only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2017-10-20 20:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kulinārās sūdzības
ever since mēs bijām ciemos pie raskicekiem, kur mūs cienāja ar kaut kādu garšīgu un asu austrumniecisku zupu (starp citu kas tas toreiz bija?), man hotai nelika mieru, lai piedabūtu mani mēģināt uzvārīt kaut ko līdzīgu. pirmo laiku es cītīgi atkāvos un teicu, ka es to nemaz nevaru izdarīt, jo man nav nekādas nojausmas kā to dabūt gatavu. un, nē, recepšu lasīšana nepalīdz, jo es nepazīstu lielāko daļu no pieminētajām garšvielām, tas pirmkārt un vispār viņas lv dabūt arī nav sevišķi reāli.
tomēr hotai neatkāpās un pavasarī Ber man nopirka milzīgu kluci-grāmatu "Asia street bowls". vācu valodā... nja
enīvei, es viņu pastudēju un paralēli sākām arī veikt praktisko izpēti - garšot fō un tomjamus visās pieejamajās vietās - vācijā, čehijā un šeit pat.
šajā vācijas braucienā es ierosināju sameklēt kādu asia market un sapirkt vismaz kaut ko no pieminētajām garšvielām. pat netīšām atradu kaltētas laima lapas, cik saprotu tās parasti var dabūt tikai saldētas, atvest līdz mājām normālā paskatā būtu nereāli. nenopirku zivju mērci, jo bija bail likt nododamajā bagāžā.
diemžēl arī ar visu šo es tā arī nesaņēmos taisīt pati un iztieku ar gatavajām pastām. tomēr neskatoties ne uz ko šovakar no tās pašas gatavās pastas un liellopa buljona sanāca gauži pieklājīgs pho-līdzinieks.
derētu kāda meistarklase vispār, lai saprastu čo pa čom.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazaa_mija
2017-10-20 21:33 (saite)
nu jau pie mums var nopirkt gandrīz visu, ieskaitot galangalu un saldētas laima lapas (kas, stap citu, ļoti labi panes atsaldēšanu un sasaldēšanu). zivju mērce rīgā ir kādu nu viņa ir, no ārzemēm ir vērts vest ja virsu ir koncentrācija Nr 43 ir augstākā klase, ko es esmu redzējusi tikai vjetnamā, vietā kur to ražo, parizē atradu 35, ja ir stikla pudelē var mierīgi bāzt koferī (vēlams rūpnieciski aiztaisītu :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2017-10-20 22:07 (saite)
ooo, nu re, es nemaz nezināju, ka šeit jau var dabūt!
paldies par skaidrojumu par zivju mērcēm, meklēsim tātad stiprāko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-10-21 09:19 (saite)
da labi, neesam mēs nemaz tik atpalicis nostūris, laima lapas rīgā jau gadus 10 var dabūt, un tagad pat svaigs galangals mēdz parādīties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2017-10-20 22:09 (saite)
uzrīkojiet meistarklasi, lūūūūūūūūūūūdzu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-10-20 22:42 (saite)
meistarklase maksās :) bet tīmeklis. tur tak recepšu tūkstošiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2017-10-20 22:44 (saite)
bet saprotami, es nekad nevienu kāršu/galda uc spēli neesmu iemācījies no apraksta. tikai reāli parādītu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2017-10-21 21:03 (saite)
es ar bi gribētu tādā piedalīties ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?