Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-05-07 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tātad
polls bez atbilžu variantiem.

rit 2026-ais gads. noticis trīsdesmit trešais pasaules karš ar atombumbām un šitu, izdegušās pilsētas guļ drupās, taču tavu sagrauto pilsētu radiācija nav skārusi. ar savu ģimeni - tu, dzīvesbiedre/-s, bērns, jūs iznākat no bumbu patvertnes. valstī palikuši vairs tikai kādi pieci tūkstoši iedzīvotāju, daļa cenšas survaivot, daļa siro pa ielām. pagaidām apkārtnē nav neviena.

un tagad pamēģiniet uzrakstīt piecus punktus, kas sastāv no viena vai diviem vārdiem, un apraksta jūsu prioritātes hierarhijas secībā.
nu, teiksim:
1.pabarot baložus 2.radio 3.tualetes papīrs, etc

(pls, neskatieties komentus iedvesmai)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eerenpreiss
2015-05-07 19:18 (saite)
1. izlūkošana (drošība, ūdens u.c. resursi); 2.situācijas izvērtēšana, 3. (visticamāk) grupas komplektēšana, 4.ex-pilsētas pamešana (iepriekš izplānotā virzienā uz laukiem)5. drošības meklēšana/veidošana (forever)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eerenpreiss
2015-05-07 19:21 (saite)
ā, nu es sapratu 'lietas' nemateriāli. Ja lietišķumi - ūdens, ieroči, pārtika, medikamenti, maiņas objekti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jim
2015-05-07 21:14 (saite)
Kas jums tie par dzīvībsvarīgajiem medikamentiem, ja vien neesi pirmās grupas diabētiķis? Aktualitāšu piecniekā - uzlauzt veikalus un izzagt ibumetīnu? Par klišejisko fetišu uz ieročiem arī nesaprotu; sanāk ka šobrīd neviens uz ielas neuzbrūk otram TIKAI tāpēc, ka eksistē policija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vedjmah
2015-05-07 22:45 (saite)
Arī kratos par to ibumetīna tēmu, šķiet, Nycomed spēcīgi mārketinga cilvēki :)
Bet man ir pagrabs, aka, izkapts un rīsi, pietrūkst tikai proteīnu lēdijas komplektā. Pateicoties hobijam, ir pat kādi 5-6 gāzes baloni un 2 prīmusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eerenpreiss
2015-05-08 09:48 (saite)
atsūtiet adresi, lūdzu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2015-05-07 22:47 (saite)
Droši vien, ka tas balstīts uz ideju, ka būs cīņa par ierobežotiem resursiem, kas vajadzīgi izdzīvošanai. Kas ir loģiski, bet reāli tas ir tikai īstermiņā. Īstā ķeza sāktos tikai pēc kāda laika. Pie tik maza cilvēku skaita drīzāk problēma varētu būt, ka nav visu speciālistu, kas vajadzīgi civilizācijas uzturēšanai. Katrs cilvēks var būt nozīmīgs, jo zina kaut ko tādu, ko citi nezina. Piemēram, kā iegūt dīzeļdegvielu no rapšiem. Kā saremontēt mašīnu. Bet ar 5000 cilvēkiem ir par maz, lai to visu ilgtermiņā uzturētu, un nāktos drīz atgriezties pie primitīvām lauksaimniecības metodēm.

Radiācijas briesmas ir pārspīlētas. Černobiļas zonā var mierīgi dzīvot. Tas nelielais vēža skaita pieaugums pat netiktu pamanīts starp tiem, kas nomirtu no vienkāršām infekcijas slimībām. Kad beigtos esošie antibiotiku krājumi (pēc 10–20 gadiem esošie krājumi tāpat būs neefektīvi), kurš prastu saražot jaunas antibiotikas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zin
2015-05-07 23:40 (saite)
mjā, es arī medikamentus neieskaitīju
bet drīzāk tādēļ, ka ikdienā tādus praktiski nelietoju
bet taisnība ir- mēs patreiz dzīvojam "drošā" vidē. tad gan jau ka būtu savādāk. un potenciālo infekciozo ievainojumu vairāk
par cilvēku parasto, kurš spētu saražot mūsu ikdienai pašsaprotamas lietas, ilūziju nav

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eerenpreiss
2015-05-08 08:49 (saite)
elementāri pretiekaisum/pretsāpju līdzekļi, kkas pret caureju utml vēderšitiem, šis tas dezinficējošs, šādas tādas ziedes (apdegumi, čūlas u.tml.) - salasās diezgan vajadzīgas lietas, kur ar ceļmallapām u.tml. iztikt varētu, bet tas stipri mazinātu efektivitāti.

ieroči: kas šodien, tas paliks pagātnē, jāņem vērā zemākais līmenis cilvēku morālēs kā pamatrealitāte lietu plānošanā. Scenārijā visu, ko būsi savācis, īzī atņemtu pat viens izbadējies skelets ar sagrabējušu mauzeru, ja grupa nevarēs demonstrēt/atturēt/nobliezt (ja citādi nekādi).

Starp citu, diezgan ļoti ietekmējuši ex-Dienvidslāvijas konfliktos reālos aplenkumuos dzīvojošo pieredžu atstāsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2015-05-08 09:42 (saite)
Visa medicīna ir dabā. Savlaicīgi jāsāk mācīties par ārstniecības augiem un to izmantošanu un jābeidz vīpsnāt par vecām tuberkulozes un citu draņķu ārstniecības metodēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eerenpreiss
2015-05-08 09:47 (saite)
arī tas noderēs, protams, taču ar to var nepietikt kaut vai pirmajā posmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2015-05-08 12:05 (saite)
Nu, nu, kādas tad ir tās superīgās senās TB ārstēšanas metodes?

Pirmsantibiotiku laikmetā TB ārstēja vienīgi ar paša organisma imūnsistēmas stiprināšanu – sūtīja cilvēkus uz kūrortiem, mazāk stresa, sauļošanās, peldes, veselīgs uzturs utt. Tas palīdz, bet to atļauties varēja turīgākie, nevis parastie strādnieki. Postakopolipses periodā dzīve varētu nebūt kūrorts ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?