rūsganais sprakšķis

mīļo sīrupiņ, kam tagad ticēt?

rūsganais sprakšķis

mīļo sīrupiņ, kam tagad ticēt?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atnāca no ķīnas ph mērītājlapiņas (jo man neaiziet bordo šķīduma skābuma mērīšana ar naglu)
ūdenim glazē - 7, kafijai - 6, siekalām - 8, bet ābolim - 3. trīs!!!
bet visi skābsārmju līdzsvara blogi apgalvo,ka āboli esot sārmaini,nevis skābi.
man ir slikti indikatoriņi atsūtīti jeb internets melo?
  • [Error: Irreparable invalid markup ('<reakciju [...] lietošanai.>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

    eee. vispār tur bija runa par to,ka jāoksidējas, pag...
    reku, es aplauzos jau pie tā metāla
    <<Reakciju var noteikt ar lakmusa papīrīti, taču vēl vienkāršāk ir ar spožu metāla naglu. To līdz pusei iegremdē gatavajā šķīdumā un skatās, vai nagla nav oksidējusies, apvilkusies ar vara nogulsnēm. Ja tā ir, pagatavo vēl nedaudz kaļķa piena un pielej gatavajam līdzeklim. Pārbauda atkal. Ja nagla paliek spoža, šķīdums ir gatavs lietošanai.>>
    • ā nu vienkārši. ja nagla nemaina krāsu ir pareizā koncentrācija. vienkārši dzelzs no vara vitriola izspiež varu un veido dzelzs vitriolu. varš ir sarkans. iemet naglu tīrā vara vitriola ūdens šķīdumā un redzēsi pēc pāri minūtēm kā nevajag naglai izskatīties Bordo šķīdumā. bet nu es to nesauktu par oksidēšanās reakciju...
      • intereses pēc varētu arī iemest.
        vitriols pūšmajā man stāv vislaik,ja nu kur pamanu aizdomīgu gliemežu koncentrāciju
Powered by Sviesta Ciba