Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 28., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:18
Tēvs brīvdienās izstāstīja savas nedienas par darbu. Nedienas nav saistītas tieši ar pašu darbu, pienākumiem vai ko citu, bet nedienas ir ar vienu kolēģi. Nedienas turklāt konkrētas. Kolēģe ir ragana. Bez koķetērijas. Ragana no sliktākās zortes.
Un, pirms stāstīt tālāk, man jāatzīmē, ka mans tēvs ir tipisks vīrietis, racionālais, loģiski domājošais. Viņš tagad ir sācis domāt savādāk.
Viņi strādā kopā gadiem. Sievišķis kā sievišķis, nekas īpašs. Tagad, kad notikumi ir saasinājušies, visi atceras kādus sīkumus, kas tad likušies dīvaini, bet mazsvarīgi. Izbērta sāls, uz darba galdiem. Skapīšos zem apģērba atrasti striķu gabali, pārsieti ar ziliem diegiem. Trauku skapī jocīgs veidojums no nesaprotamas masas. Un kolēģiem, kas ar raganu sanaidojas, iet briesmīgi. Pirms kāda pusgada ragana esot nopietni sastrīdējusies ar vienu kolēģi (ar publisku kliegšanu, ka šito viņa viņam nekad nepiedošot). Un.. tas vīrietis nu ir zem zemes. Tuvāko kolēģi, kas sēž raganai pretī, kurai pēdējā laikā ir kādas nelielas nesaskaņas, nepārtraukti vajā kaut kādas likstas – te tek un sāp auss, pēc tam sāk sāpēt zobs (un dakteri vainu neatrod).. Turklāt ne tikai viņai, bet arī viņas ģimenei (viņas puikam, kurš bija piezvanījis mammai uz darbu, bet atbildējusi ragana, pēc pāris stundām uz rokām un kājām parādījās jocīga alerģija, ko noņēma nevis daktera, bet tantuka/dziednieka smēre). Un nupat viņa apglabāja savu tēvu. Un te var teikt – aijnu, protams, vecs cilvēks, tādi mēdz mirt arī pēkšņi, bet.. Tāpat kā pagājušajos Ziemsvētkos, kad pirmoreiz parādījusies izbērtā sāls, viena kolēģe ir teikusi, ka netic māņiem, un tāpat ar roku izbērto sāli saslaucījusi. Un tagad viņa ārstē vēzi. Jā, cilvēki slimo ar vēzi, bet..
Kolektīvs nu ir mērenās šausmās. Pat mans tēvs aizbraucis pie ekstrasenses, kura uz kolektīva bildes nekļūdīgi norādījusi uz raganu un teikusi, ka viņa ir no tām, kas lāstu neliek uz slimību, bet uz nāvi. Bet tēvs samērā mierīgs, jo ar ŠITO varot cīnīties. Visi saprot, ka kaut kas ir jādara, bet visiem ir bail. Vienureiz pirms maiņas visu telpu esot izslacījuši ar svētītu ūdeni. Ragana nakti sēdējusi un drebinājusies, un pēc tam saslimusi. Tagad ragana atveseļojusies, puķupodos parādījušies akmeņi – vienā viens, citos vairāki. Viņa viena pati sēžot un kaut ko pie sevis murmina.
Raganas brālis esot kautkāds priekšnieks, tāpēc no viņas atbrīvoties grūti. Nupat ragana esot pieķerta ar nozagtām kolēģa atslēgām. Un te atkal – esot teikusi, ka atradusi. Neviens netic, bet neviens arī skaļi neapvaino, jo visi baidās. Un šitais storijs var izklausīties pēc filmas par viduslaikiem, kad nabaga zāļu sieviņu vaino visās ciema nedienās un beigās nevainīgu sadedzina uz sārta.. bet pie katra nākamā notikuma teikt, ka tā noteikti ir tikai kārtējā sakritība.. oj, nu tā nemaz neliekas.

Bļin, vot tās ir nepatikšanas darbā.

(20 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:28. Marts 2011 - 12:24
(Link)
Varbūt lai tēvs pagādā noasinātu pīlādža zariņu, ko turēt uz galda vai nēsāt līdzi kaut kur kabatā - tas palīdzot pret tādām ļaunestībām. Kaut gan, atkal - sievišķis pamanīs un tad var sanākt vēl trakāk :(
From:[info]perkons
Date:28. Marts 2011 - 12:25
(Link)
Diez ko labi neskan, jā.
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Marts 2011 - 12:33
(Link)
re kā.
a kas- svētīto ūdeni slinkums kaut pārdienām paslacīt?
ka jau ta jau...
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Marts 2011 - 12:37
(Link)
darbā dzeramais ūdens ir kopīgais?
pa kluso lai pasvēta
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:28. Marts 2011 - 14:33
(Link)
viņa nekad neko neēd un nedzer pie kopīga galda.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:28. Marts 2011 - 12:37
(Link)
Oh! Mana māte kādu laiku atpakaļ arī šito stāstīja. Viņiem tur tikpat traki gājis - tad smiltis nez no kurienes parādījušās, tad adatas pa grīdu mētājušās, tad darba apģērbā kaut kāda saspraužamadata iesprausta, diegi... oj, oj, oj... Nezinu, kā tur beidzās viss, jāuzjautā būs.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:28. Marts 2011 - 12:39
(Link)
Šermulīgs stāsts. Visticamāk, ka cīnīties var tikai ar tiem pašiem pesteļiem pretī.
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:28. Marts 2011 - 12:41
(Link)
Ja kādu adatu vai sāli atrod, tad jāsaka no sirds paldies un tev to pašu. Labs un pārbaudīts līdzeklis.
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Marts 2011 - 12:52
(Link)
ļoti labi darbojas!
From:[info]unpy
Date:28. Marts 2011 - 12:41
(Link)
Kā teikuši seno evenku vecajie, efektīvās lāstu likšanas štellēs parasti jābūt divām pusēm - vienai, kas lāstus gatava likt un otrai, kas gatava lāstus saņemt. Bieži gan pietiek arī ar vienu pusi - ar tiem, kas gatavi lāstus saņemt.

Mīkstie kaut kādi, ne kolektīvs. Ko ta - pašiem slabo lāstus izlikt? Apkopējai gan visgrūtāk, ja viss birojs pilns samītiem pūpēžiem, sevišķi samezglotiem daudzkrāsu diegiem, pie lampām karājas appesteļoti puzuri un pa sienu izzieķētas melna kaķa aknas.

Tēvam, ja šis gana racionāls iraid, ieteiktu vūdū lellīti uz galda turēt. Gan labi izskatās, gan neviltotu cieņu no pārējo kolēģu puses iemantos, kamēr visi uzvilkušies, gan pašam ap sirdi būs mierīgāk:))
[User Picture]
From:[info]peggija
Date:28. Marts 2011 - 12:48
(Link)
Bāc, pašā stāstā tak skaidri redzams, kas viņiem var palīdzēt tikt ar raganu galā. Lai slimo kaut katru dienu. Jeb bez viņas vienkārši paliek garlaicīgi?
[User Picture]
From:[info]citronmeetra
Date:28. Marts 2011 - 12:51
(Link)
Varinats 1 - neliktie ne zinis. Kā ir, tā ir. Viss tas ir pesteļi un babuļu blēņas.

Variants 2 - ja tomēr it neomolīgi, vērsties pie mīļā Dieva pēc aizsardzības darba kolektīvam, viņu piederīgajiem un visiem iesaitītajiem. Tikai jāvienojas, pie kāda Dieva kolektīvs vērsīsies :) Neieteiktu rīkot ekstrasensu cīņas un iesaitīt vēl kādu "balto" dziednieku vai burvi. Varbūt visiem mīļuprāt vienoties un lūgt Dieva palīdzību un aizsardzību, kā arī no sirds palūgties par nabaga aptumsušo raganu. Var, protams, bliezt pretī pamatīgi ar kādu svētbildīti (pa īstam baznicā nosvētītu) un to pašu svētīto ūdeni arī. Var arī ar kādu garīdzniku sarunāt aizlūgumu par kolektīvu un mieru visām iesaistītajām pusēm. Tikai būtu vēlam arī pašiem kaut mazliet ticēt. Citādi tādas burvju kaujas vien sanāks.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:28. Marts 2011 - 12:52
(Link)
tas ir bulšits. mums ari bija uzēdušās kaimiņu "raganas" - kaisīja savus sāļus gar mājām, zaga manus matus un būra savas meitas pumpas uz mani. pat bija izmitinājušas pie sevis kaut kādu valsts mēroga lielo raganu, kas viņām sastāstīja, ka mēs ar mammu esot salikušas viņām lāstus un tāpēc viņām jāatriebjas un tml.
protams, ka ari tajā laikā tāpat kā visos laikos kāds nomira, kāds saslima un kādam kaut kas nebija labi, bet laimīgā kārtā mums pietika veselīgā saprāta vienkārši ieņirgt par durām. un pēc pāris gadiem arī viņām atnāca vaļā, un tad viņas bimbādamas nāca ciemos ar bulciņām un lūdza piedošanas.
From:[info]unpy
Date:28. Marts 2011 - 12:55
(Link)
Tur jau tas sāls, ka bulšits tas ir tad, ja kolektīvā visi ir racionāli domājoši cilvēki. Ja ir kaut daļa, kas Vaimanā un Bīstas un visas pasaules nelaimes noraksta uz ļaunajiem rituāliem, tad pamazām arī pārējiem sāk šķist, ka kaut kas nav lāga. Vispirms sāk šķist, tad tas pārvēršas ticībā, tad - ciešā pārliecībā un tad jau nu gan ar pašiedvesmas palīdzību vien var uz sevi visas iespejamās likstas izsaukt:))
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:28. Marts 2011 - 12:57
(Link)
viņiem vajadzetu uzrīkot korporatīvos helovīnus. un tad visiem viņu saķert, sasiet un sabārstīt ar kaut kādiem zelta putekļiem, lai iztrūcinās!
[User Picture]
From:[info]artis
Date:28. Marts 2011 - 13:07
(Link)
lol +1
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:28. Marts 2011 - 12:52
(Link)
Baisi, jā. :( Vecāki kādreiz pie mūsu mājām atrada olu, uz kuras bija salmu krusts uzlīmēts. Tad visādas baltas smiltis zem paklāja... Un mums galīgi negāja - te tētim ripzāģis pārsprāga darba laikā un šķembas ieskrēja tieši sejā, te es slimjou nenormāli, te mamma nokrita no otrā stāva un salauza roku. Un mamma sāka iet pie vienas labas dziednieces, kas kādreiz mums blakus dzīvoja - un viņa arī palīdzēja - vārdoja ūdeni u.t.t.
From:[info]krysta
Date:28. Marts 2011 - 12:56
(Link)
Imho, interpretācijas jautājums. Ja uz brīdi pieņemt, ja eksistē gurķu lāsts, līdzīgu tulkojumu varētu saskatīt vecenē, kas darbā visus cienā ar gurķiem. Pēc gurķu ēšanas viens saslima ar vēzi, otram - iesnas, trešajam no bailēm stress un bailes iet uz darbu. Respektīvi, ja Tic, Zīmes var saskatīt jebkur un jebkam. Bet, ja kas - kolektīvs izklausās pēc šarlatānu sapņa. Bez loha žizņ ploha.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Marts 2011 - 13:05
(Link)
izklausās jau baisi. bet kad palasa par primitīvajām tautām, kur lāstu uzlikšana ir gandrīz vai valsts līmeņa problēmrisināšanas pasākums - tur lāsti tomēr darbojas tikai tad, ja subjekti tic. bet nu cilvēki jau nav vainīgi, ka tic, un nav jēgas viņus par to vainot, ka viņi ir tādi, kādi ir. ja jau tas svētītais ūdens visiem tik labi palīdz, tad lai tam arī pievēršas.
[User Picture]
From:[info]jack
Date:30. Marts 2011 - 13:56
(Link)
Izklausās galīgi dīvaini. Es neesmu pārliecināts, bet vai tieši sāls nebija tā, kas atbaidīja slikto? Vai arī kaut kāds influencs no filmām?

Ja galīgi savādāk nevar - jādedzina nost, tās vismaz ir pārbaudītas vērtības.

> Go to Top
Sviesta Ciba