Comments: |
From: | zuzanna |
Date: | September 14th, 2009 - 07:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
laipni lūgti pieaugušo pasaulē :)
From: | zuzanna |
Date: | September 14th, 2009 - 07:19 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tas pats attiecas uz daudzu ēdienu sagatavošanas un patērēšanas laiku.
nu tas man vēl šķiet godīgi, bet spainis aliču = 3 burkas tkemali (ja paveicas) un tad to visu izrīt tādā tempā, da vienkārši žēl sevis sametas :)
khm ... drīkst uzjautāt? tu kauliņus ārā ņēmi pirms vārīšanas?
man tā procedūra 8 litriem izgāja salīdzinoši ātri: uzvārīju ar visiem kauliem un caur dzelzs sietu izsijāju - kaulus izmet no sieta, liek iekšā nākamo porciju ... salīdzinosī ar borša vārīšanu pa fikso tā teikt
bet vot man tā garšvielu griešana un degustēšana un atkal griešana un atkal degustēšana - vot tā aizņēma trīs dienas, jā!
| From: | prtg |
Date: | September 14th, 2009 - 07:24 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ak šausmas, šitā pateikt rasbainieciņam! (pakniksē, pasmaida un ieiet iekšā)
From: | zuzanna |
Date: | September 14th, 2009 - 07:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Jā, jā - eju nokaunēties stūrītī, tomēr klusībā ceru, ka rasbainieciņš nebūs ņēmis ļaunā.
Tu neņem kauliņus ārā! :) Berz caur sietu!
man jau tā to aliču maz! (skat lejāk atbildi vedjmai)
| From: | arc |
Date: | September 14th, 2009 - 07:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
you are not sustainable
| From: | vedjmah |
Date: | September 14th, 2009 - 07:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu, vajag vārīt industriālos apjomos :) Turklāt, ieteikums par berzšanu caur sietu ir ļoti pat vērā ņemams: konsistence daudz patīkamāka.
kā man viedi mācīja fanija: "mums patīk DAUDZ tkemali, tāpēc mēs labāk atkaulojam, nevis pusi labuma ieberžam sietā" turklāt man patīk biezs un plūmjains tkemali, mmmm
| From: | vedjmah |
Date: | September 14th, 2009 - 07:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
?? 'pusi ieberž sietā'?? Eto kak? Man tur nekas neieberžas, viss, izņemot kauliņus, iziet cauri un kļūst ļoti plūmjains un tīkami plastisks.
| From: | chaj |
Date: | September 14th, 2009 - 07:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
hm... a kādam jābūt sietam? jo man ir tas rasbainiek variants, kad ieberžas un paliek puse kopā ar kauliņiem.. mosh kāds speciāls caurumu lielums?
| From: | vedjmah |
Date: | September 14th, 2009 - 08:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
mīļās meitenes! :DDD jābūt čaklām. Siets man ir pats parastākais, nu, makaronu/tējas kāšamais, vai? Nu sīkām sīkām ačtelēm. Maziņš pie kam, maita, bet tas brehņa. Vopšem, applaucētas un jau pašķīdušas aličas, kurām lec nosti miza un kauliņi paši lec laukam, ber porcijās sietiņā un braši maisa ar ēdamkaroti, pa ceļam lasot ārā kauliņus. Aber protams, ka, process ir beidzies tad, kad kauliņi stāv atsevišķi un sietā nav palicis ni grama masas. Tas no procesa darītāja prasa zināmu tādu kā nozombētību, jo nu, teiksim kā ir, ar to pacietību man tā. Bet es saņemos! :) Iespējams, ka procesam pa labu nāk manas airēšanas nodarbes, jo tad roku muskulatūra ir tāda kā emmm, nu eee, orientēta uz slodzēm.
nu bet tad ar ko atšķiras atkaulošana pirms vārīšanas, tīri pēc jebļas? ar to, ka var uzlikt kino un neskatīties uz pirkstiem? :)
| From: | vedjmah |
Date: | September 14th, 2009 - 08:06 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tici man začīt, ar manu ta čaklumiņa indeksu es 100% rīkotos pēc tavas metodes, taču istjina poznajotsja sravņeņijem, un izmēģinājusi abus variantus es nolēmu, ka jebļa umestna un konsistence un masas struktūra man patīk nesalīdzināmi labāk tieši variantā ar sietu.
Nu gluži kā es! Paliek kauli da mazbišk mizas, kas naiet cauri! Un es tak akurāts vīrišks! :)
ja labs katliņš un sietiņš ar labu atduri - tad porcija sietā ar karoti šņaku šņaku samaisam visu lielā putrā un tad ... paceļam porciju ar visu sietu un KLABAM sitam sieta atduri pret katla malu - rezultātā puse dzeltenās masas jau kaltlā - pielejam nedaudz ķīseļa (tās zupas, lai šķidrāks) un atkārtojam iterāciju ;)
Es tagad domāju, vai mājās no Fanijas apciemojuma neatnesu tevis vārīta tkemali burciņu:) Kaut ko man stāstīja, ka abas kopā vārījušas vai kaut kā tā. Dikten labs:)
tad jau drošvien tā arī ir :)
From: | fanija |
Date: | September 14th, 2009 - 10:36 pm |
---|
| | | (Link) |
|
moš ja tu šitik Daudz vāri, izmēģini to beršanas variantu ar. Man gan labāk patīk miziņu jušana iekš to mērci, bet gan jau garša no tā nemainās. (starp citu, tavas burciņas godīgi sargāju, kaut ar vairākkārtīgi sirojumi šaismājās mani jau noveduši tuvu tkemalibrīvai stadijai;))
Man māte caur šī gada mazumu taisīja bez mizām, atkauloja un klāti lika tādas lietas kā sierāboliņa sēklas, koriandara sēklas un piparmētru. Samācījusies (salasījusies) caur googlestanti. Dievīgs!
From: | fanija |
Date: | September 15th, 2009 - 12:36 am |
---|
| | | (Link) |
|
un bez kinzas/bazilika/dillēm un tādām lietām? vispār jau tās receptes nudien lasītas dažādas, šī izklausās interesanta, vēl gribētu pamēģināt klāt pievārīt kaut ko no dārza ogām, jāņogas, par piemēru. citugad gan.
man arī patīk miziņu jušana, un man patīk skatīties filmas, kamēr atkaulo plūmes :) es vienvakar gandrīz aizbraucu tevi atbrīvot no burciņām, bet gribēju apvienot ar murka apmeklējumu, tak murks nebij mājā, tā nu aplauzās viss brauciens.
From: | fanija |
Date: | September 15th, 2009 - 11:43 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu nekādu cūķim paredzēto vietu jau viņas man neaizņem, tā ka brauc, kad pašai ērti!:)
From: | fedrs |
Date: | September 14th, 2009 - 07:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Gluži kā ar ragaviņām vizināties. | |