Shelly -

Dec. 22nd, 2009

12:19 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Varētu sastādīt sarakstu ar lietām, vai, varētu pat teikt, dzīvēm, ko nekad neesmu mēģinājusi (un droši vien nekad nemēģināšu), bet par kurām dažreiz aizdomājos, kā par interesantām iespējām. Teiksim, uz kādu mēnesi vai pāris:
1. padzīvot vienai pašai. Es nekad mūžā neesmu dzīvojusi viena. Līdz 17 gadiem dzīvoju ar vecākiem, bet tam - ar vecmāmiņu un visbeidzot, līdz šai baltai dienai - ar Dārgo. No vienas puses, man, protams, ir zvērīgi veicies. Es vienmēr esmu bijusi mīlēta (es ar to nelielos, jo nedomāju, ka būtu to kā īpaši nopelnījusi. Es vienkārši konstatēju faktu). Bet no otras puses...
2. kļūt par mājsaimnieci. Šis gan ir bīstami, man ir nelabas aizdomas, ka iepatiksies. Kad pērn mēnesi nodzīvoju pa māju, visa saimniecības aprušināšana un gastronismiskā izviršana per se man briesmīgi patika (nepatika, ka nevarēja saprast, no kā nākotnē to visu finansēt, bet tas jau ir cits jautājums).
Jā, vecais stāsts par apgaismotajiem logiem daudzdzīvokļu mājās. Tu ej vakarā, piemēram, uz mājām, ir tumšs, tikai citu dzīvokļu logos spīd dzeltenas gaismiņas, tu skaties un domā: kas tur notiek? kas tur dzīvo? vai es tur varētu dzīvot? kā es tur varētu dzīvot? ar ko? kapēc?
Un kādas ir jūsu nekad-neesmu-tā-dzīvojis-bet-būtu-interesanti versijas?

(16 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:December 22nd, 2009 - 12:41 pm
(Link)
kļūt par diplomāta sievu, vazāties apkārt pa pasauli un mācīties katras jaunas mītnes zemes valodu
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:December 22nd, 2009 - 12:41 pm
(Link)
Pagaidām - variants ar Dārgo nav piepildījies, bet gribētos. Ne jau ar Tavējo, protams, bet savējo. :]
Nav dzīvots jauniešu dzīvoklī, kur kopā mīt vairāki studenti vai jaunie profesionāļi, jo tā lētāk.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:December 22nd, 2009 - 01:05 pm
(Link)
Es regulāri iedomājos par dažnedažādiem darbiem, kas man ilgtermiņā droši vien noriebtos, bet varētu būt ļoti aizraujoši kādu mēnesi vai pat vairākus. Piemēram, pārdevēja zooveikalā, medmāsa poliklīnikā, lauku kultūras nama vadītāja.
Laiku pa laikam es fantazēju par savu iespējamo ideālo dzīvi, kurā neatņemams elements ir pietiekami daudz naudas, lai varētu algot istabeni divreiz nedēļā.:)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:December 22nd, 2009 - 01:26 pm
(Link)
kultu nama vadītāja amatu lōģiskas saderības iervaros varētu būt arī sabiedriskā laulātāja un izvadītāja.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:December 22nd, 2009 - 01:13 pm
(Link)
Gribētu padzīvot kā pasaules klaidonis, bez bagāžas ar brīvu sirdi un prātu
(Reply to this)
From:[info]murse
Date:December 22nd, 2009 - 01:15 pm
(Link)
braukāt apkārt pa pasauli, gulēt ar ko pagadās un beigt dzīvi kādā Marokas renstelē.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:December 22nd, 2009 - 01:42 pm
(Link)
Tad gan es gribētu tevi satikt :/
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:December 22nd, 2009 - 01:27 pm
(Link)
Jau bērnībā reizēm domāju, ka nebūtu slikti būt zēnam/vīrietim :)
Citādi - mani mazliet vilina doma par mājsaimniekošanu tādā prāvā mājā ar smuku dārzu un vairākiem kaķiem. Bet es pieļauju, ka ar to nekas vēl nav nokavēts, tb, paspēšu tikt arī pie saimniekošanas, ja kārtīgi sagribēšu :)
Vēl ir neliels grauzējiņš par to, ka neesmu aizgājusi "pa zinātnes līniju" darba ziņā - būtu bijis interesanti ieurbties kaut kādā tēmā un tā kārtīgi pētīt, rakstīt doktora darbu u.tml. Bet faktiski arī to vēl var paspēt, ja ļoti saņemas :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:December 22nd, 2009 - 01:30 pm
(Link)
Sakravāju čemodānus - sveiki, Gauja - dzīvoju Izraēlā kibucā.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:December 22nd, 2009 - 01:41 pm
(Link)
O, komūnu variants man arī bija iešāvies prātā. Tikai hipiju gan.. :]
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ululate
Date:December 22nd, 2009 - 02:26 pm
(Link)
jā, es arī gribētu padzīvot viena, jo, tieši tāpat kā tu, nekad neesmu viena pati uz savu roku dzīvojusi.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]up
Date:December 22nd, 2009 - 03:03 pm
(Link)
vai tas, ja es teikshu, ka nespeeju neko tik vilinoshu iedomaaties, lai kardinaali mainiitu savu dziivi, noziimees, ka esmu ar to apmierinaata?

es, protams, nepieminu utopiskas idejas par to, kaa buut vienai no Rubļovkas sievām un, drīz pēc tam, jaunai atraitnei ar absolūti neierobezhotu līdzeklju un pieluudzeeju daudzumu, jo oļigarhs ir njeemis nelabu galu situaacijaa, kuras oficiaalais nosaukums ir pashnaaviiba, bet kuluaaros runaa, ka tas ir profesionaalju roku darbs...

un veel es kaadreiz gribeeju buut stjuarte, kaa mana mamma, taalajos reisos - argentiina, kuala lumpura, vienu dienu te, vienu tur, viirieshi uniformaas un pilniiga briiviiba (jo zini, es arii neesmu nekad bijusi viena, tb, es esmu dziivojusi viena pati, periodiem, bet bijusi viena, kad neesmu no citiem atkariiga, vai kaadi citi nav atkariigi no manis - nekad)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:December 22nd, 2009 - 03:21 pm
(Link)
Nekad neesmu dzīvojusi studentu kopmītnēs. Klusībā mazliet apskaudu savus kolēģus, gan Rīgā, gan Varšavā.
(Reply to this)
From:[info]selma
Date:December 22nd, 2009 - 03:40 pm
(Link)
Gribētu kaut mēnesi padzīvot bez domas par finansēm. Tā, ka var darīt ko gribas, ceļot un visu pārējo, nedomājot - jēzus, kā es par to samaksāšu? Vai arī - es taču to nevaru atļauties. Tikai šim punktam piebilde: savas vēlmes un pieticīgo būtību naudas klātbūtnē negribētos pazaudēt :)

Visādi citādi, nevaru iedomāties, kā man gribētos padzīvot, kā vēl nav padzīvots. Jo ir padzīvots tik dažādi - gan mājsaimnieces lomā, gan studentu kopuškās, gan īrējot dzīvokli kopā ar citiem jauniešiem, gan vienai pašai, gan ar vīrieti, gan ar vīrieti, kuram vēl ir bērni...utt :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ld
Date:December 22nd, 2009 - 03:46 pm
(Link)
es ilgojos peec kaut kaa liidziiga kaa murse.
pagaidaam tas gan ir koncentreejies kaa veelme padziivot Taalajos Austrumos. man starp citu ir paarlieciiba, ka es arii dziivoshu vismaz vienu meenesi Tokijaa vai Beidzhinaa vai Honkongaa.

otrs, es ik pa laikam ziileeju kaa buutu, ja es nebuutu atteikusies no darba bankaa un kaa buutu, ja es buutu palikusi ar R kopaa. pilniigi savaadaaka vide kaa rezultaataa buutu pilniigi savaadaaka dziive un es.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:December 22nd, 2009 - 04:32 pm
(Link)
..kad būšu pensionāre, mētāšos pa pasauli, izmantojot sociālo vispasaules ceļotāju tīku, jo naudas man, visticamāk, nebūs pārāk daudz
..es mēdzu iztēloties sevi lauku īpašumā (kāda mums nekad nav bijis) ar augļu kokiem, zaļu zāli zem basām kājām un eklektiska interjera mazmājeli
...sapni par pārvākšanos uz Alpiem ziemas sezonā satrieca pašu uzņēmēji tur uz vietas - pareizais bizness, lai varētu ziemu pavadīt trasēs, esot viesnīca pie Vidusjūras, ko ziemā klapē ciet, jo pat trauku mazgātājam kalnu kūrortā līgumā esot aizliegts slēpot (traumu iespējamības dēļ)
(Reply to this)