Tue, Feb. 2nd, 2016, 12:59 pm

A ko nācija tā sakarsusi par homeopātijas tēmu? Tas ir, pasākums iet vaļā ne pirmo gadu, kāpēc pēkšņi tāda aizrautība?

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:38 am
[info]nord: Re: nav neētiski?

Ja tas būs veļas pulveris bez aktīvām vielām, kas paredzēts tīru vai jaunu drēbju mazgāšanai, cilvēkiem, kuriem patīk, gribas to darīt un tas ļauj viņam justies tīrākam un tas ir efektīvs tieši šīs vajadzības apmierināšanā, turklāt nenodara kaitējumu audumam, un to nereklamē un nepiedāvā kā efektīvu līdzekli traipu izņemšanai un balināšanai vai kā alternatīvu īstam veļaspulverim? Tad tas var būt kaitinoši, besīgi, šķist stulbi, izskaužami, izraisīt faitus, bet tā nebūs krāpniecība.

Bet man tiešām šķiet, ka es visu jau uzrakstīju, cik izsmeļoši spēju un tālāk man sanāks tikai atkārtoties.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:44 am
[info]sirdna: Re: nav neētiski?

Respektīvi, ir pilnīgi normāli nolikt plauktā krāna ūdens burku, paziņot, ka tas ir ūdeņraža oksīds, universāls šķīdinātājs, ekoloģiski totāli tīrs un nevienā vietā nav alerģisks, ir pat veselīgs un ieteicams dajebkuras kaites profilaksei, un par šo brīnumfantastisko līdzekli mēs prasām tikai 19,99 eiro puslitrā.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 10:55 am
[info]nord: Re: nav neētiski?

Ko nozīmē normāli? To, ka man tas šķiet pieņemami un atbālstāmi, tad nē, ja to, ka tas ir likumīgi (jo nav un nevar būt aizliegts, jo kreatīvi un kapitālisms) un nav neētiski (ja klients netiek maldināts, bet tiek apmierināts pieprasījums), tad jā.

Un tak ir tādi ūdeņi, es te nedomāju tos, kas tur aizrunāti, vai ar atmiņu, tas ir cits stāsts, bet pilnīgi parasts ūdens, kas nemaz par sevi nesaka vairāk, kā to, ka ir ūdens, bet skaistās, šikās pudelēs un no "smalkiem" avotiem, un maksā bešenno naudu. Cilvēki to pērkot, pērk eletāru sajūtu, ka nedzer to pašu, ko parastie bidlas, staigājot ar to pudeli parāda savu statusu. Tādēļ arī tavs ūdens variants ir pilnīgi iespējams.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 11:42 am
[info]hedera: Re: nav neētiski?

".. to nereklamē un nepiedāvā kā efektīvu līdzekli traipu izņemšanai un balināšanai vai kā alternatīvu īstam veļaspulverim?"

Bet par to jau es runāju, ka homeopātiju tieši tā reklamē.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 12:22 pm
[info]nord: Re: nav neētiski?

Kurus no aptiekā nopērkamajiem reģistrētajiem homeopātijas preparātus (un es jau pirmajā komentārā parūpējos nošķirt šos no "nezināmas izcelsmes granulām" tieši, lai nebristu purvā, jo runāju tieši par pirmajiem, un tieši tādēļ, ka tie nekonkurē ar īstiem medikamentiem) reklamē kā "traipu tīrītāju" un alternatīvu kuriem tieši medikamentiem? Nebūs tādu, jo, kā jau teicu, kontrolētā vidē, tie nekonkurē un nepārklājas, bet nekontrolētā cilvēki sabeidz sevi ar visu pēc kārtas gan granulām, gan urīnu, gan sodu, gan jodu, vai ministram tas būtu jāņem vērā, pirms runāt -jā, vai mani tas pavelk uz trenda homeopātijas heitošanu -nē.

Wed, Feb. 3rd, 2016, 07:56 pm
[info]hedera: Re: nav neētiski?

Paga, tu tiešām neesi lasījusi homeopātisko preparātu reklāmas un lietošanas instrukcijas?

Wed, Feb. 3rd, 2016, 08:01 pm
[info]hedera: Re: nav neētiski?

Piem., Pumpan: "Sirds mazspējas‚ koronārās sirds slimības (stenokardijas), paaugstināta asinsspiediena un somatoformās veģetatīvās disfunkcijas ārstēšanai." (https://www.apotheka.lv/product/8780/pumpan-pilieni-50ml)
Nē, nemaz neizklausās pēc "traipu tīrītāju" reklāmas.