Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2014-01-27 11:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un nedaudz arī no manis par to, kas notiek ukrainā

1
a ukrainā notiek tas pats, kas krievijā - cilvēki dabeidz padomju savienību, un ir otršķirīgi uz kāda pamata tas notiek. nu uz nacionālā, ok. pirmais, ar ko ukrainā sāka - viņi gāza ļeņinekļus. nuff said.
ir jāsaprot, ka cilvēki (nevis nacionālisti, anarhisti, sportisti, fašisti un grāmatveži, bet cilvēki) necīnas par kaut kādāmn prokrieviskām vai proeiropeiskām vērtībām, kas ir huj zin kas vispār. tā ir absolūti kristāltīra kapitālisma cīņa pret posttotalitārisma paliekām, un nekas vairāk.

2
padomju funkcionāru tradīcijā kultivētā vara neredz iespēju, precīzāk, tupa neprot un vispār nezin, kas tas ir, ar kādu par kaut ko vienoties. janukovičs vai putins nezin, par ko lai rūpnīcas direktors vienojas ar strādniekiem, un kādēļ tas vispār būtu jādara, tas taču ir pamatmotīvs visai politikai no vēlēšanām līdz likumdošanai. te pat ne tas, ka kaut kādas gribas nav aprunāties, bet visas iespējamās saskarsmes tēmas ir beigušās.

3
bijušās padomju savienības ietvaros organizētās pretestības pieredze ir bijusi ja nu tikai prāgas studentiem. pēc tam - tikai futbola saporteriem. skaidrs, ka mītiņojošā inteliģence diezin vai ir spējīga uz reālu ekšenu, a krievijā agrāk solītā diasporu ietekme galu galā ir figņa, tadžiku sētnieki ar kaukāza borcuhām būs pirmie, kas notīsies no pludmales. a ultras, jā, ir spējīgi nosvilināt visu pilsētu ar molotovu, ja vajadzēs; vēl vairāk, viņu organizētā daļa ir stāvoklī urbānos apstākļos bez problēmām iznest regulāro armiju, kā tas notika horvātijā. stāsta, ka putins nākot pie varas uzreiz esot noslēdzis kaut kādas vienošanās ar krievu ultrām (fsb esot uzspiedis, ir visādi, vārdsakot, stāsti) - iespējams, ka tajā ir kāda daļa patiesības, taču par šo draudzīgo saišu ciešumu es ārkārtīgi šaubos, jo pirmkārt, krievijā saports ir vēl labējāks nekā ukrainā, un par nacionālo ideju un pret acabiem viņi diezgan viegli var pasūtīt kremlinus nahuj. kas ir raksturīgi, video ar izģērbto fanu navaļnijs pārpostēja momentā, "vienojieties ar mentiem, vienojieties" )


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2014-01-27 12:11 (saite)
Man gan nav ne jausmas, kas notiek Ukrainā, taču, ja atmiņa neviļ, tieši Janukoviča komanda bija tā, kas ar demokrātijas karogiem kādā tur samtainā revolūcijā bija pirmie Maidana mītiņotāji, tad gāza sovjetu varu un ļeninekļus pārkausēja. Jebšu tā tāda tradīcija - katra iepriekšējā vara tiek pasludināta par padomju mantinieci (tb ja tagad pie varas nāks Kļičko brigāde, tad pēc gadiem 5-10 jauni maidanieši protestēs pret korupciju yun apkakaļrāpulību, un aicinās gāzt padomju funkcionāra Kļičko varu)?

Pie tam lai nu kur, bet kristāltīrā kapitālismā neviens rūpnīcas īpašnieks vai direktors nekad negrasīsies ar strādniekiem par ko vienoties - ja kas nepatīk, tad durvis vaļā, pis uz Īriju sēnes lasīt. :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2014-01-27 12:32 (saite)
ja tagad pie varas nāks Kļičko brigāde, tad pēc gadiem 5-10 jauni maidanieši protestēs pret korupciju yun apkakaļrāpulību, un aicinās gāzt padomju funkcionāra Kļičko varu)?
--------------
exactly
kamēr nebeigsies globālas konstitucionālas pārmaiņas

kristāltīrā kapitālismā neviens rūpnīcas īpašnieks vai direktors nekad negrasīsies ar strādniekiem par ko vienoties
----------
kristāltīrā kapitālismā vara neizturas pret tautu kā pret rūpnīcas strādniekiem
par ko arī ir runa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]astma
2014-01-27 13:12 (saite)
Iepriekšējais maidans arī bija PRET Janukoviču, un tā bija Juščenko komanda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2014-01-27 15:14 (saite)
Jup.

Janukovičs nekad neskaitījās oranžais opozicionārs. Juščenko + Timošenko, pēc tam, kad abi nonāca pie varas, Juščenko, tipa, noindēja un viņš aiz dusmām iebāza Timošenko tuptūzī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diskurss
2014-01-27 15:27 (saite)
bet kāpēc tad turpmāk pēc iepriekšējā meidena viss (ja neskaita tādu sīkumu kā tuptūzī iebāzto timošenko) tautai nebija labi un skaisti, platā solī uz saulaino tāli? tipa viņi iepriekšējā meidenā nenogāza janukoviču līdz galam un mīlētais jaunais vadonis juščenko tipa tika pie varas, bet tikai daļēji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diskurss
2014-01-27 15:45 (saite)
ā, izrādās, tur preža vēlēšanas esot bijušas, krievi sabalsojuši janukoviču atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]diskurss
2014-01-27 15:21 (saite)
par trešo punktu, jautājumiņš


es, lūk, esmu visnotaļ tāls no minētās subkulktūras un maz cērtu tās vērtības, tāpēc vot man te tavā dziļajā domā šis tas nav skaidrs.
pirmkārt, kādās kvalitātēs tu mēri viņu labējumu vai nelabējumu. labējums as in wp vai, vai labējums as in simpātijas pret naudniecību? jo pirmais labējums ta' ir iekšā tās subkultūras saknē, tas katram sētas mietam, mani ieskaitot, skaidrs, a otrais (kam tur vajadzētu būt klātesošam, ja reiz šī ir "kristāltīra kapitālisma cīņa pret posttotalitārisma paliekām"), hmm hmm hmm - nu vismaz sākotnēji, tobiš anglijā septiņdesmitajos, paradigmas kontekstā visa futbolfanu lieta bija varen "kreisa".
izrietoši no tā, man totāli nav skaidrs, kādi ir ultru ideolōģiskie motīvi būt visā šitajā ekšenā iekšā, kaut arī ir skaidrs, ka pat bez ideolōģiskiem motīviem jebkādi koktēļvakari viņiem ir tupa good clean fun. un, starp citu, kakova huja pēc lai viņi gribētu kaut ko vienoties ar mentiem un ko navaļnijs ar to gribēja teikt, ja reiz ultrām paļubom vnk prien koktēļvakari.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2014-01-27 15:40 (saite)
lai saprastu maidana un reģionu "futbolistu" demogrāfiju, labāks piemērs ir pērn Stambulas taksima tusiņš, nekā britu lumpena aktivitātes.

un tradīcijā ir batjkas Mahno īstenotais veids, kā izpausties juku brīžos. kādu ideoloģiju pārstāvēja Mahno? -kazaku dzīvesveidu.
vot tev i kazaki da razboiņiki pilsētā uz ielām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diskurss
2014-01-27 16:29 (saite)
a ko stambula, pričom tur futbolisti. kā es saprotu, tur izklaidējās abzolūti plašs ļaužu spektrs, no blekbloka līdz garlaikotiem grāmatvežiem, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2014-01-27 16:32 (saite)
http://everywheretaksim.net/bianet-soccer-fan-groups-react-to-political-cheering-ban/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]diskurss
2014-01-27 15:41 (saite)
nu re, tu arī pie [info]racoon par šo esi runājis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2014-01-27 15:44 (saite)
par viņu labējumu es dēvēju radikālu nacionālismu
par ideoloģisko noskaņojumu subkultūrā, tas ir kā kur eiropā no neitrālā līdz fa-antifa, briti it kā ir viskreisākie

runājot par ukraiņu ideoloģiskajiem motīviem, viņiem nepatīk šābrīža policejiska vara, un tā nepatīk nevienam

par krievu ideoloģiskajiem motīviem - dvižuhā ir vienības, kas ir politski neitrālas un var darboties par naudu, otrkārt, uz viņiem spiež specdienesti, jo labi saprot, kas tas ir par spēku
a navaļnijs ar savu repostēto video atgādināja, kas ir menti, uz ko viņi strādā, un vai nevajadzētu jau pārdomāt attieksmi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diskurss
2014-01-27 16:26 (saite)
lūk, un sanāk drusciņ dīvaini, ka radikāli nacionālu uzskatu ļauži ar koktēļiem cīnās principā par to, lai viņu apdzīvotā valsts iemaršētu liberālās eiropas draudzīgajā saimē iekšā. bet viens ienaidnieks vieno, ha.

jā, biju dzirdējis, ka krievijā (un baltkrievijā) visādu skinu (nu, visādu skinu, bet es pat nezinu, vai ir daudz tādu skinu, kuri neidentificējas kā futbola mīļi) dairektekšns pret citādajiem zeļ tik krāšņi, ka vaivaivai kā tā var būt, ka policija tādu huļigānismu ignorē - tobiš, ka policijai ir konkrēti no augšas definēta vēlme to ignorēt.

nu bet ko tur viņi var pārdomāt, ja reiz "viņiem nepatīk šābrīža policejiska vara, un tā nepatīk nevienam"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2014-01-27 15:46 (saite)
title or description

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2014-01-27 15:50 (saite)
šahta esot paziņojusi, ka viņi solidarizējas ar pārējiem ultrām, nevis pret janukoviču, lai ko arī tas nenozīmētu )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diskurss
2014-01-27 15:59 (saite)
"šahta" = ultras no totāli krieviskās donbasas? lūk, lūk tas ir psc, lai ko arī tas nenozīmētu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2014-01-27 16:00 (saite)
no doņeckas, citadeles, aha

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]diskurss
2014-01-27 15:57 (saite)
ha, kas interesanti - vairāk tieši valsts daļā uz austrumiem no M05. vai varbūt tas ir tā, ka valsts rietumu daļā pro-eiro noskaņojums ir tik ļoti pašsaprotams, ka futbola fanu klubiem īsti nav intereses tur bāzties iekšā, savukārt prokrieviskajā austrumu daļā, lūk, tur viņiem šī kāreiz ir iespēja pašrealizēties, jo ir pret ko būt pret.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

kā viss sākās
[info]norkoz
2014-01-27 21:21 (saite)
Boris Kagarlitsky FACEBOOK
2013. gada 30. novembris
Интересно, кто из московских либеральных публицистов читал проект договора об ассоциации Украины с Евросоюзом? Если бы прочитали, то заметили бы, что никакого отношения к демократизации украинской политики он не имеет. Ненавистная либералам администрация Януковича ещё месяц назад готова была это подписать, ничуть не опасаясь каких-либо политических перемен. Главное в проекте - смена техрегламентов в промышленности и новые правила перемещения товаров через границы. Даже про отмену виз сказано как-то очень расплывчато и неопределенно, в отличие от экономических разделов, прописанных ясно и конкретно.

Сторонники договора рассуждали про демократические ценности, почему-то связываемые в массовом сознании с Европейским Союзом, который на деле является бюрократическим учреждением, душащим демократические институты в странах Запада. Противники договора, напротив, рассуждали о гомосексуализме в европейских странах и взывали к “традиционным ценностям”.

Никто не задавался вопросом о том, зачем западноевропейские элиты продвигают договор об ассоциации и чем он обернется для промышленных регионов Украины (а заодно и для российской индустрии). Почти ничего не писали и не говорили о ключевом и самом важном требовании договора, предполагающего переход украинской промышленности на новые технические стандарты (причем переход этот должен делаться за счет самих предприятий или субсидироваться и без того уже почти обанкротившимся государством). Именно это требование, а вовсе не давление Кремля заставило Киев в последний момент дать задний ход и отказаться от подписания договора. В случае, если бы правительство Януковича не спохватилось, у него оставался бы только один выбор: допустить массовое банкротство индустрии или спасать промышленность ценой бюджетной катастрофы.

Показательно, что в те самые дни, когда в Киеве организовали “евромайдан”, на улицах Кишинева манифестанты с красными флагами протестовали против подписания договора об ассоциации. Эти выступления с удивительным единодушием игнорировала российская пресса – как либеральная, так и прокремлевская. И в самом деле, в Кишиневе всё сделали не так, как хотелось бы отечественным публицистам. У либералов просто в мозгу не укладывается, что кто-то может не любить Евросоюз (потому русский либерал, никогда не сможет понять рядового европейца, который этот самый Союз ненавидит). Что же до охранителей, то им совершенно не подходили социальные лозунги молдавских протестов. Ведь в Кишиневе выступали не против засилья гомосексуалистов на Западе и не в защиту традиций русского самодержавия, недовольны были ростом безработицы в собственной стране и отсутствием демократических процедур в Евросоюзе. Ни то, ни другое не вызывает, кстати, ни малейших вопросов и у украинских сторонников или даже противников евроинтеграции. И тем и другим, по большому счету, всё происходящее в Европе глубоко безразлично. Как и социальные проблемы собственной страны.
Apskatīt tulkojumu

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?