa uz Ķelmēnrupjmaizes pusītes "strādā ilgāk", kā grieķu jogurts vai es nez, "puskīlo salātu" vai "vājpiena biezpiens."
Tā nu lielās maltītes ir kombinācija "mazs, bet jaudīgs proteīns" + dārzāji (bet kopējais maltītes svars nepārsniedz 300 gr);
mazās maltītes- tāpat, tikai fokusā ir efektivitāte. Dienas kcal norma ap 1200-1300-1500, ūdens litrāža- 2L, tīrie OH nepārsniedz 40-50 gramus dienās ar treniņu, citās- mazāk. Parasti pat mazāk un tie nav vienkāršie OH, jo arī augļus ēdu maz, faktiski- nemaz.
neēdu nekādus "dieētiskos produktus" ar samazināto tauku saturu. piena produktu ir krietni mazāk: tikai biezpiens ar krējumu apmēram 2-3x nedēļā, siera atkarības laikam pievārētas.
Kāds ir rezultāts? Lielisks! :) Pirmo reizi trijos mēnešos apēdu Serenādes lielkonfekti un nesapratu, kur kačka. Baltie milti nav ēsti koš ziemassvētkiem (bet jāteic, ka tos es visopār tā īpaši nemīlēju), galvenā ideja ir tāda, ka ēdu mazas porcijas, kuņģis nav izstaipīts un turu galvu tādā kondīcijā, lai spētu novērotu kāpēc ko prasās, tipa, apzinātās izvēles.
Nu un fiziskā kultūra, jā, tā ir stipri vieglāka šobrīd. Galvenais, kas mazliet uztrauc, tūliņ sāksies gonku sezona, bet visi speciālie sporta dzērieni ir pretīgi saldināti. Tomēr airējot 10-12 un vairāk stundas, kaut ko šito vajag, so, meklēju visādus elkarnitīnus, magnijus un citus mikrolementus necukuru formā.
paldies, ka padalījies; katra pieredze ir svarīga un apgaismojama :) | |