only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2017-10-20 20:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kulinārās sūdzības
ever since mēs bijām ciemos pie raskicekiem, kur mūs cienāja ar kaut kādu garšīgu un asu austrumniecisku zupu (starp citu kas tas toreiz bija?), man hotai nelika mieru, lai piedabūtu mani mēģināt uzvārīt kaut ko līdzīgu. pirmo laiku es cītīgi atkāvos un teicu, ka es to nemaz nevaru izdarīt, jo man nav nekādas nojausmas kā to dabūt gatavu. un, nē, recepšu lasīšana nepalīdz, jo es nepazīstu lielāko daļu no pieminētajām garšvielām, tas pirmkārt un vispār viņas lv dabūt arī nav sevišķi reāli.
tomēr hotai neatkāpās un pavasarī Ber man nopirka milzīgu kluci-grāmatu "Asia street bowls". vācu valodā... nja
enīvei, es viņu pastudēju un paralēli sākām arī veikt praktisko izpēti - garšot fō un tomjamus visās pieejamajās vietās - vācijā, čehijā un šeit pat.
šajā vācijas braucienā es ierosināju sameklēt kādu asia market un sapirkt vismaz kaut ko no pieminētajām garšvielām. pat netīšām atradu kaltētas laima lapas, cik saprotu tās parasti var dabūt tikai saldētas, atvest līdz mājām normālā paskatā būtu nereāli. nenopirku zivju mērci, jo bija bail likt nododamajā bagāžā.
diemžēl arī ar visu šo es tā arī nesaņēmos taisīt pati un iztieku ar gatavajām pastām. tomēr neskatoties ne uz ko šovakar no tās pašas gatavās pastas un liellopa buljona sanāca gauži pieklājīgs pho-līdzinieks.
derētu kāda meistarklase vispār, lai saprastu čo pa čom.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2017-10-20 21:08 (saite)
Zivju mērce taču pie mums ir. Labi, pie jums varbūt ir Balvi vai Novgoroda, nezinu.

(Atbildēt uz šo)


[info]neraate
2017-10-20 21:10 (saite)
jā, es tādu meistarklasi arī gribētu, jo ar to ēm virtuves galu galīgi neesmu pazīstama un ārpus mājām nekad neesmu ko tādu mēģinājusi sūtīt jo baidos iegrābties. nu un ar garšvielām arī vajag iepazīstināt

ja kkur sarīko meistarklasi, tu piebiksti man arī :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]grizzly_bear
2017-10-20 21:25 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_mija
2017-10-20 21:33 (saite)
nu jau pie mums var nopirkt gandrīz visu, ieskaitot galangalu un saldētas laima lapas (kas, stap citu, ļoti labi panes atsaldēšanu un sasaldēšanu). zivju mērce rīgā ir kādu nu viņa ir, no ārzemēm ir vērts vest ja virsu ir koncentrācija Nr 43 ir augstākā klase, ko es esmu redzējusi tikai vjetnamā, vietā kur to ražo, parizē atradu 35, ja ir stikla pudelē var mierīgi bāzt koferī (vēlams rūpnieciski aiztaisītu :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2017-10-20 22:07 (saite)
ooo, nu re, es nemaz nezināju, ka šeit jau var dabūt!
paldies par skaidrojumu par zivju mērcēm, meklēsim tātad stiprāko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-10-21 09:19 (saite)
da labi, neesam mēs nemaz tik atpalicis nostūris, laima lapas rīgā jau gadus 10 var dabūt, un tagad pat svaigs galangals mēdz parādīties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2017-10-20 22:09 (saite)
uzrīkojiet meistarklasi, lūūūūūūūūūūūdzu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-10-20 22:42 (saite)
meistarklase maksās :) bet tīmeklis. tur tak recepšu tūkstošiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2017-10-20 22:44 (saite)
bet saprotami, es nekad nevienu kāršu/galda uc spēli neesmu iemācījies no apraksta. tikai reāli parādītu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2017-10-21 21:03 (saite)
es ar bi gribētu tādā piedalīties ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_mija
2017-10-20 21:35 (saite)
rīgā labs Pho ir Tavs Banh Mi, viņi gan taisa Hanojas(ziemeļu vjet.) gaumē, kas tomērt radikāli atšķiras no Saigonas varianta

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2017-10-20 22:04 (saite)
Banh Mi ēstais kā reizi ir sliktākais, kādu esmu garšojusi. mēs gan bijām iegājuši pašā vakarā, gandrīz pirms slēgšanas. noteikti kaut kad aiziešu pamēģināt vēlreiz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazaa_mija
2017-10-21 03:22 (saite)
klasika! visi pirmo reizi nogaršojot hanojas pho šķaudās, bet pēc tam pho atklāj no jauna

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2017-10-21 08:43 (saite)
aktā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2017-10-21 01:20 (saite)
Cezars.lv - tur ir viskaut kas...

(Atbildēt uz šo)


[info]neetiski
2017-10-21 03:06 (saite)
Ir arī kaltētas laima lapas!

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2017-10-21 08:17 (saite)
Atcerējos,ar kādu entuziasmu nopirku Gemosā citronzāli, lai uztaisītu taizemiešu zupu ar kokosriekstu pienu pāc vosiem priekšrakstiem.
Ģimene no rezultāta vaikstījas. Es, starp citu, arī. Vairs pat nemēģinu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2017-10-21 08:42 (saite)
redzi, tur jau tas āķis, ka nepietiek ar vienu pliku citronzāli - tas ir komplekss vairāku garšvielu maisījums. un man ir grūti pašai to visu salikt kopā, jo es nezinu kura garšviela ko dod ēdienam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2017-10-21 12:13 (saite)
māksla, šaubu nav! kas viņiem nekaiš, no bērnības pieraduši operēt ar savām garšvielām, kamēr mēs tik vien, kā piparus, lauru lapas un dilles

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2017-10-21 12:15 (saite)
+

es arī gatavoju instuitīvi un labi. bet lietas kuras pati nekad neesmu ēdusi (līdz ar to nevaru pēc smaržas likt klāt to ko vajag) esmu salaidusi grīstē. pēdējo reizi izgāšanās bija tāda, ka neēda neviens, apjoms bija liels un tad pārtaisījām par kkādu zupu. es vairs neatceros kas bija oriģinālā recepte, bet blieziens pašapziņai bija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?