meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2014-09-03 16:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Papētīju pēdējo dienu "Cibas" cepienu.

Manuprāt, taisnība ir abām pusēm, un man ir brīnums, ka ne vienas, ne otras nometnes pārstāvji, būdami tomēr daudz savā dzīvē izlasījuši, daudz gara gaismas sasmēlušies, to neredz, bet ar putām uz lūpām katrs sēž savā barikāžu pusē.

Paskaidrošu savu nostāju. Un, metiet nu ar akmeņiem, manuprāt, postmodernā 21.gadsimta demokrātijā ar tirgus ekonomiku tā ir vienīgā ilgtspējīgā nostāja:

Iestādījumiem, kas sēj gara gaismu, tiktāl, cik viņi sava satura ideoloģijā "neatstrādā" finansētāja savtīgās intereses, ir tiesības baroties kaut no Sātana. Vienalga vai Mediči ģimene finansē Mikelandželo, vai "Moduls Rīga" finansē "Satori", utml. Un, ja Rītupam būtu izdevies dabūt no Šķēles naudu RL festam pērn, tas arī būtu lieliski! (Šķēle attieicās, bet sarunas bija - to es zinu no pirmavotiem.)

Tomēr vienlaikus, ja kāds var pierādīt ar sarunu ierakstiem, slepenu parakstītu vienošanos oriģināliem, pratināšanās izdabūtām liecībām, vai ar jebkuru citu procesuāli par pierādījumu atzīstamu līdzekli, ka kāda būvfirma vai ar to saistītas personas dod naudu plastmasas gliemežu kampaņai tāpēc, lai tiktu pie valsts pasūtījuma un pēc tam sakruķītu patiesās tāmes izmaksas, sadotu apsolītus otkatus, un paturētu pretdabiski lielu virspeļņu no manas nodokļu maksātāju naudas, tad visiem ķēdē iesaistītiem maukasbērniem ir jāsēž cietumā. Un ilgi. Tāpēc, ka tāda huiņa ir pret civilizētas demokrātijas ilgstpējību, un tieši tādas sapistas politekonomiskās vides dēļ arī eksistē tāda valsts, kurā par radio klausīšanos var slēgt puķu apmaiņas punktus. Stulbs ir tas, kas neredz šeit kopsakarības.

Un ir ļoti labi, ka kaut kādi sabiedriski "watchdogi" - preses vai blogeru izskatā - ceļ trauksmi, izsaka aizdomas, norāda uz kopsakarībām, arī pirms prokuratūra un KNAB ir sākusi savu darbu. Tas pieder pie tā, kā funkcionē pilsoniskā sabiedrība.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2014-09-03 16:37 (saite)
čīzas... kur ir tas cepiens? Kādu linku varētu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]indulgence
2014-09-04 07:36 (saite)
Te divi paralēli cepieni iet, tā klusu burbuļojot.
Viens ir par to, cik amorāli ir labam pasākumam pieņemt ziedojumu no amorālas personas (piemēram, bērnu onkoloģiskā slimnīca labāk lai paliek neuzcelta, ja vienīgais ziedotājs tās būvei ir Als Kapone, jo no tāda cilvēka nākusī nauda ir "netīra". Bet otrais ir Svalkas ņemšanās, tipa atrod, ka ja Sirdna kaut ko šiverējas savā aizdomīgajā biznesā, Martcore savukārt ir kur kādā ministrijā pie kloķiem, un izrādās, ka viņu mātes ir savstarpēji pazīstamas, tad skaidrs, ka Sirdnas saņemtais pasūtījums no šīs ministrijas ir netīras šmugulēšanās auglis, tb tiek veikta sagooglojamo ziņu "žurnālistiskā analīze", uz tās bāzes radot kardināli jaunu patieso ainu, kuru nevieni KNABi un SABi nav pamanījuši. Attiecīgi, vieni aplaudē sajūsmā par gara lidojumi, citi groza pirkstu pie deniņiem. Nu kaut kā tā.
Var jau būt, ka puksta autore pamanījusi vēl kādu ņemtni, ko esmu palaidis garām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]penny_lane
2014-09-03 16:48 (saite)
plus mīnus parakstos. es gan domāju, ka šais platuma grādos maukasbērni diemžēl nekad nespēs saprast to, ka viņu mazmazītiņais un teju nesavtīgais ieguldījums procesā grauj sistēmu kopumā. un apvainojušies burkšķēs stūrītī, ka a) visi tā dara b) sabiedriskais labums c) a kā tad citādāk d) es par to neko nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]penny_lane
2014-09-03 16:51 (saite)
(es nerunāju ne par vienu konkrētu maukasbērnu, diespasarg, jo d) es par to neko nezinu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nuka_kola
2014-09-03 16:50 (saite)
agree!

(Atbildēt uz šo)


[info]usne
2014-09-03 17:28 (saite)
Lūk lūk!

(Atbildēt uz šo)


[info]dooora
2014-09-03 18:23 (saite)
Vārds vietā.

(Atbildēt uz šo)


[info]ernuerna
2014-09-03 18:32 (saite)
paldies Tev par šo!

(Atbildēt uz šo)


[info]porcupine
2014-09-03 19:39 (saite)
Jā.

(Atbildēt uz šo)


[info]heda
2014-09-04 00:00 (saite)
Ļoti piekrītu.

(Atbildēt uz šo)


[info]src
2014-09-04 12:07 (saite)
indeed

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?