mīļo sīrupiņ, kam tagad ticēt?
atnāca no ķīnas ph mērītājlapiņas (jo man neaiziet bordo šķīduma skābuma mērīšana ar naglu)
ūdenim glazē - 7, kafijai - 6, siekalām - 8, bet ābolim - 3. trīs!!!
bet visi skābsārmju līdzsvara blogi apgalvo,ka āboli esot sārmaini,nevis skābi.
man ir slikti indikatoriņi atsūtīti jeb internets melo?
ūdenim glazē - 7, kafijai - 6, siekalām - 8, bet ābolim - 3. trīs!!!
bet visi skābsārmju līdzsvara blogi apgalvo,ka āboli esot sārmaini,nevis skābi.
man ir slikti indikatoriņi atsūtīti jeb internets melo?
http://klab.lv/users/kjiimikjis/17224.h
http://www.happywhispers.lv/lv/sarmaini
Skābjsārmu līdzsvara blogiem nav nekāda sakara ar skābēm un sārmiem ķīmiskā un pat fizioloģiskā izpratnē. Viņu aksioma ir, ka citrons padara organismu sārmainu, kur ir neeeliela patiesības kripatiņa (bijuši pētījumi par saistību starp citrusaugļu lietošanu uzturā un sārmaināku urīnu).
Man intuitīvi likās, ka ābolam 3 ir par skābu, bet izrādās, ka tomēr nē http://foodsafety.wisc.edu/business_foo
reku, es aplauzos jau pie tā metāla
<<Reakciju var noteikt ar lakmusa papīrīti, taču vēl vienkāršāk ir ar spožu metāla naglu. To līdz pusei iegremdē gatavajā šķīdumā un skatās, vai nagla nav oksidējusies, apvilkusies ar vara nogulsnēm. Ja tā ir, pagatavo vēl nedaudz kaļķa piena un pielej gatavajam līdzeklim. Pārbauda atkal. Ja nagla paliek spoža, šķīdums ir gatavs lietošanai.>>
vitriols pūšmajā man stāv vislaik,ja nu kur pamanu aizdomīgu gliemežu koncentrāciju
kam Tu vēlējies to Bordō lietot? profilaksei vai jau manāmai skādei (karpeļu/tomātu lakstu puvei, vai tml.)?
bordo pūtu uz rozēm pret lapu brūnēšanu un flokšiem/miķelīšiem/apiņiem profilaksei pret miltrasu (apiņiem nenostrādāja), bet gribu rudeni nomiglot augļukokus un vēlkautkam bij teikts,ka der rudenī nopūst
karpeļu man nav :)
ja kaut ko jēdzīgu izdomāšu, nākšu ar klusu viedoklīti.