Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-12-03 16:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja reiz atcerējāmies skolas laiku pagātni, var parunāt, piem., par tādu lietu kā špikošana
es, protams, esmu kursā, ka jūs visi bijāt apzinīgi ģēniji, un pat vispārzināmais fakts, ka kristus savulaik uz dzēsenes bija sarakstījis rūgšanas formulas, jūs nespēj izsist no sliedēm

kā sekls vīrietis (ņemšu arsenālā rasbainieka paškritisko formulējumu) es kaut kā izšahoju, ka visas smalkās tehnoloģijas, sākot no mistērisku zīmju skrāpēšanas uz caurspīdīgiem lineāliem, beidzot ar tualetes papīra vinjetēm, agri vai vēlu piesaista mācībspēku uzmanību, jo uzmanību piesaista jebkāda kreisa darbība, kas nav saistīta ar rakstīšanu uz papīra. aprobežotais mācībspēks nesaprot, kapēc cilvēkam valodas gramatikas kontroldarbā ir nepieciešams cirkulis un kāpēc viņš mēģina koncentrēties ķīmijas testam rāpojot zem galda.

šajā sakarā, ja vien gaismas nesējam tumsonīgajām masām nav paradums dreifēt pa klasi kā beduīnam tuksnesī, vienīgais pareizais veids, kā iegūt nelielu papildinformāciju - tupa spraust lapu priekšāsēdētājam uz muguras. vēl jo labāk to ir darīt, neinformējot priekšāsēdētāja jauno funkcionālo progresu, savādāk viņš sāks nervozēt, knosīties, burkšķēt, uzdot jautājumus un vispār pārstās koncentrēties. aiz muguras neapšaubāmi dūks un asi kritiski skatīsies ar dzīvi neapmierinātas teicamnieces, bet tā ir figņa.
savukārt, ja mācībspēks tomēr dreifē, labāk neriskēt vispār, bet ļeņiniski mācīties, ibo no vārda "ievads" sastāvošs sacerējums ir tiomēr labāks par publisku izgāšanos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]slepkava
2013-12-03 16:17 (saite)
nē vieglāk bija sagatavot jau aprakstītu lapu, kura vienkārši pēc kādām 20min nonāca uz galda, un uzlikt sejas izteiksmi, ka tā tam ir jābūt :)

(Atbildēt uz šo)


[info]chaika
2013-12-03 16:26 (saite)
visas učenes ir dreiferes, kamōn!
un špikeri - tas ir tāds darbs! es parasti biju par slinku

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-12-03 16:27 (saite)
ne visām tonnāža pieļauj sarežģītus manevrus!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2013-12-03 16:29 (saite)
oh, ok, man tādas nebija
viņas tak visas aiz nerviem drīzāk tievas bija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2013-12-03 16:31 (saite)
Atbalstu domu, ka rūpīga špikeru gatavošana palīdz labāk kaut ko arī iegaumēt, kā rezultātā, bieži vien tas špikeris paliek neizmantots.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dominika
2013-12-03 20:52 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]missalise
2013-12-03 16:33 (saite)
Bija viena skolotāja brālim, kura tajos gadījumos, ja tika pieķerts kāds ar pašgatavotu špikeri, ielika viņam trijnieku (piecu ballu sistēmā) - ar skaidrojumu, ka gatavojot špikeri viņš uz to trijnieku vielu arī esot iemācījies.

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2013-12-03 17:07 (saite)
man kādā ieskaitē špikeris - grāmatiņa ar skaļu blīkšķi nokrita uz grīdas. bet es izlikos, ka tas nav mans un vispār pasniedzējs beigās salika ieskaites tiem, kurus atminējās redzējis lekcijās:DDD

(Atbildēt uz šo)


[info]ravejsledzejs
2013-12-03 17:07 (saite)
vislabāk izdodas špikot no A4 izmēra lapas, kas nolikta tieši priekšā. ideāli, ja varsēdēt pie tā galda, kas sanāca tieši pretī skolotājas galdam. iģeaļņiks. es tā darīju un ne reizes neesmu ticis pieķerts špikojot. kā reizi pieķēra visus tos, kas taisīja mazos špikerīšus, kururs tad mēģināja vilkt no pīviņzinkurienes ārā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]afm
2013-12-03 18:18 (saite)
aha, es arī ķīmijas kontroldarbos reizēm turēju atvērtas grāmatas priekšā. sēdēju pirmajā solā, uz kura skolotāja parasti uzlika rokas un tā arī stāvēja, vēršot skatu pāri visai klasei, bet ne uz leju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2013-12-04 11:01 (saite)
vo, vo. skolotājs ir tikai cilvēks. neiedomājas, ka šitā viņa degunpriekšā izdarās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_data
2013-12-03 17:09 (saite)
Literatūrā izmantoju 6 šriftu un printeri. Pabāz špikeri apakšā zem lapas, un raksti. Dreifējošā učene neko nemanīja.

Ģeometrijā bija tāda maza lapiņa ar "bumbām" - formulas, kuras atcerēties normālam cilvēkam nebija iespējams, bet šausmīgi atviegloja darbu. Iz sērijas, kamēr visi eklīti cirta ar cirvi, tu izvilki motorzāģi, un nohujārīji eglīti sekundes laikā.

(Atbildēt uz šo)


[info]mmd
2013-12-03 17:10 (saite)
Špikoju uz velna parausanu. No advancētākajām un nekaunīgākajām merodēm:
- deviņdesmito gadu sākumā man tika iedāvināts kalkulātors ar blociņu, pēc skata kā 200 doičmarkas. Tas blociņš tad arī tika pierakstīts pilns ar formulām, kuras vēl tagad atceros - sin30=1/2; C2H5OH; drink-drank-drunk u.t.t.
- vienpadsmitajā klasē sapratu, ka kaut ko slēpt un meklēt ir bezjēdzīgi, bet zubrīt no galvas visus gadskaitļus vestures kontroldarbam - stulbi. Tapēc tika iegādātas lapas, kas aprakstītas normālā rokrakstā. Atsevišķiem kontroldarbiem tika izmantotas apzīmogotas lapas, atsevišķos gadījumos zīmogs bija ne skolas, bet kādas citas iestādes - ka tik līdzīgs.
- uz 12. kl matemātikas eskāmenu gatavoijos rūpīgi. Man bija špikeris ar tik sīkiem (tomēr salasāmiem) burtiņiem un tas bija viegli pavairojams un par attiecīgu pakalpojumu nododams citām ieinteresētam pusēm, jo tika drukāts uz lāzerprintera 600dpi izšķirtspējā. McIntosh un darbs reklāmas aģentūrā rullēja un '95 gadā skaitījās šiki.

(Atbildēt uz šo)


[info]zifs
2013-12-03 20:18 (saite)
Es nekādus špiketus nerakstīju un spiedu visu pa tiešo no klades. Tā teikt no pirmavota. Principā pie rokas mani nekad nepieķēra, bet skolotājas bija ļoti skeptiskas par manu kontroldarbu autorību un nekādas siltās attiecības man ar viņām neveidojās.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?