mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2019-07-23 20:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:smašīnas

kāpēc presē mēdz lietot formu "šoferīši", nekad ne "gājējiņi"?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2019-07-23 21:26 (saite)
šoferītis var atļauties mums ar bērnu dzīvojamā zonā ar velo braucot pateikt, lai paejam kaut kur malā, jo viņš nevarot izbraukt.. :D (Lieki pateikt, ka nekur mēs paiet nevarējām, jo viņš nogrieza mums ceļu, brauct pa pašu, pašu labo maliņu (bērns pat nožāvās, cik ļoti pa malu, gar apmali brauca).)
Gājēji un velosipēdisti tak ir lieli - viņi var visur paiet malā, pagaidīt, aprēķināt auto kustības ātrumu un trajektoriju un attiecīgi PĀRLIECINĀTIES, ka viņu vispār kāds laiž, tur kur viņam ir priekšroka, tas nekas, ka viņiem ir tikai 3 gadi.. :D

(Atbildēt uz šo)


[info]kihelkonna
2019-07-23 21:37 (saite)
mašīnu žargoni mums nāk no krievu valodas, bet šo nezināšu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-07-23 21:42 (saite)
seno latvju tradīcija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2019-07-23 23:47 (saite)
Tāpēc, ka šoferīši is a more marketable thing. Šoferīši miestu kafūžos pasūta karbonādītes. Šoferīši nodrošina benzīntanku darbību. Saproti, viss ir nauda.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-07-23 23:50 (saite)
biznesmenīši

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2019-07-24 02:21 (saite)
taapeec, ka shoferiitim ir resurss, pret shoferiiti glaimiigi lishkjiigi jaaizturas

(Atbildēt uz šo)


[info]ratatoska
2019-07-24 08:15 (saite)
Gājēji jau nav nekāda kategorija. Jebkurš cilvēks atsevišķās situācijās ir gājējs. Nekorekts salīdzinājums. Ne jau visi autovadītāji ir šoferi, kur nu vēl šoferīši. Redzu tavu sāpi par negodprātīgiem autobraucējiem, bet manā pieredzē autobraucēji vismaz ir iemācījušies piedomāt par citiem, turpretī gājējiem, kuri paši neiesaistās mehanizētu transportlīdzekļu satiksmē, pat nenāk prātā, kā viņu neaprēķināmās darbības uz ceļa ietekmē citus. Tu esi vienīgais cilvēks, ko jebkad esmu "redzējusi" ar tik ārkārtīgi polarizētu skatījumu uz gājējiem/braucējiem. Interesanti, kāpēc.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-07-24 08:23 (saite)
gājēji super iesaistās mašīnu laišanā - viņi iet pie luksoforiem un pa ietvēm!
un ko viņi saņem par to pretī? to, ka viņus nelaiž pāri uz tiem stūriem, kur luksoforu nav. uz autobāņa, pa šosejām - lūdzu brauciet, bet pilsētā prioritātei ir jābūt gājējam, kuram nav jāiet līkums, lai palaistu autostraumi, nav jālūdz tikt pāru vai jācer, ka palaidīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2019-07-24 13:29 (saite)
virginia_rabbit nav vienīgais cilvēks. Es esmu turpat, un es turklāt pats arī esmu 'šoferītis' ik pa laikam. Pietiek nedaudz padzīvot ārpus Austrumeiropas uz rietumiem, lai samanītu atšķirību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2019-07-24 15:09 (saite)
pievienojos iepriekšējiem ierakstiem, ka lai arī pārmaiņus atrodos gājēja, velosipēdista un autovadītāja lomā, man konkrēti riebjas mašīnas, it īpaši, kad tās apdraud mani neaizsargātākā pozīcijā. ja mašīnā sēžot pa pilsētu braucot manī kāds arī ienesīsies, nu nekas, saplīsīs bleķi. ja man ejot ar kājām/braucot ar velo uztesīsies tonna metāla, tad es varu arī nomirt. diezgan liela atšķirība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-07-24 15:12 (saite)
paldies jums par morālu atbalstu :) es sev neliekos extreme, un vārdu izvēle bieži ir domāts arī kā joks. sekoju franču carfree un ras le scoot grupām, kur cilvēki ir pilnīgi bez kompromisiem un serious. es esmu tikai parasta kurnētāja nekulturālu vadītāju pasaulē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]panacea
2019-07-24 15:21 (saite)
es nedomāju, ka tu paud kaut kādas ekstrēmas idejas. lai gan jāsaka, es nesen tepat cibā ierakstīju, ka ņemot vērā mašīnu milzīgo ietekmi uz pilsētas vidi un neērtību radīšanu citiem, tās vajadzētu aplikt ar vēl lielākiem nodokļiem, kas man arī nelikās nekās ekstrēms. bet, nu, par to man tika veltīts publisks ieraksts, kurā tiku sūtīta dirst, so go figure.

par tiem šoferīšiem vs gājējiņiem. valoda ir svarīga un piemēram tagad UK rīko kampaņas, lai būtu nevis 'cyclists' bet 'people that cycle', ar uzsvaru, ka viņi pirmām kārtām ir 'people'. nu un 'šoferītis' kaut kā padara mazāk nozīmīgas 'neuzmanībiņas' un 'pārkāpumiņus'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2019-07-24 11:53 (saite)
imho, tas no padomju laikiem, kad privāto auto bija ļoti maz un, ja tev bija kāda transportējama vajadzība, biji atkarīgs no šofera labvēlības. lielākoties tie bija cilvēki, kas strādāja par šoferi un viņu pienākumos neietilpa izpalīdzēt ar konkrētu cilvēka vai lietas pārvadājumu. pieglaimosies ar uzrunu, lielāka cerība uz tev vēlamu iznākumu.
kā arī autobusu šoferi, kas bija kingi un bosi savā karaļvalstī, pieglaimosies viņam, lai nebrēc virsū par lielāku paunu, lai neignorē lūgumu piestāt ceļa galā, nevis pieturā kilometru tālāk u.t.t.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?