piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-10-16 22:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:burkāns, cukīnis, karijs, kartupelis, paprika, , sēnes, sīpols, tomāts, ķiploks

rū sabdžī


lielā bundža ar tomātiem savā sulā
1 liels sīpols, sakapāts
5 ķiploku daiviņas, sakapātas
3 paprikas, sagrieztas 1cm gabalos
3 burkāni, sagriezti 1cm gabalos
3 karpelīši, sagriezti 1cm gabalos
1 vidēji liels cukīnis, trīsstūrīšos
pāris saujas sēnes, sagrieztas 1cm gabalos
1tk sinepju sēklas
karija pulveris, pēc garšas
čilī pārslas, ja gribas asumiņu

tomātus liek katlā vārīties uz lēnas uguns. karstā pannā apcep dārzenīšus olīveļļā, pa vienai zortei (izņemot zirņus), kamēr maliņas apbrūnē, tad liek klāt pie tomātiem. pieber labi daudz s&p, karija pulveri, kā arī sinepju sēklas. 'jāpieregulē' kariju, bieži nogaršojot, kamēr ēdiens vārās - rū lietoja 'mango curry', pirkts rimi. var pieliet klāt kādu glāzīti ūdens, lai zupīgāk. zirņus pieber pašās beigās. pasniedz ar griķiem & ceptu soju.

---

rū centās atdarināt krišņu sabžī, bet pašam nešķiet līdzīgs gana. lai arī kā, šis ēdiens ir megagards & labs pats par sevi.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2009-10-16 22:56 (saite)
kā tā soja izdodas?
/ viereiz smagi vīlos, tā i vais neesmu mēģinājusi gatavot

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-10-17 12:19 (saite)
vēl ir jāveic eksperimenti, bet tiktāl vislabāk izdodas šādi:

soju novāra ar buljona kubu vai lauru lapām, s&p, garšvielām, kamēr tā ir mīksta bet ne pļuraina (~7min?). nokāš ūdeni, noskalo ar aukstu & izspiež šķidrumu ar rokām. karstā eļļā to apcep ar ķiplokiem & pieregulē garšvielas.

šā gatavojot, konsistence ir daudz patīkamāka, nekā, kad pliki vārīta - stingrāka, drusku kraukšķīga. protams, varētu būt arī labāk, bet ar to es noteikti dalīšos, kad atkodīšu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?