ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2005-02-03 10:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par vārguļu pīāru
Aivars Kalniņš visu apzināto mūžu strādāja vas Latvijas Gāze. Darīja sab-bai derīgu darbu –izvadāja lielos, sarkanos gāzes balonus savrūpmāju iemītniekiem un slēdza klāt pie gāzes plītiņām. Pēcāk aprunājās ar namamāti, neatteicās no āblrauša un cigoriņu kafijas. Tā viņš strādāja līdz četerdesmit gadu vecumam līdz negadījumā smagi savainoja kāju. Smago balonu panest viņš vairs nespēja, darbam iecirknī nebija piemērots, līdz galu beigās palika tā teikt uz ielas. Pārvācās uz vecvecāku mājām Taurenes apriņķī, audzēja kartupeļus un garajos ziemas vakaros nodzērās kopā ar savu bezšķiras kranci Duksi.
Aivaru Kalniņu atceras vairs tikai Valnetīna Perfejeva, un tikai tāpēc, ka viņai kapusvētkos jāizliek svecītes uz visām tām kopiņām, par kurām radinieki ir aizmirsuši. Par to viņai ir apsolīta bezmaksas vietiņa mūžamājām kapu rietumu nostūrī.

Vot, cilvēks, tāds pats kā pārējie, divām rokām, kājām, galvu, apzinīgi strādāja – un huj. Neviens viņu nahuj neatceras. Bet visu, visu mūžu, apzinīgi strādājis, pūlējies , dzīvojis kārtīga pilsoņa dzīvi, a rezultātā – viņš figurē tikai nodzeltējušos aktos arhīvā un nevienam gar viņu nav nekādas daļas.

Un tagad, sekojošais teksts Cibā no manas puses ir pielīdzināms cirtienam ar cirvi dzīvas govs kājā Delī ielās.

Vakar kurtuvē pīpējot, redzeslokā nonāca kaut kāds saņurcīts, nesenas pagātnes žurnāla Sestdiena nummurs. Lasu – atņirdzies kaut kāds dzejdaris. Māris M..mmm (nu huj viņ zin kāds tas uzvārds bija) . Sacerējis dziesmu “Cik stulbi nosist gulbi”. Neliegšos, jau kopš mazotnes man šis Pērkona garadarbs ir licies stulbs. Tekstā tiek vāvuļots par to, kāds zelta cilvēks bijis, laikabiedri atmiņās gremdējoties piemin veco ar labu vārdu. Bet nenoslēpjami, pat tādā vārguļu pīārā ir tas, ka nabaga nelga visu mūžu nežēlīgi dropējis, normālu darbu nav strādājis, līdz arī atņirdzies. Tā pat arī, kādu laiku atpakaļ Sestdienā, viena rīmētāja – sēž Iļģuciemā par narkotikām. Bļe, un tādā Sestdienā raudulīgi tiek aprakstīti šādu dienderu skarbie likteņi. Bļe- ja par narkatu – tad sēdi tā pat kā bolderājiete Tatjana Frolova, un nerakstiet lūdzams gaudulīgus, sab-bu iežēlinošus raksteļus par trauslajām dzejnieku dvēselēm. Nodzēries, nonarkojies – bliukš, sab-bas mēslainē. Vārgulis, neizturēji, cauri, brīvs!

Vot, cilvēks, tāds pats kā pārējie, divām rokām, kājām, galvu, visu mūžu izlaidīgi dzīvoja – un še tev. Piemin žurnālos un birdina asaras. Bet visu, visu mūžu, klenderējis pa pasauli pārtikdams no filantropu dotās naudas, reālu labumu nesniegdams, a rezultātā – vecais nelga aš uz pjedestāla po smertno tiek likts.

Man domāt, ka tāds gāzes vīriņš zināmā mērā ir bijis pat derīgāks sab-bai nekā dienderis, kurš pa visu mūžu pāris atzīstamas rīmes salicis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2005-02-03 11:04 (saite)
Setsdienas tekstu par Māri Melgalvi traki daudzi lamāja. Es gan nav lasījis, nezinu.

(Atbildēt uz šo)


[info]putnelis
2005-02-03 11:06 (saite)
Repect.

(Atbildēt uz šo)


[info]markizs
2005-02-03 11:19 (saite)
raksts bija labs. shis dzejdaris valda. kuzja suukaa.

(Atbildēt uz šo)


[info]lapsa
2005-02-03 11:23 (saite)
pilnīgi piekrītu!

(Atbildēt uz šo)


[info]mako
2005-02-03 11:31 (saite)
Man liekas, ka tev plēš tas, ka ja rīt tev uz galvas uzkritīs kāds ķieģels - pēc gada neviens svecīti uz nekopta kapa neaizdegs.
Zini, tur tikai viena izeja - sadzemdēt gana bērnu, lai visā tai varzā vismaz viens būtu, kam tu neesi vienaldzīgs. Iet Martinsona pēdās.

(Atbildēt uz šo)


[info]stepes_vilks
2005-02-03 12:05 (saite)
kas tā par diršanu, kas derīgāks sabiedrībai - nodzēries rīmētājs vai Sociālistiskais Pirmrindnieks Aivars Kalniņš? a pats esi vispār kaut kam derīgs? un paskaidro, lūdzams, nafig vispār kaut kam jāder?

(Atbildēt uz šo)


[info]soprano
2005-02-03 12:16 (saite)
Bļin, ar šitādu spīdošu intelektu tiešām tikai gāzes balonus staipīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2005-02-03 13:24 (saite)
A kas, balonus tikai ar "spīdošu" intelektu var staipīt? Vai es ko nesapratu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]darkz
2005-02-03 15:01 (saite)
šaubos, vai melgalvis bija apveltīts ar augstāku intelektu, kā gāzes večuks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]soprano
2005-02-03 16:15 (saite)
es par racoonu runāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]flirty
2005-02-03 13:15 (saite)
To: tiem, kas paši zin kam.
What: Katram ir tiesības domāt un vērtēt kā iegribas. Ja tev nav ko teikt un šķiet, ka ir aizskarts Tavs pašlepnums, tad vismaz paklusē un nodur galvu nevis aizskar citus ar idiotiskiem apvainojumiem, neatkarīgie, bļe.

(Atbildēt uz šo)


[info]krii
2005-02-03 13:44 (saite)
Ai, nezinu, man kaut kā par MM bija bišku skumīgi, bet gan pavisam citu iemeslu dēļ - man tā bija lieka iespēja saldsērīgi apcerēt aizgājušās vīna un rožu dienas sirmajos aizlaikos, kad es krāsoju spīdīgus plakstiņus un fanoju par "Pērkonu"...
Jā, un, ja Aivars Kalniņš man būtu, kā tagad pieņemts teikt, "laikmeta ikona" kādam noteiktam dzīves periodam, gan jau es paskumtu arī viņa aiziešanas gadījumā. Ne jau par kāda nāvi. Par kādām savām atmiņām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-02-03 14:13 (saite)
Man arvien vairāk šķiet, ka mēs jau skumstam ne par cilvēku, bet par viņa vietu mūsu dzīvē, par atmiņām, kas saistītas ar šo cilvēku.
Nu vismaz es.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piccolo
2005-02-03 15:10 (saite)
jā.

(Atbildēt uz šo)


[info]waits
2005-02-03 18:46 (saite)
Māronkulis bija pretīgs žūpa. Viņš tādus šausmu darbus sastrādāja attiecībā uz saviem tuviniekiem, ka tagad vārās elles karstākajā ķipī, ja tāda sūda elle vispār pastāv.

Dažas Māronkuļa rīmes bija brāķis, dažas - ar kvalitātes zīmi. Taču kā cilvēks viņš bija nelietojams.

Kunnoss, Ņurbulis, Māronkulis - šie trīs tipiņi vārās vienā katlā.

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2005-02-03 23:33 (saite)
Rakūn, ti prosta preļesķ, un ne jau tāpēc, ka tu ar dzelzs zābaku pabradā pa dzejnieku vārgajām dvēselēm, bet tādēļ, ka tu proti just līdzi vienkāršajai tautai. Es ceru, ka tā ir, vismaz man tā šķiet. Un sist tos maukas, kas nevar izturēt akmeņus savā dārziņā, un žēlot tos, kas pacieš visu un nosprāgst mājās, kur nav elektrības un jāmazgājas bleķa vannā.
Šodien es gandrīz darbā kaucu. Mūsējie meklē jaunu grāmatvedi, bet nāk tikai tādas - pie piecdesmit un pāri pieteikties. Un šodien viens tāds tantuks atnāk, balta cepure, melns karakulādas kažoķels no Ulmaņlaikiem. Un es ar viņu tā laipni runājos, un cenšos tā, ar respekt, jo zinu, ka nespīd viņai tas darbs; bet viņa nāk kā lūdzējs, tāds pazemīgs un tramīgs un uzrunā mani uz "jūs". Un tad es sapratu, bļaģ, lai iet dirst tie austrumzemes gudrie un dzejiskie, par viņiem man raudāt negribas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?