kamēr pasaules un pasaulītes brūk un gāžas, parunāsim par nebūtisko.
Poll #21473
Open to: All, results viewable to: All
lieta tāda, ka man vienmēr ir bijusi gāzes plīts. man patīk gatavot uz uguns. agrā jaunībā es arī esmu gatavojusi uz malkas krāsns, īrēju tādu dzīvokli.
kā var redzēt pēc jautājuma pollā, es visu citu lieku zem elektriskās, jo man nav ne mazākās saprašanas par tām keramikas, inducijas un kādām vēl ne.
atvaļinājumos airbnbijos, kur tādas uzpariktes satiktas, es nemāku ne ieslēgt, ne ko pasākt. un es nesaprotu, ko iesākt ar tādu gludu virsmu, tur, ja kas iet pār malām, tad tak viss zemē nevis smuki sakrājas plītī kā man.
un tur speciālus katlus un pannas vajag? jeb es dzīvoju akmens laikmetā?
diemžēl mana skaistā, melnā gāzes plīts ir nu jau 2 riņķus nolēmusi palaist pensijā un es nevaru normāli gatavot ēst bez vismaz 3 riņķiem.
varētu jau atkal nopirkt tādu pat virsmu, bet neražiņa ir tajā, ka mani kā nervozu cilvēku tomēr satrauc tas gāzes balons, da smird viņš arī.
tāpēc pastāstiet man par saviem uzticamajiem ēstgatavošanas sabiedrotajiem.
ATJ. pastījos tās indukcijas. ej nu ko saproti, padsimt lapas no 200-1800 eur, riņķīši, krustiņi, strīpiņas, pentagrammas, 180 dažādas malnas, plakanas kā zeme virsmas, kā tur vispār ko saprast
Poll #21473
Open to: All, results viewable to: All
Tev ir
lieta tāda, ka man vienmēr ir bijusi gāzes plīts. man patīk gatavot uz uguns. agrā jaunībā es arī esmu gatavojusi uz malkas krāsns, īrēju tādu dzīvokli.
kā var redzēt pēc jautājuma pollā, es visu citu lieku zem elektriskās, jo man nav ne mazākās saprašanas par tām keramikas, inducijas un kādām vēl ne.
atvaļinājumos airbnbijos, kur tādas uzpariktes satiktas, es nemāku ne ieslēgt, ne ko pasākt. un es nesaprotu, ko iesākt ar tādu gludu virsmu, tur, ja kas iet pār malām, tad tak viss zemē nevis smuki sakrājas plītī kā man.
un tur speciālus katlus un pannas vajag? jeb es dzīvoju akmens laikmetā?
diemžēl mana skaistā, melnā gāzes plīts ir nu jau 2 riņķus nolēmusi palaist pensijā un es nevaru normāli gatavot ēst bez vismaz 3 riņķiem.
varētu jau atkal nopirkt tādu pat virsmu, bet neražiņa ir tajā, ka mani kā nervozu cilvēku tomēr satrauc tas gāzes balons, da smird viņš arī.
tāpēc pastāstiet man par saviem uzticamajiem ēstgatavošanas sabiedrotajiem.
ATJ. pastījos tās indukcijas. ej nu ko saproti, padsimt lapas no 200-1800 eur, riņķīši, krustiņi, strīpiņas, pentagrammas, 180 dažādas malnas, plakanas kā zeme virsmas, kā tur vispār ko saprast
nupat gan iedomājos, ka lasīju, ka elektrībai bais cenas kāpušas, diez cik tāda plīts patērē?
un tagad jau visi katli un pannas ir piemēroti, ja vien nelieto alumīnija vai emaljas.
no 10 eur kāpušas izmaksas uz 23
par virsmu - nu kur tu no balona emigrēsi - uz elektrību aka indukciju būs vēl dārgāk
bet balona pluss ir iespēja uzvārīt tēju, kad nav elektrības. Tak biedē, ka saules magnētiskās vētras darīs mums gauži.
no otras puses, tādām reizēm gan jau var pietikt arī ar tūristu plītiņu šķūnī.
tomēr skaisti, līdzeni un arī tīrīgi ... nu kaut kā tā - un nav apšņekuma virtuvē no gāzes
Tiesa, ja man būtu balons, tad gan es laikam pieciestu elektrību, lai kāda tā būtu, jo no baloniem man bail.
un jā, no balona uz vecumu paliek bailīgāk
nav ērta vieta, kur dzīvot, Čiekurkalns
Indukcijas ir droša, viegli kopjama un gan jau vēl kādi labumi, bet cilvēkam kā man, kurš ēst gatavot iemācījies uz gāzes plīts, nenormāli besī, ka neredzi liesmiņu un nesaproti, cik īstenībā karsts. Katrai plītij sava skala, iepriekš mums bija līdz 10, tagad 15. Ej nu saproti.
plus vēl es izlasīju, ka viņas esot viegli sadauzāmas, manas abas kreisās rokas to varētu viegli pārbaudīt
čuguna pannas strādās ;) tur arī varēsi notestēt indukcijas ieslēdzas-izslēdzas knifus - patīk/nepatīk ;)
lūk arī būs pašai viedoklis
Gāze gan pilsētas, bet bail atteikties, jo elektrība mēdza pazust... vismaz kāds plāns B.
tas par to ieslēgšanu etc man liekas, ir kā ar jaunu telefonu - kamēr piešaujas, liekas WTF, bet, kad vienreiz esi sapratis un pāris reizes pamēģinājis, tad liekas pašsaprotami un ērti. tāpat arī ar to atšķirību karšanas ātrumā un to, ko katrai plītij nozīmē tie cipari, savējai jau viegli iemanās saprast. es ar visu savu sajūsmu par savējo elektrisko plīti arī svešās elektriskās plīts virtuvēs jūtos drusku kā no laivas izmests, kamēr nav pāris reizes kaut kas pagatavots.
esmu redzējusi, ka ir arī tādas elektriskās plītis ar puļķīšiem un kloķīšiem, un riņķiem paceltiem virs virsmas, ja nepatīk melna, plakana un tās gludās virsmas "pogas", tikai nezinu, vai tāda var būt arī indukcijas.
Tikko pēc remonta sapratām, ka nevar uzlikt paredzētajā vietā -- lokanie gāzes pievadi nedrīkst būt garāki par 2m, pārvilkt gāzes ievadus mājā negribās -- izmaksas un čakarīgi.
Kamēr taisa virtuves iekārtu, nopirkām cenuklubā pāris elektriskās plītiņas. Drausmīgs s**s. 1kW vispār nekam neder, ar 1.5kW olas jācep teju 10 minūtes.
Un tad nejauši uzdūros, ka tur bija arī ar atlaidi 1 indukcijas riņķa plītiņa, zem €20.
Nenormāli forši. Panna ir karsta acumirklī, pat tādam mazam sūdiņam var uzlikt temperatūru (līdz 270C fry režīmā, pārējos režīmos viņš vnk noteiktu jaudu padod riņķim, neskatoties cik sakarst trauks).
Plus, nebūs vairs no gāzes plīts tie lipīgie kvēpi pa visu virtuvi -- tur jau iepriekš uz griestiem un sienām bija kultūrslānis.
Tikai indukcijas.
Ja grib pamēģināt, var vnk cenuklubā paņemt tādu mazo, saprast, kā ir. Tikai jārēķinās, ka vismaz prastākajiem indukcijas riņķiem der tikai pannas un katli ar dzelzi iekšā -- tipiski, ja magnēts līp, tad der. Un, protams, parasti der tikai plakani dibeni.