302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2016-02-09 23:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:working
Mūzika:Hungry Lucy - Pulse Of The Earth: Balloon Girl
Entry tags:brains, medicine, science, science:biology, transhumanism

Izmantojot plastinācijas un krionikas kombināciju, izstrādāta metode, kas ātri un precīzi saglabā pilnu smadzeņu struktūru līdz atsevišķu sinapšu izšķirtspējai. Izstrādne ieguvusi BPF Small Mammal Prize balvu un projekts tiek ievirzīts nākamajā stadijā.

Focus now shifts to the final Large Mammal phase of the contest which requires an intact pig brain to be preserved with similar fidelity in a manner that could be directly adapted to terminal patients in a hospital setting. [..] This result directly answers a main skeptical and scientific criticism against cryonics – that it does not provably preserve the delicate synaptic circuitry of the brain. As such, this research sets the stage for renewed interest within the scientific community, and offers a potential challenge to medical researchers to develop a human surgical procedure based on these successful animal experiments.

Preses relīze, publikācija “Cryobiology” žurnālā (pilns teksts).



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2016-02-10 14:17 (saite)
Tev nav jāmēģina mani mācīt par ierosinošiem un inhibējošiem neironiem vai par to, ka strukturālā konektoma ("vadu slēgums") ir tikai puse no kopainas. :>

Būtiski šī pētījuma rezultātos ir divi jaunuma momenti: pirmkārt, ātrs un drošs konservācijas protokols, kas ļauj saglabāt gan neironu un to savienojumu morfoloģiju, gan ultrastruktūru; un, otrkārt, šie strukturālie dati ir saglabāti pietiekami augstā izšķirtspējā un kvalitātē, lai ar lielu varbūtību būtu iespējams no tiem ar histoloģiskajām u.c. metodēm atgūt arī funkcionālos datus (postsinaptisko jonu kanālu tipus un blīvumus, kofaktoru un modifikatoru klātbūtni utt.), kas sastāda funkcionālo konektomu jeb otru kopainas pusi (neironu tipus, sinapšu tipus un plasticitātes stāvokļus utt.). Protams, ir pāragri apgalvot, ka šeit mēs redzam problēmas risinājumu, taču šobrīd esmu stipri pārliecināts par to, ka tas ir būtisks solis pareizajā virzienā.

Kas attiecas uz izdevumu prestižu un impaktfaktoru kā vadlīniju nespeciālistam, tad vispārīgi es Tev piekrītu, bet tajā pašā laikā nevaru neaizrādīt (acīmredzamo?), ka ļoti liela un būtiska (t.sk. mana tiešā lauciņa) pētījumu daļa tiek publicēta specializētākos izdevumos un ar šo faktu vienkārši nākas rēķināties, neatmetot šos pētījumus kā "fringe pēc definīcijas". Tā ļoti nav perfekta sistēma, bet šobrīd man nav ideju tās atrisināšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?