Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2015-08-27 11:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par eksorciju
Nācu es vakar vēlu vakarā mājās un skatos, visur pie mums deg gaismas. Domāju, ballīte, vai? [Plīz, tikai ne ballīte, tā es īstenībā domāju, neesmu vairs tik sprigana kaziņa.] Nekā, izrādās, mūsmājās bija notikusi eksorcija ar gaismu.
Kamēr mans saule, mēness un zvaigznes ir nevainīgi sēdējis pie datora, priekšnamā kāds ir sācis diezgan teatrāli plivināties. Tas bijis sikspārnis - tāds diezgan paprāvs eksemplārs, tā vismaz es spriedu pēc atsauksmēm, gandrīz kā maziņš pingvīns. Sikspārnis bija ticis pie mums caur balkonu, izlidojis cauri divām citām istabām un tagad bija ļoti apjucis, jo tomēr nav viņa rajons, vai ne. Nu, un tad viņam tika gaismas terapija - no sākuma gaisma tika ieslēgta priekšnamā, no kurienes viņš aizmuka, tad nākamajā istabā, no kurienes viņš atkal aizmuka, un tā tālāk. Kad es atnācu mājās, gaismas tātad bija visur un sikspārņa nebija it kā nekur.
Garš stāstiņš īss, noklausījos sikspārņstāstu, izdzēru savu rōzā vīna glāzi un gāju gulēt. Brīdī, kad es miegaini domāju jaukas un mierīgas domas un dzīvesbiedrs bija stadijā 'varbūt-es-tagad-krākšu-bet-varbūt-arī-nē', es istabā sāku saklausīt kaut kādas neiederīgas skaņas - vienu tādu piesardzīgu čak-čak-čak-čak, pēc kā es paslējos augstāk uz spilvena, lai ieklausītos kārtīgāk. Jānudien, pēc brīža sekoja vēl viens tāds noslēpumains šik-šik-šik-šik. Kamēr es prātoju, vai tas tiešām nozīmē to, ko tas pilnīgi noteikti nozīmē, atskanēja triumfējoša spārnu plīvoņa! Sikspārnis bija viltīgi sagaidījis kluso stundu! Nu viņš tur laidelējās un jodelēja, un sikspārnēja.
Ōō, un tad mans Bafijs, mans vampīru mednieks, tas, kurš tā kā gandrīz jau krāca, sekundes laikā ar baisu rēcienu izmetās no gultas, uzmeta man virsū segas pārvalku [starp citu, ja notiek cibas polli, mēs guļam ar pārvalku, nevis ar segu, jo ir vasara, dooh], nobļāvās: "Paliec tur!" un tad ķērās klāt pie sikspārņu populācijas skaita samazināšanas mūsu guļamistabā, un ieslēdza gaismu. Lūrot gar pārvalka malu, es viņu beidzot ieraudzīju - tur uz radiatora, starp aizkariem un loga rāmi sēdēja mazs betmeniņš. Smukiņš, lai, bet tomēr asinssūcējs, ja. Ja? Or is it just a figment of my Twilight-Harry-Potter-Batman-soiled imagination?
Nu tātad, garš stāstiņš beidzot īss, tieši nullēs nullēs, respektīvi, spoku sikspārņu stundā, mēs kolektīvi palaidām draudziņu pasaulē. Es atbalstīju aktivitātes, entuziastiski čīrojot no seģenes apakšas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2015-08-27 11:14 (saite)
Džīz!

(Atbildēt uz šo)


[info]rediiss
2015-08-27 11:14 (saite)
manas vecmāmiņas šausmu stāsts ir par to, ka sikspārņi pinas matos. par asins sūkšanu neko nezinu. it kā esot kaut kāda zorte, kas sūcot, bet vai viņa dzīvo pie mums?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-08-27 11:26 (saite)
nē, viņiem te ir par aukstu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gc
2015-08-27 11:17 (saite)
Man jau pietiek baiso skatu no bērnības, kad vecos ozolkokos pie vecmammas mājām daži mazie lidoņi dzīvoja

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2015-08-27 11:20 (saite)
bet viņi tak tik smuki lidinās!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2015-08-27 11:17 (saite)
Nav nekāds asinsūcējs, gluži otrādi, asinsūcēju, proti, odu un dunduru likvidētājs.

(Atbildēt uz šo)


[info]planeeta
2015-08-27 12:01 (saite)
Brīnišķīgs stāsts!!! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]zirka
2015-08-27 12:13 (saite)
hehehe, smeķīgs pastāsts padevies :)

(Atbildēt uz šo)


[info]ziema
2015-08-27 15:32 (saite)
Viņi ir ļoti jauki un silti vispār. ierunājās Mortīcija Adamsa, glaudot pie kājām saldi dusošo Bāskervilu suni

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2015-08-27 18:14 (saite)
Gribu sikspārnīti.

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2015-08-27 23:43 (saite)
Laimīgie! Viņi tak ir tik uķipuķi! Manas karjeras laikā tikai vienreiz sen, sen darbavietā institūta bija viens ielidojis, tad visi putnu un zvērumīļi dzinās šim pakal pa gaiteņiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]etalonfunkcija
2015-08-28 02:00 (saite)
Zooloģiskā dārza sikspārņi ēd apelsīnus.

(Atbildēt uz šo)


[info]mintaka
2015-08-28 12:24 (saite)
Visi Latvijā esošie sikspārņi ir kukaiņēdāji!

Ja kādu atrod, ieteicams uzņemt bildi, vēlams profilā un vēl vienu visā augumā ar kādu noteikta izmēra priekšmetu fonā, piemēram, sērkociņu kastīti vai lineālu utt., lai vieglāk noteikt sugu, bet bildi sūtīt ekspertiem.
Vairāk info te: http://latvijas.daba.lv/dzivnieki/hordainhi/ziidiitaaji/sikspaarnhi/zino/

Vampīrsikspārņu ir trīs sugas, viņi visi ir Dienvidamerikā, tādēļ satraukumam nav pamata!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?