rūsganais sprakšķis

mīļo sīrupiņ, kam tagad ticēt?

rūsganais sprakšķis

mīļo sīrupiņ, kam tagad ticēt?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atnāca no ķīnas ph mērītājlapiņas (jo man neaiziet bordo šķīduma skābuma mērīšana ar naglu)
ūdenim glazē - 7, kafijai - 6, siekalām - 8, bet ābolim - 3. trīs!!!
bet visi skābsārmju līdzsvara blogi apgalvo,ka āboli esot sārmaini,nevis skābi.
man ir slikti indikatoriņi atsūtīti jeb internets melo?
  • Mani interneti saka, ka aaboli ir skaabi, nevis saarmaini.
  • Skābs ābols (un kur nu vēl - citrons) nevar būt sārmains. Labrīt realitātē!
  • Tiešām kāds Cibā vēl nav lasījis Kjiimikja lielisko skaidrojumu par pH bulšitu internetos? http://klab.lv/users/kjiimikjis/16117.html http://klab.lv/users/kjiimikjis/17949.html

    Skābjsārmu līdzsvara blogiem nav nekāda sakara ar skābēm un sārmiem ķīmiskā un pat fizioloģiskā izpratnē. Viņu aksioma ir, ka citrons padara organismu sārmainu, kur ir neeeliela patiesības kripatiņa (bijuši pētījumi par saistību starp citrusaugļu lietošanu uzturā un sārmaināku urīnu).

    Man intuitīvi likās, ka ābolam 3 ir par skābu, bet izrādās, ka tomēr nē http://foodsafety.wisc.edu/business_food/files/approximate_ph.pdf
    • eeeu,nu vaitad nevar no rīta pajokot?!
      • Nu zini, mūsdienās nevar neko zināt ar tiem jokiem. Pat vissūrākā parodija reizēm nestāv līdzi trū konspirāciju teorētiķu un ezoterisko fūdblogeru apcerējumiem :D
        • da labi, Tavā tabulā norādīts skābums Apple – McIntosh, tur jau pavisam var uzrauties :D
    • un ābols man ir zaļš, vsmisļe, negatavs
  • ak, tur vēl piedalās karma, čakra un prāna.
  • Slikti indikatoriņi atsūtīti. Vispār tu nepareizi dari, nevajag mērīt ar indikatoriņiem. Vajag izlasīt žurnālā "Ko ārsti tev nestāsta", tur noteikti raksta, kā ir.
    • nu, manā internetā atrastajā pamācībā,kā to bordo šķīdumu no kaļķa un vara uzjaukt kā reiz bij teikts,ka pareizo attiecību jānomēra ar naglu, kurai jāpaliek spidīgai, tālu nav
      • spīdīgai?... vai tad naglai nav jāpaliek sarkanai?...
        • [Error: Irreparable invalid markup ('<reakciju [...] lietošanai.>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

          eee. vispār tur bija runa par to,ka jāoksidējas, pag...
          reku, es aplauzos jau pie tā metāla
          <<Reakciju var noteikt ar lakmusa papīrīti, taču vēl vienkāršāk ir ar spožu metāla naglu. To līdz pusei iegremdē gatavajā šķīdumā un skatās, vai nagla nav oksidējusies, apvilkusies ar vara nogulsnēm. Ja tā ir, pagatavo vēl nedaudz kaļķa piena un pielej gatavajam līdzeklim. Pārbauda atkal. Ja nagla paliek spoža, šķīdums ir gatavs lietošanai.>>
          • ā nu vienkārši. ja nagla nemaina krāsu ir pareizā koncentrācija. vienkārši dzelzs no vara vitriola izspiež varu un veido dzelzs vitriolu. varš ir sarkans. iemet naglu tīrā vara vitriola ūdens šķīdumā un redzēsi pēc pāri minūtēm kā nevajag naglai izskatīties Bordo šķīdumā. bet nu es to nesauktu par oksidēšanās reakciju...
            • intereses pēc varētu arī iemest.
              vitriols pūšmajā man stāv vislaik,ja nu kur pamanu aizdomīgu gliemežu koncentrāciju
  • kurš nu ko pamana… (man pH ir mīļa tēma – es pat [savas] domas un [citu] attieksmi mēdzu bīdīt pa skābsārmaino skalu, khh)
    kam Tu vēlējies to Bordō lietot? profilaksei vai jau manāmai skādei (karpeļu/tomātu lakstu puvei, vai tml.)?
    • aizdomājos par sārmainām domām, bet neko jēdzīgu neizdomāju

      bordo pūtu uz rozēm pret lapu brūnēšanu un flokšiem/miķelīšiem/apiņiem profilaksei pret miltrasu (apiņiem nenostrādāja), bet gribu rudeni nomiglot augļukokus un vēlkautkam bij teikts,ka der rudenī nopūst
      karpeļu man nav :)
      • es vēl essu pārāk dumš, lai jel ko autoritatīvi ieteiktu.
        ja kaut ko jēdzīgu izdomāšu, nākšu ar klusu viedoklīti.
        • tenubija, a es jau zīmuli izvilku, pierakstīt
Powered by Sviesta Ciba