rūsganais sprakšķis

veloderastijas naidnieki, aizgriezieties!

rūsganais sprakšķis

veloderastijas naidnieki, aizgriezieties!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dienas kārtībā palēnām sāk slieties jautājums par jaunu ļisapēdu, kas negaidīti izraisa diezgan karstas diskusijas ģimenes ietvaros (nēnu, suņiem pofig)

vai tiešām pilnīgi visa pasaule ir gatava mani apmētāt ar veciem tomātiem un pedāļiem par vēlmi BREMZĒT IBITĪT AR KĀJĀM jeb tomēr tikai vīrs un viņa draugi?

nesaprotu,es tiešām viena tāda esmu,kam patīk un padodas braukt bez rokām (NĒ,nejau pa jūsu svētajiem trotuāriemm. vienīgi brīžos,kad apdraudu tikai savu un asfalta veselību). tas ir tik svētīgi rītos,kad izrādās,ka tomēr pūš ausīs, apsegt tās ar plaukstām, vai vakaros,kad salst knaģi - sabāzt tos personīgajās padusēs.

labi,tā bija liriskā atkāpe. jautājums formulējas šādi : ciba, kūsaki, vai man IR CERĪBAS atrast velosipēdu:

--> kas bremzējas ar kājām (youknowwhatimean)
--> brauc liegāk nekā šobrīd manā rīcībā esošais, dēļ kura man mēdz sasāpēties ceļi - tas arī ir galvenais iemesls lūkoties apkārt
--> ir sieviešnieks (ja nav politnekorekti šādi dzimumdalīt. nu,arī,ja ir. es valkāju īsus svārkus,so man štanga nender)
--> ir stabils/viegls/manevrējams - vajadzīgo pasvītrot, jo es nezinu, galvenais,lai var pabraukt arī ziemā - tāda,kāda ta bija šogad, es nebraucu uz darbu ar velo tikai pāris reizes.


braucu es katru dienu 3 km turp un 3 km atpakaļ no darba, un pāris reizes nedēļā kāds izklupiens uz centru,vai biš tālāk, bet vairāk par 20km dienā toč nenobraucu.

braucu lēnām un diezgan pieklājīgi.

smukums neinteresē. cena itkā nesatrauc, bet baig nevelk uz tādu,kuru visi gribēs nofenderēt.
  • es vot kā reiz jau kādu laiku domāju, ka vajadzētu atbalstīt ērenpreisu un nopirkt kādu viņa ričuku, bet tiem, kuri ir paredzēti ar augsto stūri un taisno muguru, ir tās bloody pedāļbremzes, kuras man stipri nepatīk
    • ā. būs jāaiziet paskatīt.
      bet ko cilvēki runā, esot labs visumā?
      • es pazīstu uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmus cilvēkus, kuri brauc ar mūsdienu ērenpreisiem (un gandrīz tikpat, kas ar veclaiku ērenpreisiem), un tie visi ir priecīgi, bet kā tad tu nebūsi priecīgs, ka esi ticis pie jauna un spīdīga ričuka, jo viņi visi pagaidām ir jauni un spīdīgi
        • mana Grēta ir nošmulējusies un nespīdīga (jo melni matēta), bet es tik un tā esmu tikai PAR ērenpreisijiem.

          iet ļoti gludi un ātri un viegli.
          ir smuks.
          esmu apdrošinājusi, tāpēc arī par fenderēšanu maz uztraucos.
          ir viegls nešanai.
          ir ērts sēdēšanai arī garākus gabalus.
          • cik nāk apdrošināšana?
          • par to apdrošināšanu, tellmemore!
            • ir tāda lieliska lieta - velopolise, ko dod BTA.
              Tā apdrošina gan riteni, gan Tevi uz riteņa, gan Tavu stulbumu, ja ietriecies kādā citā.
              Maksā gadā atkarībā, manuprāt, no riteņa,
              es maksāju, šķiet, 29 eur gadā.
              kas PILNĪGI attaisnojas, jo es varu dzīvot mierīgu sirdi, pieslēdzot ērenpreisu pie koka.
              • anbelīvabl, tā ir viena lieliska fīča
                pārlasīju vairākreiz, bet tur nudien nekas nav atrunāts par to KĀDAI jābūt tai slēdzenei un kur to drīkst slēgt
                • TIEŠI TĀ! mani baidīja, ka pie apdrošināšanas prasīs rādīt slēdzeni, bet - nē nē nē! tikai nofočēja riteni i vsjo!
            • https://www.bta.lv/lv/private/velopolise
  • bet ceļi tev gadījumā nesasāpas tāpēc, ka rāmja izmērs nav īsti atbilstošs augumam?
    • vīrs teoretizēja,ka tapēc,ka ļoti smagi minas.
      es pie viņa tā esmu pieradusi,ka to īpaši neizjūtu (pie riteņa,ne vīra)
      ritenis mans draugs no padsmitgadiem, parastais padomju sieviešnieks, bez ātrumiem,bez kā

      tikpat labi man vajadzētu aiziet tos ceļus pie kāda daktera paskatīt,jo var sasāpēties arī no staigāšanas vai pietupienu taisīšanas (gočpendel taisu pareizi)
  • nīderlandes pilsētas velosipēds - spriežot pēc apraksta tas ir!

    https://www.google.lv/search?q=dutch+ladies+city+bicycle&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj9qqrE64HNAhWqZpoKHcKPD9QQsAQIHQ&biw=1920&bih=957

    miera ielā ir vieni, kas šādus tirgo
  • skaties veco dutch bike, stabils, nekas nekur neļum, jo nav lieku pribambasu, sarūsēs, bet ies, ziemā braucu apkārtu ar lāstekām
    • starp citu pilna rīga ar šitiem dāmu holandiešiem (un tikai ar pedāļbremzēm, bāc), visos lietoto velo angāros sapucētāki un mazāk sapucēti – cik es esmu tādos pirkusi ričukus, man tieši bija grūtības atrast bez tās bloody pedāļbremzes, līdz ar to nespēju izprast mufa problēmu :)
      • es sevi apzinos kā galēji izklaidīgu būtni,kas strauju reakciju pieprasošā situācijā metīs pedāļus atpakaļ.
        par pirmo "nopietno" algu nopirku tiem laikiem glaunu riteni (algas apmerā). kritām vairākas reizes pasmagi, tamdel,kad viņu man godam no pagalma nozaga, atgriezos pie tā,ar ko starp kājam piedzimu. drošāk.

        jautājums no citas operas - cik velosipēdi Tev ir nosperti? paskatījos tos ērenpresisu, smuki, bet diez viņiem ir statistika,cik ilgi viens ritens paliek pie viena saimnieka,kas braukā IKDIENĀ?
        • problēma, kuru es nespēju izjust, ir "nevaru nopirkt velo ar pedāļbremzēm", jo man bija tieši pretējas dabas problēma :)

          man neviens jauns ritenis vēl nekad nav piederējis, tā ka par to saimnieka saglabāšanas statistiku nemāku nekā teikt
          • ā. ai sī.
            man vīrs pajautāja draugam,kurš tirgo ričukus (jaunus gan) un tas esot pateicis,ka tādu riteņu ar kājenēm nemaz neesot gandrīz,jo tāāds sūds. bet tad tā būs sazvērestība!
            • pff, tas drošvien sporta veikalā mauntinbaikiem, tiem toč nav kājas bremžu :) bet sporta veikali un mauntinbaiki nav vienīgie :)
            • tu uz jaunu skaties?

              man ir schwinns kuram ir gan rokas gan kajas bremze, 3 atrumi, skaists maita, tikai maz lietoju, daudz vairak nakas lietot otru velo
              • Re: tu uz jaunu skaties?

                pag, es pareizu sapratu, Tu man piedāvā dīlu?
                ja jā,tad mož vari iemest kādu linku ar aptucenu modeli/specifikāciju?
                • Re: tu uz jaunu skaties?

                  tikai jaatceras briivaakaa briidi to izdariit
            • veloalaidēs (veloatlaides.lv) man tantei ikurāt ar sieviešrāmi un kāju bremzēm arī nopirka.
              Bet viss atkarīgs, vai vnk gribas jaunu (dažādu iemeslu dēļ) vai arī iespējams, ka der arī sačiņīt veco (nu, ja ceļu problēma tiešām ir tāpēc, ka bezmaz ar visu spēku jāspiež tas pedālis).
              • vecais bija totāli nojāts vēl,kad manā pusaudzībā dragājām pa meža takām, gadi par labu nav nākuši, ir saeļlļots un jauna kede un ta, bet reāli, čīkst un grab tā,ka kvartālu uz priekšu var dzirdēt :D
        • draudzene braukā ar ērenpreisu ikdienā, slēdz pie visiem stabiem, kas pa rokai. so far, tpu tpu tpu, tā arī turpina braukt jau pāris gadu. saka, ka šitos nezogot, jo zagļu acīs tiem neesot vērtības, tipa vai nu izskatās veci, vai arī nav pieprasījuma pārdošanai tālāk.
    • ir rekomendācijas,kur skatīties?

      sensenos laikos pirku Ogrē,laikam. pa 25 lati, nospēŗa aŗī no pagalma.
      šito veco, tfutfutfu,jau kuro gadu nesper.
  • citus komentus vēl nelasīju...

    Šmerlī pie Arkādija vasaras sākumā ikurāt tādus redzēju - nu tur kombinācija sieviešnieks + kājas bemzes (plus arī šķiet vienam rokturim ir arī rokas bremze, ja nu gaddienā nezinu kādi apstākļi).. Par kkādām ~250 (plusmīnus) naudiņām. Ar visiem dubleķiem, grabažnieku vai groziņu, kaut kādiem lukturiem/atstarotājiem un iespējams vēl kādiem pričendāļiem..
    Ātrumus arī vajag? tiem vismaz kkādi daži bija..
    Ā - vienīgi tiem šķiet bija 26 collu riteņi ..

    Lūk to "liegāko" braukšanu gan nesaprotu - tas ir domāts tā ka mīkstāk vai aī tā ceļu sasāpēšanās ir saistīta ar to, ka sēdi paŗāk zemu un tie ceļi baigi ir jāloca (tb vnk beņķi vajadzētu uzcelt augstāk)..
    Par braukšanu neturoties - atkarīgs laikam diezgan no stūres - ķip cik tā stingri/vaļīgi saskrūvēta. Kamēr nenotestēsi, nesapratīsi, plus pie katra velo šajā ziņā drusku jāpiešaujas, imho... Ja vien nedzīvo simtiem km uz velo, kad tiešām jau ir po un viss kļūst automātiski.

    Hmm - ja Tev nav augstu nekur jāstiepj (nu tur blokmājas 5ais stāvs), uz vieglumu mok var arī nespiest. Manevrētspēja - nu ok, lai stūre tad nav kā čoperim. stabibilitāe - atkarīgs no līdzsvara izjūtas pašai, imho.. Par braukšanu ziemā - a ar kādām riepām brauci šoziem? Prasās kādu resnāku riepu ar protektoru vai nav Tev tur tik daudz ledus un var mierīgi izbraukāt arī ar kādām pusgludām pilsētnieku riepām...
    • Re: citus komentus vēl nelasīju...

      nu i pajautaji - ar kādām riepām :D kautkādām :D

      nēnu,skaidrs ir,ka jādodas un jāmēra. es jau nemeklēju mīlestību, bet gan saderību seksā nēbet, to,ka uzsēžas un saprot - iR!
      • Re: citus komentus vēl nelasīju...

        :D
        Nu gludas/pumpainas? :) Ziemā slīd uz visām pusēm un gribas kko, lai slīd mazāk, vai arī nav tik traki un ar esošajām var braukt? Ja ar esošajām ir ok (aptuveni varu iedomāties, kāas tiem vecajiem velo mēdz būt/likt), tad tiešām va paķert kādu lietotu dutch bike vai tml...
        Izdomā, cik Tev svarīgi tie ātrumi - teorētiski jau arī pa gludas pilsētas ielām 3-15km var mierīgi iztikt arī bez. Velo būs lētāks, vieglāks..

        A par to čīkstēšanu/grabēšanu, grūtu mīšanos - nu patiesībā, ja čīkst ķēde, zobrati, u.tml., tas bieži nenozīmē, ka izjaucot visu un saeļļojot (servisā ne jau pati! :) ) to visu nevarētu novērst. Vai nomainot zobratus/ķēdi (kas tāpat būs laiku pa laikam jādara jebkuram velo). Te ptiesībā ir visas iespējas iegrābties pērkot lietotu..
  • Pašai ir Electra, pirkta pirms gadiem astoņiem vai deviņiem. Neaprakstāmi ērts, stabils, viegli minas, bremzējas ar kājām, ātrumi rumbā, smuks kā pats nelabais. Ziemās esmu braukusi tikai pa pliku trotuāru, pa šļurgām un slapjdraņķiem man nekad nav gribējies.
    • paldies, atķeksēju
    • ar ātrumiem rumbā ir viens mīnuss, imho. Kamēr viss strādā, ir labi, bet tiklīdz sāk nestrādāt, tā servisa un detaļu cenas sāk vilkt uz kosmisko pusi. Bet tā varbūt tikai man tāda pieredze... :)
      Un, protams, braucot sliktos laika apstākļos, ir lielāka iespēja, ka agri vai vēlu sāks nestrādāt..
  • Man ir ar kājām bremzējamais ritenis, viens ātrums, nekā lieka. Ir OK. BET - tas ir Amsterdamā, kur ir visa tā infrastruktūra veloderastiem. Rīgā neriskētu, jo tur ir vairāk situāciju, kur jānobremzē sekundes laikā, ko ar kājbremzi īpaši nesanāk.
    • es cenšos nebraukt tā,lai baigie sūdi dēļ ātruma sanāktu. nu,fakts gan ari,ka mans esošais ritens vnk nav spējīgs īsti nekādu ātrumu attīstīt :D
  • ai, pania lasīt visus komentus
    manam vellim ir tikai pedāļbremze un viens ātrums. nekādas vainas. pilšetai der. ņeot vērā, ka tas ir mtb tipa viengaņģis, nevis hipsteru fiksītis.
Powered by Sviesta Ciba