piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-10-16 22:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:burkāns, cukīnis, karijs, kartupelis, paprika, , sēnes, sīpols, tomāts, ķiploks

rū sabdžī


lielā bundža ar tomātiem savā sulā
1 liels sīpols, sakapāts
5 ķiploku daiviņas, sakapātas
3 paprikas, sagrieztas 1cm gabalos
3 burkāni, sagriezti 1cm gabalos
3 karpelīši, sagriezti 1cm gabalos
1 vidēji liels cukīnis, trīsstūrīšos
pāris saujas sēnes, sagrieztas 1cm gabalos
1tk sinepju sēklas
karija pulveris, pēc garšas
čilī pārslas, ja gribas asumiņu

tomātus liek katlā vārīties uz lēnas uguns. karstā pannā apcep dārzenīšus olīveļļā, pa vienai zortei (izņemot zirņus), kamēr maliņas apbrūnē, tad liek klāt pie tomātiem. pieber labi daudz s&p, karija pulveri, kā arī sinepju sēklas. 'jāpieregulē' kariju, bieži nogaršojot, kamēr ēdiens vārās - rū lietoja 'mango curry', pirkts rimi. var pieliet klāt kādu glāzīti ūdens, lai zupīgāk. zirņus pieber pašās beigās. pasniedz ar griķiem & ceptu soju.

---

rū centās atdarināt krišņu sabžī, bet pašam nešķiet līdzīgs gana. lai arī kā, šis ēdiens ir megagards & labs pats par sevi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]echoes
2009-10-16 22:40 (saite)
ņerrr :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-10-17 12:20 (saite)
hehe, man patīk Tevi spīdzināt! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2009-10-16 22:56 (saite)
kā tā soja izdodas?
/ viereiz smagi vīlos, tā i vais neesmu mēģinājusi gatavot

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-10-17 12:19 (saite)
vēl ir jāveic eksperimenti, bet tiktāl vislabāk izdodas šādi:

soju novāra ar buljona kubu vai lauru lapām, s&p, garšvielām, kamēr tā ir mīksta bet ne pļuraina (~7min?). nokāš ūdeni, noskalo ar aukstu & izspiež šķidrumu ar rokām. karstā eļļā to apcep ar ķiplokiem & pieregulē garšvielas.

šā gatavojot, konsistence ir daudz patīkamāka, nekā, kad pliki vārīta - stingrāka, drusku kraukšķīga. protams, varētu būt arī labāk, bet ar to es noteikti dalīšos, kad atkodīšu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bikini_kill
2009-10-17 01:56 (saite)
oft: lasu tevi un rodas sajūta, ka tu te jau sen (laikam ar kādu citu identitāti)
:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-10-17 12:15 (saite)
jocīgi - tā nav! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zurka
2009-10-17 17:22 (saite)
krišnas liek klāt panīru (jūsu gadījumā varat apceptu tofu) un seleriju, bet ne sēnes; arī jogurtu, man šķiet, bet to jūs laikam arī neēdat
(un kaut ko līdzīgu šim es arī ļoti bieži gatavoju; ēdu gan bez jebkādām piedevām)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-10-17 18:04 (saite)
aha, paldies par pavedienu. varētu jogurta vietā mēģināt sabiezēt mērci ar kaut kādiem miltiem, vai to sojas saldo krējumu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piiljmiilis
2009-10-21 21:49 (saite)
daarzenji ar meerci bija labi, soja gan ne paaraak sanaaca...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-10-23 16:55 (saite)
man gan garšoja! nemakšķerē tagad komplimentus, ja? :p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?