zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jun. 8th, 2011|08:30 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

mana sirds ir pilna. esmu pat gatava cept augšā "lasītāji streso raksta" tipa vēstuli tēvēnetiem.

no rīta viss bija aizdomīgi labi, pa ceļam uz pilsētu mani kāda autobraucēja laipni palaida tādā vietā, kur velosipēdistiem nemaz nav priekšroka (tā notiek, srsly), centrā pa veloceliņu nepastaigājās gandrīz neviens, un arī vienīgais onkulītis bija vienkārši aizdomājies un smaidīgi pakāpa nost.
arī mājupceļā sākumā viss bija ļoti labi un skaisti, pa veloceliņu neviens nestaigāja, visi celiņa šķērsotāji vispirms paskatījās, vai ceļš brīvs, no visām pusēm lūdzu un paldies. bastejkalnā pirms tiltiņa, kur veloceliņš ir sazīmēts diezgan sarežģīti un ir lielas iespējas saskrieties, nopriecājos par kādu kuplu ģimeni, kas celiņu šķērsoja gluži kā grāmatās kārtīgiem bērniem zīmēts un rakstīts.
tad es uzbraucu uz tiltiņa. pretī pa veloceliņu nāca divi jauni vīrieši, izskatīgi un labi ģērbti, zelta jaunatne ar portfelīšiem padusēs. es uzzvanīju zvaniņu, lai viņi ieraudzītu pretīmbraucošo mani un pakāptos malā - ja neskatās zem kājām, tad var arī nepamanīt, ka slāj pa veloceliņu. viņi ne tikai nepakāpās malā, bet sāka bļaut, ka viņiem te esot priimuščestvo. es rādīju uz pirkstiem un skaidroju, ka vot tut velosipednaja dorožka, a tut - vaša, bet zelta jaunatne vilka ārā no portfelīša ceļu satiksmes noteikumus un piedāvāja mani iekaustīt. apkārt sastājās arvien vairāk gājēju un velosipēdistu, un zelta jaunatne turpināja arvien augstākos toņos taurēt, ka noteikumos ir izmaiņas, un tagad uz veloceliņiem ir priekšroka, jā, priekšroka gājējiem un bērnu ratiņiem (norādot uz bērnu ratiņiem, kurus pa gājēju pusi stūma par ļembastu izbrīnīta māte). biju tādā ohujā, ka atmetu ar roku un aizbraucu kopā ar vienu no velosipēdistēm, kura uz atvadām noņurdēja "pilna pasaule idiotiem". es laikam nespētu viņiem paskaidrot, kas īstenībā tai noteikumu grāmatiņā rakstīts. lai gan vajadzēja.

tāda zelta jaunatne pie mums tiesības liek un pēc tam ielās brauks.
nav brīnums, ka tēvēnetu komentāros cilvēki pilnā pārliecībā raksta, ka velosipēdisti nedrīkst atrasties uz ietves, jo traucē izbraukt no vārtrūmes.
par timrota "velosipēdistiem nekur, atcerieties, nekur nav priekšroka", stāvot vienā no retajām vietām, kur tā priekšroka ir, atkal no jauna skumji paliek.
iešu spēlēt futeni, lai būtu atkal laimīgs, vot.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:June 8th, 2011 - 08:36 pm
(Link)
vajag vienkārši pie rāmja beisbolnūjas turētāju un nafig miers virs zemes.
From:[info]iguaana
Date:June 8th, 2011 - 08:47 pm
(Link)
uj, man ar šodien sirds pilna. šodien viena lēdija ar 15cm papēžiem vilkās pa ielas vidu, ka nevar apbraukt nenovienas puses. pieklājīgi, normālā attālumā vairākas reizes uzzvanīju, ši mani speciāli nepalaida garām, rezultātā- sadragāju roku, viss vinās asinīs. riktīgi forši. gribēju mest pie malas morāli, nokapt no velo un iesmērēt viņai to visu ģīmī.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 8th, 2011 - 11:59 pm
(Link)
kādas šausmas!
manā diktatora režīmā visiem būtu jāiziet obligātie kursi no visu satiksmes dalībnieku viedokļa. var jau saprast, ja visu mūžu esi tikai staigājis ar kājām un braucis autobusā, tad ir īpaši jāpiepūlas, lai saprastu, ka nobrauktuve ir vairāk vajadzīga velosipēdistam, nevis gājējam, un ka uz zebras vai vienkārši brauktuves izlekt auto priekšā ir bīstami, jo bremzēšanas ceļš ir reāls fizisks lielums, kuru nekāds vadītāja acīgums nespēj ietekmēt.
[User Picture]
From:[info]tiga
Date:June 9th, 2011 - 03:26 pm
(Link)
drausmas. vajadzēja pajautāt jau pašā sākumā - kāpēc jūs mani speciāli nelaižat garām? parasti tad viņi palaiž.
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 08:55 pm
(Link)
es apsveru nēsāt līdzi piparu gāzi un tādiem nekauņām pūst acīs. bet reizēm taisnība tomēr uzvar - palūk, liepājā viens babulis par šlankāšanos pa veloceliņu atrāvies ne tikai zilumus, bet arī protokolu: http://bit.ly/lJ6APl
From:[info]karuna
Date:June 8th, 2011 - 09:25 pm
(Link)
Lūk, šī cīņa velosipēdistiem pret gājējiem ir īstais kultūras konflikts, kurai mūsu nacionālās domstarpības starp krieviem un latviešiem pat tuvu nestāv. :D
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 09:27 pm
(Link)
nenene, visīstākais ir smēķētāji pret nesmēķātājiem!!!!1
From:[info]karuna
Date:June 8th, 2011 - 09:33 pm
(Link)
Uz šo gribas atbildēt – Kāds tur konflikts? Smēķētāji ir vienkārši nenormālie, kuriem tikai pārpratuma dēļ ir iedotas cilvēktiesības. :D :D :D
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 09:34 pm
(Link)
THIS IS SPAAAARTAAAAAH! :D
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 12:00 am
(Link)
vēl ir veģetārisma tēma, un cilvēku dalījums dzimumos :)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 8th, 2011 - 09:26 pm
(Link)
Mīļais mīļais mīļais rasbainiek,
es nopieti nesaprotu, kāda ir tava ideja. Vai Tu gribi mainīt pasauli? Iznīcināt noziedzību, tupumu un kretīnismu, visus, kas gladjat v knigu, vidit figu, per se, pašā saknē un ar visām galotnēm? Man Tevi jāapbēdina. To mēģināja jau Jēzus Kristus, kas nesa šī pasākuma labad stipri niepietnākus upurus un viņa rīcībā bija krietni plašāki resursi - viņš, vai redzies, bija pats Dieva dēls. Tomēr pat viņam tas neizdevās - būsim nu godīgi, pilnīga izgāšanās vien sanāca.
Līdz ar to - atgriežos pie tā, ka tiešām nesaprotu Tavu uzstādījumu.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 8th, 2011 - 10:21 pm
(Link)
Nu, bet pat tas viņai neiznāca, ko tu tur nezini!
[User Picture]
From:[info]jim
Date:June 8th, 2011 - 09:41 pm
(Link)
rasbainieks ir viens, taču zināma skaita cilvēku respektēts indivīds, kura piemērs izplatās viļņveidīgi. līdz ar citiem vilņu veidotājiem pamazām mainās un pārveidojas sabiedriskā doma. tieši rasbainieka apņēmīgo piemēru iedvesmota, arī es tagad zvanu pašvaldības policijai, ja redzu,ka kāds novietojis auto taisni šķērsām veloceliņam, piemēram, nevis tikai gānos pie sevis. tāda jau ir pilsoniskās sabiedrības būtība, ka mēs paši veidojam to, kā vajadzētu būt.
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 09:54 pm
(Link)
es atkal brīnos, kur jums tā pacietība būt jaukām. manlieks, vēl efektīvāk darbojas lauznis, kas tādai mašīnai iedauza sānus un vējstiklu, un tāpat arī gājējiem ir jābrauc virsū. mierīga kopādzīvošana nav un nebūs iespējama, kamēr citas sab. grupas nesapratīs, ka veloceliņš savā būtībā ir tikpat bīstams kā šoseja, un šādu domu var panākt tikai ar iebiedēšanu.
From:[info]eermaniitis
Date:June 8th, 2011 - 10:08 pm
(Link)
vah - janība (vējš kabatās, tukšums galvās)

tavu darbību rezultātā tu sēdi čokā, bet tavi vecāki apmaksā auto īpašniekam autorizētas darbnīcas pakalpojumus

savukārt piezvanot poličiem tiek pašvaldības kasē ieskandināta naudiņa, pievērsts dienderim policistam uzmanība uz barošanās vietu a auto īpašnieks saņem slikto emociju gammu atgriežoties pie sava vāģa

nemaz nav tik grūti piezvanīt 112 - savienojiet ar RD policiju -savienojiet ar pašvaldības policijas ceļu daļu
From:[info]eermaniitis
Date:June 8th, 2011 - 10:10 pm
(Link)
par tiem diviem ībļiem - ir jāsaprot, ka uz saules sprādziens un visādiem idiotiem saasinājumi

tak braukt virsū gājējiem - kategoriski NĒ! līdzīga doma var novest uz automašīnas, kamaza, trolejbusa uzbraukšanas velobraucējam, kas nebrauc pa celiņu, bet uzmaldījies uz brauktuves!!!

kauns! tā darīt ir nesmuki!
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 10:19 pm
(Link)
zinu, bet nervi netur. ja tas kaut cik glābj situāciju, esmu agresīva arī pret velosipēdistiem, kas ignorē tukšo blakusesošo veloceliņu un brauc pa pelēko joslu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 03:32 pm
(Link)
es pirms pāris dienām pateicu skaļu NUBĻAĢ velopārītim, kas brauca man pretī pa veloceliņu viens otram draudzīgi blakus un nelaida mani garām.
From:[info]pikaso
Date:June 8th, 2011 - 11:00 pm
(Link)
naids vairo naidu.
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 11:02 pm
(Link)
mani neinteresē draudzība, mani interesē, lai katrs paliek savā vietā un nelien tur, kur nav jālien.
nepopulārs viedoklis, saprotu.
From:[info]pikaso
Date:June 8th, 2011 - 11:03 pm
(Link)
ja vispārina [ne velo kontekstā], tad es teiktu, ka pretrunā ar tavu kapitālisma domu, kas arī balstās uz visa veida līšanu un sišanu.
From:[info]
Date:June 8th, 2011 - 11:05 pm
(Link)
kapitālismā jau nav obligāti jāspēlē ārpus noteikumiem.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:June 15th, 2011 - 10:33 am
(Link)
Par lauzni stiklos, var dabūt lauzni pierē, un vispārēju iecietības palielināšanos. Ir policija, izaudzinās. Esmu dabūjis sodu gan par jaunības stulbumu, kad "netraucē citiem satiksmes dalībniekiem" izrādās nav pietiekami, gan par svaigi uzstādītu zīmi "apstāties aizliegts". Ja man šādās situācijās vēl bez nauda soda kāds stiklu izdauzītu, man gribētos šādu indivīdu sūtīt uz Sibīriju mežus gāzt, kur novirzīt savu enerģiju un neapmierinātību ar dzīvi.

Par braukt virsū vispār nav komentāru. Nedēļā reizes trīs redzu leģitīmas iespējas notriekt velosipēdistu, kurš mauc pie sarkanā.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 8th, 2011 - 10:22 pm
(Link)
Vo, par respektu nevajag. Ja galveno saukli kļūst "ņemam visi beisbola nūjas", tad ar respektu tam visam nav nekāda sakara.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 12:02 am
(Link)
saki lūdzu, kur es aicinu ņemt beisbola nūjas?
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 9th, 2011 - 11:06 pm
(Link)
Saki, kurā vietā es saku, ka tu aicini? Es konstatēju, par ko tas viss izvēršas.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 11:15 pm
(Link)
tu taču atsaucies uz "rasbainieks ir viens, taču zināma skaita cilvēku respektēts indivīds, kura piemērs izplatās viļņveidīgi", tātad kurš te to izvērš par beisbolnūjām?
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 9th, 2011 - 11:52 pm
(Link)
Es atsaucos uz Tevi kā uz indivīdu ar visai paaugstinātu IQ, kas ļauj prognozēt notikumu gaitu, teiksim tā.Bet tas pat mani uztrauc vismazāk.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 12:01 am
(Link)
džim, esmu neganti kustināts.
[User Picture]
From:[info]tiga
Date:June 9th, 2011 - 03:35 pm
(Link)
+1
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 8th, 2011 - 11:50 pm
(Link)
mīļo mīļo šellij, pasaki man kaut vienu iemeslu, kāpēc man tādu teļu dēļ būtu jābrauc virsū gājējiem, kuri iet pa gājēju pusi un neko ļaunu nenojauš?
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 9th, 2011 - 11:11 pm
(Link)
Brezmes arī ir opcija, starp citu, srsl.
Man šai gadā ir bijušas vismaz piecas iespējas rakstīt pukstus par stulbajiem gājējiem. Un man būtu bijis pamats vismaz pieciem pukstiem par stulbajiem velosipēdistiem, kas ignorē jebkuru veselo saprātu un noteikumus, un brauc virsū gājējam uz gājēju ietves, un vēl taurē, bet es to nedaru, jo pieņemu, ka manā listē ir daudz labu gājēju un ir daudz labu velosipēdistu, un ka visās šitajās diskusijās vircu uz galvas dabūn tie, kas vismazāk to pelnījuši.
Bet nu tas laikam ir tikai mans viedoklis.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 11:14 pm
(Link)
nupag, kur man palikt situācijā, kad pa gājēju pusi iet gājēji un pa visu veloceliņa platumu arī pretī nāk gājēji un nemaz netaisās man griezt ceļu? ko man šeit var palīdzēt bremzes? man var palīdzēt zvaniņš, bet laikam jau ne šajā situācijā, kā redzējām.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 9th, 2011 - 11:23 pm
(Link)
Bremzes var palīdzēt izvairīties no sadursmes - viņi tak nenesīs tevi prom uz rokām! :)
Mana doma vienkārši ir tada - es zinu, ka neesmu ideāli likumpaklausīga ne kā gājējs, ne kā velosipēdists, ne kā cilvēks vispār. Es katru darbadienas rītu braucu zem ķiegeļa 9jo tā ir drošāk), no velo pie luksoforiem nekāpu arī tad, kad tas nebija likumīgi, es skrienu pie sarkanās gaismas etc etc. Tāpēc es saprotu, ka cilvēki vispār ir vāji un grēcīgi un ka prasīt no citiem to, ko pats nevari dot (jo vai tu tiešām vari dot 100% likumpaklausību? emmm, ok) man liekas diezgan divkosīgi, sorry, protams.
Un galu galā - tavā pukstā ir stāstīts par 10 jaukiem gājējiem un vienu, rupji runājot, kropļu kompānija, bet viss akcents un visas diskusijas aiziet vienos vārtos "nastal pizģec, mi vsje umrjom", "naids būs mūžīgs, es, nabadziņš, uz diviem riteņiem" etc.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 9th, 2011 - 11:30 pm
(Link)
bet es taču viņiem nemaz nebraucu virsū!
un šis ir piemērs iz dzīves par to, kā sabiedrībai iet ar veloceliņu pieņemšanu. daži pielāgojas, a daži ir gatavi sist velobraucējus par to, ka viņi brauc par veloceliņiem, uz kuriem gājējiem esot priekšroka. turklāt vīrieši ir gatavi sist sievieti, kas mūsu kultūras areālā ir visai zemu zemiskuma skalā.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 9th, 2011 - 11:48 pm
(Link)
Cieņa mūsu sabiedrībā vispār ir liela problēma. No visām pusēm. Kā saka mans vecais - tāpēc mums nav demokrātijas, ka nav cieņas pret cilvēku. Velosipēdisti neciena gājējus, gājēji neciena velobraucējus, autobraucēji neciena nevienu, un viņus neciena neviens, un piemērus tam visam var smelt ar lielāko karoti nonstopā. Jautājums tikai - vai šī smelšana vairos to pašu cieņu...
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 10th, 2011 - 12:02 am
(Link)
manuprāt lielākā problēma ir pašcieņa. mūsu sabiedrībā tās pietrūkst, tāpēc ir tik daudz izrādīšanās uz citu rēķina un visādu citādu sūdu, arī citus grūti cienīt, ja necieni pats sevi.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 10th, 2011 - 07:36 am
(Link)
Jā, te nu mēs nevienosimies.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 10th, 2011 - 10:02 am
(Link)
cik interesanti. man šķita, ka šī varētu būt vienīgā lieta, par ko mēs droši varam vienoties.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 10th, 2011 - 10:38 am
(Link)
Nu, teiksim tā, man neticas, ka laba sabiedrība varētu pastāvēt uz "es gribu, man pienākas" pamatiem, bet šī nu ir absolūti nepierādāma lieta, kur nekādu objektīvu patiesību būt nevar.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 10th, 2011 - 10:57 am
(Link)
tagad es vairs vispār nesaprotu, kā šis komentārs ir saistīts ar iepriekš rakstīto.
From:[info]divi_g
Date:June 8th, 2011 - 10:43 pm
(Link)
Vajadzēja gan, imho.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 8th, 2011 - 11:54 pm
(Link)
saprotu un apzinos, bet biju pārāk lielā ohujā. protams, pēc tam jau visu ko izdomāju, ko un kā vajadzēja teikt :) bet tajā brīdī, kad līdz viņiem neiet pat elementāras lietas, vienkārši apstulbu par daudz.
From:[info]divi_g
Date:June 9th, 2011 - 12:00 am
(Link)
Nu, vienmēr ir cilvēki, kuriem Vienmēr Ir Taisnība. Izejas ir divas - vai nu lēnām kapāt, kamēr (negarantēti) aiziet, vai ķerties pie neētiskām metodēm :)
From:[info]karuna
Date:June 9th, 2011 - 12:11 pm
(Link)
Vēl varētu uztaisīt akciju un nodrukāt bezmaksas lapiņas, kurās pietiekami populārā valodā būtu izskaidroti noteikumi, sociālā atbildība tere-pere. Un vadāt/nēsāt līdzi šīs lapeles kabatā un izsniegt vai pielīmēt katram, kas vazājas kur nevajag.
From:[info]zirka
Date:June 8th, 2011 - 11:03 pm
(Link)
mans draudzīgs padoms:
būtu padomāt par kaut ko garšīgu, lai tad lekni nospļautos, vairākkārt piesist ar pirkstu pie deniņiem, vēl pacelt acis pret debesīm, tipa, no kurienes šitādi debili nāk, un pohujā močīt prom. pa veloceliņu, of course. ā, vēl var pārbraukt šamiem pāri galošām, lai pleznas vien paliek.

ps. es, protams, sniedzu padomus, kurus pati nevis ņemtu vērā, bet izmantotu iespēju pademonstrēt savu izglītotību mātes valodas pielietojumā.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 8th, 2011 - 11:54 pm
(Link)
apmēram tā, tikai bez spļaušanas un pleznām, es arī darīju :)
[User Picture]
From:[info]tiga
Date:June 9th, 2011 - 03:23 pm
(Link)
viņi draudēja piekaut? vajadzēja saukt policiju, manuprāt.

hackers counter system