Tue, Feb. 2nd, 2016, 12:59 pm

A ko nācija tā sakarsusi par homeopātijas tēmu? Tas ir, pasākums iet vaļā ne pirmo gadu, kāpēc pēkšņi tāda aizrautība?

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:06 pm
[info]mako

Nu, es sacepos, kad Par pateica vispirms Veselības ministrs, pēc tam Farmaceitu vadone un punktiņu pielika Ārstu biedrības vadonis. Un visi saka, ka homeopātija ir laba un iedarbīga esam.
Ja atceries bija tāds aktieris Edgars Liepiņš un vēl tāds Stīvs Džobs. Ja šie kungi savas kaites ārstētu normālā ceļā, nevis ar Garīgumu un Homeopātiju, tad gan jau vēl vairākus gadus būtu mūsu vidū.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:12 pm
[info]dzjade

Par ko Tu īsti cepies? Ārstēt var gan "normālā" ceļā, gan paraleli visos citos veidos.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:18 pm
[info]mako

Ja šie kungi savas kaites ārstētu normālā ceļā, nevis ar Garīgumu un Homeopātiju, tad gan jau vēl vairākus gadus būtu mūsu vidū.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:21 pm
[info]hedera

Ārstēt - nē. Izlikties, ka ārstē - jā, var.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:24 pm
[info]dzjade

Nu kaut vai izlikties. Man šķiet, ka gadījumos, kad ir kāda briesmīga kaite, un "normālās" zāles vairs nepalīdz, jebkurš cilvēks būs gatavs kaut vai dzīvas vardes ēst, un domāt, ka palīdzēs.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:30 pm
[info]hedera

Bet kāds ir attaisnojums homeopātiskos preperātus, kuru pašizmaksa ir niecīga (ūdens un cukurs), tirgot par cenām, kas pielīdzināmas īstām zālēm?

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:34 pm
[info]mako

Abos manis pieminētajos gadījumos kungi atteicās no ārstēšanās mediķu uzraudzībā un uzticējās ezotēriskām metodēm. Kas īsā laikā abus noveda kapā. Par to jau tā sāpe. Un tādu kungu un dāmu pasaulē ir miljoniem. Un sprāgst kā mušas. Atsakoties no "ļaunās ķīmijas" un dzerot D20 pakāpē šķaidītus preperātus.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 04:40 pm
[info]az

un kas slikts tajaa, ka vini nomira? cilveekiem ir jaamirst. un varbuut nav nemaz tik slikti nomirt aatraak, ja alternatiiva ir gadi terapijaa, kam ir neizbeegamas nepatiikamas blaknes. really, kaapeec tu pardziivo par cilvekiem, kuri pieneema patstaaviigus leemumus par sevi?

Tue, Feb. 2nd, 2016, 09:14 pm
[info]jff

Kas liek Tev domāt, ka šie kungi būtu dzīvojuši ilgāk, ja būtu ar citām metodēm ārstēti. Īpaši jau SJ kungs. Ja vari, paskaidro, lūdzu.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 12:25 am
[info]tipa75

Man slinkums tos linkus lasīt, bet tu taču zini, ka starp herbal un homeopātija ir tāds pats bezdibenis, kā homeopātija un farmācija, vai ne?

Wed, Feb. 3rd, 2016, 12:40 am
[info]mako

Touche.
Bet rezultāts, diemžēl, analogs.
Lai gan herbal man nenāk ne prātā noliegt.
Atslēga ir domā, ka "nelietosim ķīmiju" - ar bēdīgām sekām.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 12:44 pm
[info]jff

No minētajiem linkiem nekādi neizriet, ka ar citām ārstēšanas metodēm būtu dzīvojis pamanāmi ilgāk. Varbūt tieši otrādi. Pēc cīņas jau visi gudri par to, kā būtu bijis pareizi.

Kā droši vien zini, viņam bija arī pirmā epizode, vairāk nekā piecus gadus pirms otrās, un tā, cik saprotu, tā tika ārstēta tradicionāli, un uz diezgan ilgu laiku veiksmīgi.

Nedomāju, ka kāds no mums zina visus faktus par viņa slimības vēsturi. Bet laikam tomēr jāpieņam, ka otrā epizode atšķīrās no pirmās pietiekami daudz, lai neatkārtotu jau iestaigāto, veiksmīgo taciņu. Kopsalikumu "bija ārstējama forma" (ņemts no pirmās epizodes) + "izvēlējās neārstēt" (ņemts no otrās epizodes) es tomēr sauktu par diezgan tendenciozu.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:50 pm
[info]kautskis

Te drīzāk ir runa par kaitēm, kur zāles palīdzētu, bet varžu ēšanas dēļ (jo vardes taču "dabīgas" un "bez blaknēm") iedarbīga ārstēšana ir novilcināta.

Mazliet plašāk ņemot, dziesmīna ir par atšķirīgiem skatiem uz pasauli. Ir viens veids, kuŗu iet uz pierādījumiem balstītā medicīna -- savācam (objektīvus, atkārtojamus) faktus, izvirzām hipotēzi, kāpēc tā, izvirzām pieņēmumus, skatāmies, vai tie apstiprinās, domājam, vai nav iespējams kāds cits skaidrojums, esam gatavi mainīt savus pieņēmumus, ja tie nav pareizi, visu laiku skatāmies, vai neparādās jauni fakti utt utjpr. Šāds pasaules uzskats it kā nav diez cik stabils -- pēc definīcijas viņš ir atvērts pārskatīšanai, -- toties ar visu savu nestabilitāti viņš tomēr sniedz daudz labākus rezultātus, nekā alternātīva.

Jo alternātīva ir -- pieņemt, ka man kaut kādā veidā ir atklāta Patiesība, un tad uz pasauli skatīties no šīs Patiesības skatu punkta. Piemēram, viens čalis reiz izdomāja, ka atšķaidītas vielas kļūst arvien stiprākas, un viss, tā ir. Ja uzpeld kaut kāds fakts, kas ir saskaņā ar manu Patiesību ("kaimiņš dzēra homeopātiskas zāles un atveseļojās!"), to ar prieku pieņem, nemēģinot iedomāties, vai tam nav kāds cits skaidrojums. Ja parādās kāds fakts, kas ir pretrunā ar Patiesību, to vai nu neņem vērā ("protams, ne jau vienmēr jālieto homeopātiskās zāles"), vai pasludina par meliem ("protams, ko gan citu Lielās Farmācijas Kompānijas tev teiks").

Tam vēl pa vidu nāk tāda vispār diezgan veselīga skepse pret to, ko tev citi stāsta. Taču, tāpat kā imūnsistēma vispār ir ļoti laba lieta, bet brīžam viņa var būt pārāk aktīva un nešķirojot uzbrukt nekaitīgām vai pat vēlamām lietām (tā izraisot alerģiju), tāpat arī vispār ļoti labā skepse var būt pārāk aktīva un pašam skeptiķim kaitēt. Piemēram, homeopātijas gadījumā skepse pret Lielajām Farmācijas Kompānijām var novest pie tā, ka nedomājot tiek noraidītas zāles -- pat tad, ja tās slimību izārstētu, -- tā vietā izvēloties neiedarbīgu homeopātiju tikai tāpēc, ka tā nav "meinstrīms".

Nu lūk, saliekot to visu kopā -- es daudz vairāk gribētu dzīvot tajā valstī, kur veselības ministrs balstās uz faktiem, visu laiku izvērtē savu darbu un domā, ko varētu mainīt. Savukārt tā, kur veselības ministram ir taisnība, jo viņš ir ministrs un viņam ir taisnība, mani kaut kā īpaši neuzrunā. Un par to "viss, kas nāk no citiem, ir ļauns" es vispār neizteikšos, mums kaimiņos ir valsts, kas tā tiek vadīta, es tā negribu.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 04:29 pm
[info]nord

Problema (vai gluži pretēji neproblēma ir tā), ka lv aptiekās nopērkamos homeopātijas līdzekļus ražo tās pašas Lielās Farmācijas Kompānijas un tie ir pret visa kā profilaksi un pret to, kas tāpat pats pāries, tā LFK aizņem arī šo nišu, turklāt pilnīgi likumīgi, tie ir reģistrēti preparāti, tos var pieprasīt aptiekās un tos drīkst piedāvāt, tādā veidā LFK dabū naudu gan tad, kad cilvēks vēl ir vesels,bet kaut ko grib, gan tad, kad saslimst un arstējās ar īstām zālēm, turklāt viņa vēlme pēc homeopātijas tiek apmierināta kontrolētos apstākļos. Tā ir normāla farmaceitiskā aprūpe.

Nezināmas izcelsmes hvz no kā (no neka agjauka, bet tomēr) var nopirkt tikai pie pašiem homeopatiem vai homeopātiskajā aptiekā, kas nav aptieka, bet bode. Un tur jau kā ar šamaņiem.

Tādēļ viss tas cepiens ar Beleviču un farmaceitu galveno kundzi izriet no tā, ka viņi min pirmo, bet tiek sodīti par otro.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 09:40 pm
[info]hedera

Kurus homeopātiskos preperātus ražo LFK? Tobiš, tās pašas farmācijas firmas, kas ražo reālas zāles? Tēmu toč nepārzinu, taču tagad paskatījos, ka vainīgo Aflubin ražo Richard Bittner AG, kuri nemaz nekautrējas reklāmēties kā Lielā Kompānija, kas ražo tikai homeopātiju.

(Neredzu arī, kā LFK ražots dārgs ūdentiņš un hvz ražots dārgs ūdentiņš atšķirtos un būtu izšķiroši, cepties vai nē.)

Wed, Feb. 3rd, 2016, 09:29 am
[info]nord

Paši jau savās rūpnīcās neražo un nemaz to tā nevarētu noformēt, bet lielākā daļa tāpat ir viena tēva brāļi un māsas, tā pat nav konspirācijas teorija, bet bizness. Bet ne tajā ir points, bet tajā, ka aptiekās nav tādu homeopātisku līdzekļu, kas konkurētu ar īstām zālēm no īstām kaitēm, un tur arī ir galvenā atšķirība no hvz kādas izcelsmes granulām, pirmkārt ar to, ka tas ir leģitīmi, otrkārt nav neētiski, jo cilvēkam ir tiesības savas neīstās problēmas risināt ar neīstām zālēm, īpaši, ja viņam tas palīdz (neīstu problēmu radītais diskomforts ir īsts, bet pret to cīnīties ar medikamentiem nav racionāli), treškārt, kā jau teicu, tas notiek kontrolētos apstākļos. Vienīgais, kas nav okej ir cena, bet, ja cilvēks zina, ko tieši viņš par to naudu pērk (un, ko nepērk), tad tas nav šarlatānisms un krāpniecība.

Mans personiskais viedoklis ir tāds, ka a)homeopātija palīz no tā, kas tāpat pats pārietu; b) tajos gadījumos, kad ar tās lietošanu vnk izdodas noņemt simptomu (kurus citādi neārstētu) izraisītu (vieglas iesnas, alerģija, bezmiegs, nervozitāte utt) psihosomātisku fonu, kas atvieglo pašus simptomus.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:06 am
[info]hedera: nav neētiski?

Interesanti, ka visādām citām precēm neļauj tā maldinoši reklamēties. Pmēģini reklamēt nestrādājošu veļas pulveri kā strādājošu, un patērētāju tiesību aizsardzības kantoris būs klāt un slēgs tavu bodīti ciet. A te ir situācija, ka tev ļauj to ne-veļaspulveri ne tikai reklamēt, bet tu vari viņu arī izlikt plauktā pie strādājošiem veļas pulveriem un vēl ministrs kopā ar citiem ekspertiem atbalsta un stāsta, ka ir ok, strādā, turklāt vēl labāk par citiem, jo, redziet, nenodara kaitējumu dabai. Un ko tādam pircējam parastajam, kas neko no sarežģītām ķīmijas publikācijām pats nesaprot, citu darīt, kā vien uzticēties ekspertu viedoklim? Nē, nemaz nav krāpniecība un nemaz nav neētiski.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:38 am
[info]nord: Re: nav neētiski?

Ja tas būs veļas pulveris bez aktīvām vielām, kas paredzēts tīru vai jaunu drēbju mazgāšanai, cilvēkiem, kuriem patīk, gribas to darīt un tas ļauj viņam justies tīrākam un tas ir efektīvs tieši šīs vajadzības apmierināšanā, turklāt nenodara kaitējumu audumam, un to nereklamē un nepiedāvā kā efektīvu līdzekli traipu izņemšanai un balināšanai vai kā alternatīvu īstam veļaspulverim? Tad tas var būt kaitinoši, besīgi, šķist stulbi, izskaužami, izraisīt faitus, bet tā nebūs krāpniecība.

Bet man tiešām šķiet, ka es visu jau uzrakstīju, cik izsmeļoši spēju un tālāk man sanāks tikai atkārtoties.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:44 am
[info]sirdna: Re: nav neētiski?

Respektīvi, ir pilnīgi normāli nolikt plauktā krāna ūdens burku, paziņot, ka tas ir ūdeņraža oksīds, universāls šķīdinātājs, ekoloģiski totāli tīrs un nevienā vietā nav alerģisks, ir pat veselīgs un ieteicams dajebkuras kaites profilaksei, un par šo brīnumfantastisko līdzekli mēs prasām tikai 19,99 eiro puslitrā.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:55 am
[info]nord: Re: nav neētiski?

Ko nozīmē normāli? To, ka man tas šķiet pieņemami un atbālstāmi, tad nē, ja to, ka tas ir likumīgi (jo nav un nevar būt aizliegts, jo kreatīvi un kapitālisms) un nav neētiski (ja klients netiek maldināts, bet tiek apmierināts pieprasījums), tad jā.

Un tak ir tādi ūdeņi, es te nedomāju tos, kas tur aizrunāti, vai ar atmiņu, tas ir cits stāsts, bet pilnīgi parasts ūdens, kas nemaz par sevi nesaka vairāk, kā to, ka ir ūdens, bet skaistās, šikās pudelēs un no "smalkiem" avotiem, un maksā bešenno naudu. Cilvēki to pērkot, pērk eletāru sajūtu, ka nedzer to pašu, ko parastie bidlas, staigājot ar to pudeli parāda savu statusu. Tādēļ arī tavs ūdens variants ir pilnīgi iespējams.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 11:42 am
[info]hedera: Re: nav neētiski?

".. to nereklamē un nepiedāvā kā efektīvu līdzekli traipu izņemšanai un balināšanai vai kā alternatīvu īstam veļaspulverim?"

Bet par to jau es runāju, ka homeopātiju tieši tā reklamē.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 12:22 pm
[info]nord: Re: nav neētiski?

Kurus no aptiekā nopērkamajiem reģistrētajiem homeopātijas preparātus (un es jau pirmajā komentārā parūpējos nošķirt šos no "nezināmas izcelsmes granulām" tieši, lai nebristu purvā, jo runāju tieši par pirmajiem, un tieši tādēļ, ka tie nekonkurē ar īstiem medikamentiem) reklamē kā "traipu tīrītāju" un alternatīvu kuriem tieši medikamentiem? Nebūs tādu, jo, kā jau teicu, kontrolētā vidē, tie nekonkurē un nepārklājas, bet nekontrolētā cilvēki sabeidz sevi ar visu pēc kārtas gan granulām, gan urīnu, gan sodu, gan jodu, vai ministram tas būtu jāņem vērā, pirms runāt -jā, vai mani tas pavelk uz trenda homeopātijas heitošanu -nē.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 07:56 pm
[info]hedera: Re: nav neētiski?

Paga, tu tiešām neesi lasījusi homeopātisko preparātu reklāmas un lietošanas instrukcijas?

Wed, Feb. 3rd, 2016, 08:01 pm
[info]hedera: Re: nav neētiski?

Piem., Pumpan: "Sirds mazspējas‚ koronārās sirds slimības (stenokardijas), paaugstināta asinsspiediena un somatoformās veģetatīvās disfunkcijas ārstēšanai." (https://www.apotheka.lv/product/8780/pumpan-pilieni-50ml)
Nē, nemaz neizklausās pēc "traipu tīrītāju" reklāmas.

Tue, Feb. 2nd, 2016, 01:23 pm
[info]oblica

Latvijas Farmaceitu biedrības prezidente izšķir strīdu, kurā iesaistījies Ministrs. HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Tue, Feb. 2nd, 2016, 02:03 pm
[info]yeux_glauques

mazliet oftopiks, bet - man vispār patīk, ka valsts ministrs iesaistās fleimos tviterī. kas, jāstrādā nav? vai viss nepieciešamais nozarē jau paveikts?

Tue, Feb. 2nd, 2016, 02:46 pm
[info]divi_g

Nu tak, kvotas jau beigušās, viss, vairāk darīt nav ko! :))

Wed, Feb. 3rd, 2016, 07:57 am
[info]biezpientaure

ir cilvēki, kuri auto salonā izvieto asi odošas (tā var teikt?) eglītes.

tā arī ir homeopātija, bet neviens no tā netaisa milzu jezgu.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 08:18 am
[info]sirdna

kādā veidā tā ir homeopātija? Smirdoņu apkarot ar smirdoņu?

Wed, Feb. 3rd, 2016, 05:17 pm
[info]biezpientaure

ar ko eglīte sliktāka par potencētiem cukurgraudiem?